Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ráno jsem byla a dcerou 10 let, na očkování proti tetanu. Byla úplně v pořádku, i předtím o víkendu. Po škole v družině už ji začala bolet hlava, doma už zimnice a bolest v krku ( i zarudnutí). Teplota jen 36.9 ( zatím). Tohle asi není reakce na očkování… takže jak moc je to blbý, že onemocněla v den očkování. Vůbec se mi to nelíbí ![]()
@Alka píše:
Dobrý den, ráno jsem byla a dcerou 10 let, na očkování proti tetanu. Byla úplně v pořádku, i předtím o víkendu. Po škole v družině už ji začala bolet hlava, doma už zimnice a bolest v krku ( i zarudnutí). Teplota jen 36.9 ( zatím). Tohle asi není reakce na očkování… takže jak moc je to blbý, že onemocněla v den očkování. Vůbec se mi to nelíbí
No těžko mohla onemocnět v den očkování. Měla to v sobě pár dní a dnes se projevily příznaky. Řešila jsem podobné téma loni a prý to nevadí. Lehká viróza je prý ok i dle očkovacího centra. ![]()
@Alka chápu a rozumím, ze se ti to nelíbí. Stalo se mi to stejné jako dospělé před cca 5 lety. Nepociťovala jsem vůbec nic a najednou to, co popisuješ. Přežila jsem to.
Jen mě více až citlivě bolelo to místo vpichu a končetina asi tři dny.
Ta viróza měla nakonec vývoj jako každá jiná. Ale taky mě to vyplašilo.
Očkování na tetanus mě vždy úplně odrovná. Ještě, že je po tolika letech. Už ten den mám reakci stejnou jako tvá dcera.
Očkování v ní probudilo reakci organismu, a to, co dřímalo pod povrchem, se projevilo navenek. Nic strašného, bude to zase brzo ok, uvidíte.