Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
uvažuju o očkování proti chřipce. Máte někdo zkušenosti?
@Vlasta gh Ja mam. Reakce žádná. A jestli to funguje, nevim, nemela jsem ji uz ani nepamatuju, ale jestli za to muze ockovani nebo klika ![]()
Ahoj, já se nechala naočkovat jednou, bylo mi asi dvacet, šla jsem proto, že jsem sezónu předtím měla blbou chřipku, která trvala měsíc. Od té doby jsem se očkovat nenechala a chřipku neměla. Vím, že mi po očkování nic nebylo. Ale bacha, musíš být úplně zdravá, aby ses mohla nechat naočkovat.
Mám zkušenost, nevím jestli je to aktuální. Na alergologii mě tam dostali (že mám alergií a astma a kdesi cosi) a jsem rizikový pacient a byla to hrůza! Večer nesnesitelné bolesti hlavy, má co pomohlo se vyspat, ale pak asi 10 dnů nepříjemné bolesti v krku, celková slabost a nechutenstvi. Nevim, proč mě tam nutili chodit, když já vždy trpěla na angínu. Lákali mě i další rok, ale už jsem nešla, ani ten další rok, ani nikdy a už nepůjdu. Těch viru chřipky je asi kolem 100, oni všech 100 protilatek do jedné vakciny logicky nedostanou, tak náhodně vyberou tak tři, dají do vakcíny, a pokud na člověka sedne jiný vir, má smůlu. Ještě upozorňují, že nejsem žádná antivaxerka, očkování jako takové smysl má, jen proti chřipce se mi zdá poněkud…ať si každý udělá názor sám.
@Bellino dík za názor, ale už jsem. Po očkování mi jen bolela ruka. Toť vše.
@Vlasta gh píše:
@Bellino dík za názor, ale už jsem. Po očkování mi jen bolela ruka. Toť vše.
Tak to jsem moc ráda, že jen tolik. Moje kamarádka taky neměla nežádoucí účinky, každý reaguje holt jinak.