Hirsprungova choroba

Anonymní
25.6.12 15:43

hirsprungova choroba

Ahojte maminy :mavam: mam 4 mesicni holcicku a mame problemy s plynatosti, bolenim briska a kakame tak co 2 dny. do 3,5 mesice jsem plne kojila a stolice byla tak co 3-4 dny. od te doby co jsme na sunaru nutra defense HA ma stolici brcalove zelenou a opravdu silne zapacha. kdyz malou prebaluji musim pak tak 15 minut vetrat a je takova tuzsi jakoby pasta nebo bahno, casto ji musim pomoct teplomerem. dnes jsem si cetla o hirsprungove nemoci a bojim se aby to nebylo ono, co myslite? mate s touto nemoci nekdo zkusenost? jak se to u vas projevilo? jeste dodam ze mala davam probioticke kapky bio gaia a rosteme a pribirame dobre, tak nevim…moc dekuji za odpovedi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.6.12 15:51

Jeste dodam ze v tehotenstvi zjistili na ultrazvuku cetnou diletaci strevnich klicek

• Citovat
  • Upravit
3743
25.6.12 15:57

Neznám tuto nemoc, ale zelená stolice je po tom mlíčku.
Pokud ji stále bolí bříško, pořešila bych prvně jestli nemá intoleranci laktozy či BKM (neznám složení uvedeného mléka).
Pokud se nemlže vykakat, zkus dát do mléka více vody, dělala jsem to tak u dcerky na 3 odměrky mléka jsem dávala 120ml vody.

Chápu Tvé obavy, u syna jsem také řešila problémy s trávením, došla jsem na to, co ho trápí a lékaři se mi vysmívali, jak to můžu vědět - o tři roky později se to potvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.6.12 16:47

Anonymní, syn měl taky problémy se stolicí, bez pomoci se sám nevykakal skoro až do půl roku! Jak začal jíst víc příkrmy, tak se to zlepšilo a potíže pominuly. A shodou okolností byl taky na Sunaru nutradef. HA, stolice přesně jak píšeš - brčálová šíleně zapáchající pasta, i při prdění strašně smrděl…jak jsem přešla v cca půl roku na Sunar nutradef. obyč., tak najednou se i stolice změnila na normlální barvu a hlavně - přestala tak páchnout! Takže myslím, že to klidně může být i váš případ. (pozn. Bio Gaiu měl už od narození, od 2 měsíců jsem přešla na Swiss laktobacily a Espumisan s BabyCalmem byly součástí každého jídla…a stejně to přešlo až zavedením příkrmů, změnou mléka a hlavně asi tím věkem)

Příspěvek upraven 25.06.12 v 16:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.6.12 16:48

Ahojky měla jsem stejný problém u obou dětí. Nakonec pomohlo masírování bříška, teplé koupele, cvičení a na ty prdíky Gabče pomohl espumisan :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
25.6.12 16:56
@Anonymní píše:
Ahojte maminy :mavam: mam 4 mesicni holcicku a mame problemy s plynatosti, bolenim briska a kakame tak co 2 dny. do 3,5 mesice jsem plne kojila a stolice byla tak co 3-4 dny. od te doby co jsme na sunaru nutra defense HA ma stolici brcalove zelenou a opravdu silne zapacha. kdyz malou prebaluji musim pak tak 15 minut vetrat a je takova tuzsi jakoby pasta nebo bahno, casto ji musim pomoct teplomerem. dnes jsem si cetla o hirsprungove nemoci a bojim se aby to nebylo ono, co myslite? mate s touto nemoci nekdo zkusenost? jak se to u vas projevilo? jeste dodam ze mala davam probioticke kapky bio gaia a rosteme a pribirame dobre, tak nevim…moc dekuji za odpovedi :kytka:

Osobní zkušenost nemám, ale co si pamatuju o Hirschprungově chorobě, projevuje se zácpou, protože střevo je rozšířené a potom zúžené - v tom rozšíření se hromadí stolice. Může dojít i ke zvracení střevního obsahu. Takže jestli malá kaká každé 2 dny, asi to nebude ono. Souhlasím s holkama tady, zkusila bych změnit značku mlíčka. Některé děti snesou jenom jednu značku, po ostatních mají problémy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.12 17:00

No mala nezvraci, ale skoro po kazdem jidle tak lehce ublinkava, nemelo by to uz prestat ve 4 mesicich??

• Citovat
  • Upravit
7631
25.6.12 17:25

Tato choroba je hodně vzácná. Je provázena tím, že dítko neprospívá a hlavně bývají problémy hned od narození i s odchodem smolky a vyprázdňováním stolice. Mám synka ze zácpou a v souvislosti s tím se doktor zmiňoval i o tého chorobě. Ale naštěstí nám nedělali ani vyšetření na tuto chorobu, stav se nám zlepšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
25.6.12 20:45
@Anonymní píše:
No mala nezvraci, ale skoro po kazdem jidle tak lehce ublinkava, nemelo by to uz prestat ve 4 mesicich??

Je to normální, reflux u kojenců postupně vymizí tak to roka, jak u koho samozřejmě…

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
25.6.12 20:47

@Kaczenka
vzácná je, ale příznaky závisí na délce a uložení aganglionárního úseku střeva.

• Citovat
  • Upravit
2031
3.9.12 22:44
@Anonymní píše:
Ahojte maminy :mavam: mam 4 mesicni holcicku a mame problemy s plynatosti, bolenim briska a kakame tak co 2 dny. do 3,5 mesice jsem plne kojila a stolice byla tak co 3-4 dny. od te doby co jsme na sunaru nutra defense HA ma stolici brcalove zelenou a opravdu silne zapacha. kdyz malou prebaluji musim pak tak 15 minut vetrat a je takova tuzsi jakoby pasta nebo bahno, casto ji musim pomoct teplomerem. dnes jsem si cetla o hirsprungove nemoci a bojim se aby to nebylo ono, co myslite? mate s touto nemoci nekdo zkusenost? jak se to u vas projevilo? jeste dodam ze mala davam probioticke kapky bio gaia a rosteme a pribirame dobre, tak nevim…moc dekuji za odpovedi :kytka:

mi tuhle chorobu máme synovi na to přišli hodně pozdě cca ve dvou loetech, příznaky měl, jen se doktorům nechtělo do toho moc šťoucht, a tak ze mě udělali histerku a ze syna chidáka, bo trpěl jak kůň. příznaky měl jediné a to byla zácpa, jinak krásně prospíval, bříško ho nějk nebolelo, ale jen proto, že jsm ho od narození (teda spíš až mi ho dali domů z nemocnice po operaci) s tím že je zdravý, vyprazdňovala pomocí rektální rourky nebo teploměru. kdybys cokoliv chtěla vědět ptej se hlavně když by něco hned špitálm a pamatuj, dnes je svoboda vybrat si lékaře, je dobré jet třeba tam kde se s touto nemocí setkávají dost často, pak se na to příjde hned po prvodtním vyšetřením a to je rektální manometriae a následná irigografie, Lae pozor irigografie u nás v 5-ti měsících hirschprungovu nemoc neprokázala, ale ve dvou letech měl střeva rozšířené z 2,5 cm na 9 cm-tam už to pak bylo hodně vidět, i Pak doktor se hodně divil, kde že jsme to chodili, holky dva roky utrpení, dvě debilové doktoří oba odborníci na gastro a stejně to nediagnostikovali, ti mi do očí řekli, že mám naprosto zravé dítě a že já jsem histerka, takže se nenechej nikde odbít, je to docela nášup pak trávit v nemocnici dva měsíce (u nás)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.3.25 11:14

@faflina Dobry den, mohla bych Vám napsat do soukromé zprávy? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí