Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Myslím, že to asi trochu hrotíš. ![]()
No, já bych teda určitě jen kvůli tomu, neabsolvovala kolonoskopii, na to jsem zase až moc velká posera. ![]()
Ale tvoje věc.
Když už jsme u toho, tak mně se třeba zase někdy stává, že mi kolikrát někde začne úplně z ničeho nic, kručet v žaludku a samozřejmě, všude hrobové ticho a plná čekárna lidí.
Nebo třeba na třídní schůzce, když je absolutní klid a plná třída rodičů čekajících až něco někde učitelka vyhledá. ![]()
Trapas no… tak začnu honem rychle s něčím šustit v kabelce, abych to alespoň trochu akusticky utlumila.
![]()
@Černá Madonna já měla období, kdy mi žaludek vydával divné zvuky. Měla jsem k tomu teda i jiné příznaky. A Crohn. Po zaleceni zvuky přestaly.
Dají se nějak ovlivnit příliš hlasitá střeva? Znám lidi, kteří se nají třeba až odpoledne a celý den jim břicho vůbec nezakručí. Za to u mě už se ozývá třeba dvě hodiny po jídle. Mám také časté ranní nevolnosti, nafouklé břicho apod. Dost mě to společensky omezuje a bohužel to hodně působí na mou psychiku, je to takový začarovaný kruh, jelikož psychická nepohoda se často promítá právě do trávení. Zašla jsem si i na kolonoskopii, ale vše bylo v pořádku. Myslím si, že mám dráždivý tračník, ale v podstatě nevím, co s tím..