Hlavička menší o 3týdny

Anonymní
1.11.25 10:42

hlavička menší o 3tydny

Zdravím holky mám dotaz ležela jsem na infuzi v nemocnici dělali mi utz a vyšlo že hlavička odpovídá 27tt(byla jsem přesně 30tt)bříško prý odpovídá a váha je 1320g stalo se vám to někdy? a bylo nakonec vše v pořádku?
u gynekologa jsem byla dva týdny zpět a ten říkal že vše odpovídá (má ale starsi utz nez v nemocnici)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11763
1.11.25 10:54

Měla jsem větší rozdíl. Celkově hlavička bez odchylek, jen prostě jinak tvarovaná, proto jen rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
1.11.25 10:57
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

poslali tě na další vyšetření? Je možné, že se sekli, nebo že bylo miminko špatně natočené. Nech si udělat kontrolní UZ u svého gynekologa. Kdyby to podle nich mohl být mikrocefalus, nemyslím si, že by byli tak v pohodě a nehnali tě na další vyšetření :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.25 11:32

Nene neposlali pustili mě domů s tím že kontrola za týden u svého dokrora

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.25 11:37

Malá byla otočená nožičkama dolů říkali že se to muže špatně měřit ale trochu me to vyděsilo jestli je vše ok

• Citovat
  • Upravit
TRG
5433
1.11.25 12:07

Buď v klidu. Když je dítě dlouho otočené nahoru, hlavička se může deformovat do více oválného tvaru a z toho měření pak může vycházet jako menší. Když se miminko otočí hlavou dolů a/nebo po porodu se to srovná (pokud člověk neprdí na polohování). Určitě není nic v nepořádku, to bys věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.25 13:36

Měla jsem to taky, nakonec to byla chyba utz… Na modernějším mi řekli, že má 14 percentil, což je ještě v pořádku. No a pak týden před porodem 35 percentil… Takže nevím. Když třeba má hlavu už dole, tak to může být zkreslené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.25 13:38
@Banánek Zelený píše: Více

Dole jakože hodně nízko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
961
1.11.25 14:24
@Anonymní píše: Více

Ano, v teto poloze ber rozmery hlavicky s rezervou, jako orientacni. Klid, koukej na velikost ditete vcelku, kdyby bylo neco s jeho rozmery v neporadku a dite bylo disproporcni, rekli by ti to a resilo by se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.25 14:39

Děkuji moc všem uklidnili jste mě a budu doufám ze je všechno v pořádku :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat