Hledáme miminko - adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
22.6.21 17:50
@Coleta píše:
Jsi si tak jistá, že jsou vždy všichni šťastní? Realita bývá mnohdy jiná. Adopce má snad nějaká pravidla, ne? Ta pravidla jsou tu zejména pro ochranu dítěte.

Vždy všichni zcela jistě ne. Mimino bude ale zcela určitě šťastnější hned od porodnice u náhradních rodičů, než v kojeňáku. Je hrubou chybou systému, že to, co je v zahraničí běžné, zavedené a fungující, musí tady probíhat poněkud oklikou. Ty kojeňáky jsou dotovaný od přírůstků, že jo.

Nevšimla jsem si, že by někdo chtěl porušovat nějaká pravidla, zákony apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.6.21 17:52

@MamculeVerca ja s tebou v podstate souhlasim, ALE v tomto hraje ohromnou roli i priroda. Rodicum, kterym se narodi vlastni dite vlivem hormonu a vseho spusti rodicovsky/matersky cit. Proste je to vlastni dite. I zde byla jiz diskuze, kdy zena mela adoptovane dite a sverila se, ze ho proste nema rada :nevim:

Edit. Takze reci o teple naruci jsou trochu pateticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.6.21 18:00
@Šarlota4 píše:
@MamculeVerca ja s tebou v podstate souhlasim, ALE v tomto hraje ohromnou roli i priroda. Rodicum, kterym se narodi vlastni dite vlivem hormonu a vseho spusti rodicovsky/matersky cit. Proste je to vlastni dite. I zde byla jiz diskuze, kdy zena mela adoptovane dite a sverila se, ze ho proste nema rada :nevim:

Dovolím si nesouhlasit. Mám dvě dcery, které nejsou pokrevně mé. Partner má syna, který pokrevně není jeho a milujeme se všichni neuvěřitelně. Udělala bych pro ně vše :srdce:

Je spousta rodin, kdy se nevlastní rodič stará mnohem lépe, než vlastní…
Taky tu byla diskuze, kdy matka řekla že nenávidí dítě, protože ji jeho otec opustil. Znám případ, kdy matka nenáviděla své dítě, protože pocházelo že znásilnění.
To jsou ale jednotlivci. Na tom se nedá stavět. Myslím, že většina lidí to mají v hlavě srovnané a budou to dítě milovat, i když pokrevně není jejich… Ono totiž pokud by ses měla řídit podle toho tebou udaného případu, pak ani oficiální a byrokratická adopce nebyla zárukou lásky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.6.21 18:15

@MamculeVerca jiste, ze to neni zaruka. Ale s “nejakou” byrokracii a jakymsi procesem souhlasim. Proste kazdy to neda. A nejake sito dle meho nutne je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
22.6.21 18:16
@Anonymní píše:
Na internetu je spousta inzerátů, stačí hledat. Věřím, že najdete. Nakonec je to jednodušší, než se na první pohled zdá :srdce:

Zajímavé je, že vám přejou lidé štěstí ale když jsem zveřejnila příspěvek o tom, že svému nejlepšímu kamarádovi z dětství nosím dítě (náhradní matka) tak na mě byli lidé zlí… :,( :,(… Jaký je v tom rozdíl? :nevim:

Přeji vám moc štěstí. Miminko je dar. By budete šťastní a maminka nechtěného dítěte bude mít dobrý pocit, že dala dítěti to nejlepší :srdce:

Protože si mysleli, že to děláš jen za prachy určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
22.6.21 18:29
@Cenarius píše:
Protože si mysleli, že to děláš jen za prachy určitě.

A co je na tom to dělat pro prachy? Náhradní matka dává všanc své zdraví. Donosit a porodit dítě muže znamenat nevratné změny na chrupu, vlasech, kůži, někdy se s tím pojí i inkontinence, psychické problémy a jiné libustky, proč nechtít za takový obchod peníze? Já osobně bych byla velmi drahá, svého zdraví si cením. Charitu dělám jinak

Příspěvek upraven 22.06.21 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 18:44
@Kfětoslava píše:
A co je na tom to dělat pro prachy? Dává všanc své zdraví. Donosit a porodit dítě muže znamenat nevratné změny na chrupu, vlasech, kůži, někdy se s tím pojí i inkontinence, psychické problémy a jiné libustky, proč nechtít za takový obchod peníze? Já osobně bych byla velmi drahá, svého zdraví si cením. Charitu dělám jinak

Já to dělám pro kamaráda od dětství. Je jako můj bratr. Neumím si představit to dělat vyloženě pro peníze. Ledvinu taky neprodáte, ale bratrovi ji věnujete… Peníze jsou, byly a budou ale láska a děti? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14946
22.6.21 18:52
@Anonymní píše:
Já to dělám pro kamaráda od dětství. Je jako můj bratr. Neumím si představit to dělat vyloženě pro peníze. Ledvinu taky neprodáte, ale bratrovi ji věnujete… Peníze jsou, byly a budou ale láska a děti? :srdce:

Tak znovu - svého zdraví si vážím, charitu dělám jinak. Srovnávat zachránit život bratrovi nebo rodit děti cizím lidem (byť kamarádům) je pro mě mimo mísu. JÁ své zdraví všanc nedávám, ostatní, ať si dělají, co chtějí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 19:01
@Kfětoslava píše:
Tak znovu - svého zdraví si vážím, charitu dělám jinak. Srovnávat zachránit život bratrovi nebo rodit děti cizím lidem (byť kamarádům) je pro mě mimo mísu. JÁ své zdraví všanc nedávám, ostatní, ať si dělají, co chtějí :nevim:

A tady se dostáváme zpět k původnímu tématu v diskuzi pod příspěvkem. To, že někdo není moje krev, neznamená, že ho neberu jako bratra. (A rodiče děti a děti z a e rodiče.)

To musi ten člověk mít vyloženě stejné oba rodiče, abys mu dala ledvinu? A když je jako tvůj bratr, ale nespojuje vás krevní pouto, už to není bratr a už mu tu ledvinu nedáš?

Ok
V tom případě asi neuznáváš ani darování vajíček a spermií. To znamená, že kdybys nemohla mít vlastní děti, tak bys zůstala bezdetna a nesáhlá bys po možnosti darovaného vajíčka.
Nejspíše ani nechodíš darovat krev a nejsi v registru dárců kostní dřeně. Ale taky si nikdy transfuzi nenecháš sama dát. Nebo tvým dětem? Protože jinak je to pokrytectví ;) Já taky riskují zdraví, když jdu darovat krev. Riskuji pro všechny, pro cizí. Úplně cizí. 4× do roka. :nevim: a mám z toho dobrý pocit…

• Citovat
  • Upravit
6879
22.6.21 19:02

@MamculeVerca tak to je pro me naprosto novy fascinujici slovni spojeni, diskriminace neplodnych paru 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
22.6.21 19:05
@Jogrr píše:
@MamculeVerca tak to je pro me naprosto novy fascinujici slovni spojeni, diskriminace neplodnych paru 8o

Jj :lol: jak kdyby stat mohl za jejich neplodnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
22.6.21 19:05
@Anonymní píše:
A tady se dostáváme zpět k původnímu tématu v diskuzi pod příspěvkem. To, že někdo není moje krev, neznamená, že ho neberu jako bratra. (A rodiče děti a děti z a e rodiče.)

To musi ten člověk mít vyloženě stejné oba rodiče, abys mu dala ledvinu? A když je jako tvůj bratr, ale nespojuje vás krevní pouto, už to není bratr a už mu tu ledvinu nedáš?

Ok
V tom případě asi neuznáváš ani darování vajíček a spermií. To znamená, že kdybys nemohla mít vlastní děti, tak bys zůstala bezdetna a nesáhlá bys po možnosti darovaného vajíčka.
Nejspíše ani nechodíš darovat krev a nejsi v registru dárců kostní dřeně. Ale taky si nikdy transfuzi nenecháš sama dát. Nebo tvým dětem? Protože jinak je to pokrytectví ;) Já taky riskují zdraví, když jdu darovat krev. Riskuji pro všechny, pro cizí. Úplně cizí. 4× do roka. :nevim: a mám z toho dobrý pocit…

Tak kazdy neni jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.6.21 19:09
@Šarlota4 píše:

Diskriminace je termín označující nějaké rozlišování. V tomto případě je to až přehnaná byrokracie, která se normální párům, které nemají problém otěhotnět, vyhýbá…

Nějaké síto MOŽNÁ ano, ale ve světě to jde jednodušeji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.6.21 19:11
@Šarlota4 píše:

Pleteš pojmy s dojmy. Stát (systém) může za to, že je adopce takto velmi a zbytečně složitá. Ne za neplodnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
22.6.21 19:14
@Anonymní píše:

Ok
Nejspíše ani nechodíš darovat krev a nejsi v registru dárců kostní dřeně. Ale taky si nikdy transfuzi nenecháš sama dát. Nebo tvým dětem? Protože jinak je to pokrytectví ;) Já taky riskují zdraví, když jdu darovat krev. Riskuji pro všechny, pro cizí. Úplně cizí. 4× do roka. :nevim: a mám z toho dobrý pocit…

Vajíčko bych nedarovala, protože opět to vyžaduje nepřirozený zásah do těla pomocí hormonů. Na darování spermií nevidím nic špatného. Co do toho motáš darování krve nebo kostní dřeně, to už vůbec nechápu, asi tím horkem :D
Jinak se tu klidně obhajuj a stavěj na uši, já v tobě hrdinku nevidím. Ale ty nepotřebuješ moje požehnání, tak pokračuj ve svém životě a mě ponech mé názory, děkuji :). Mám zodpovědnost ke svým dětem, proto bych se svým zdravím nehazardovala, jen za cenu zachránění života někoho z mých blízkých. Tečka. Tím, že daruji krev nebo kostní dřeň, zdraví neriskuji, doktoři si ohlídají, aby darovali jen zdraví jedinci.
A už končím, tato diskuze není o tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital