Hledáme miminko - adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
22.6.21 19:20
@MamculeVerca píše:
Pleteš pojmy s dojmy. Stát (systém) může za to, že je adopce takto velmi a zbytečně složitá. Ne za neplodnost ;)

V tomto pripade system nediskriminuje dle tvoji terminologie, ale znesnadnuje. Neb ten system neuprednostnuje jakoukoliv skupinu. Adopce je slozita pro detne i bezdetne, proste pro vsechny. Ale to je fuk,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.21 19:21
@Kfětoslava píše:
Vajíčko bych nedarovala, protože opět to vyžaduje nepřirozený zásah do těla pomocí hormonů. Na darování spermií nevidím nic špatného. Co do toho motáš darování krve nebo kostní dřeně, to už vůbec nechápu, asi tím horkem :D
Jinak se tu klidně obhajuj a stavěj na uši, já v tobě hrdinku nevidím. Ale ty nepotřebuješ moje požehnání, tak pokračuj ve svém životě a mě ponech mé názory, děkuji :). Mám zodpovědnost ke svým dětem, proto bych se svým zdravím nehazardovala, jen za cenu zachránění života někoho z mých blízkých. Tečka. Tím, že daruji krev nebo kostní dřeň, zdraví neriskuji, doktoři si ohlídají, aby darovali jen zdraví jedinci.
A už končím, tato diskuze není o tobě.

Darování kostní dřeně i krve je stejně riskantní. Je to zásah do těla. Ale podle tvé předposlední věty je vidět, že jsi sobecká, protože zvažuješ jen možnost, že někdo daruje tobě, ne naopak. Nejdou všichni tak pokrytečtí jako ty. Naštěstí.

Bohužel charakter není vyvolán horkem ;):mavam:

• Citovat
  • Upravit
14936
22.6.21 19:24
@Anonymní píše:
Darování kostní dřeně i krve je stejně riskantní. Je to zásah do těla. Ale podle tvé předposlední věty je vidět, že jsi sobecká, protože zvažuješ jen možnost, že někdo daruje tobě, ne naopak. Nejdou všichni tak pokrytečtí jako ty. Naštěstí.Bohužel charakter není vyvolán horkem ;):mavam:

nepovídej :D
COO? Jsi nemocná nebo hloupá nebo už s tebou mlátí hormony? Kdo mi co daruje probůh? A co já nikomu nedaruju? :D Dítě? Panečku, no jo. Ani vajíčko, jsem to ale sobec, fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.6.21 19:28
@Šarlota4 píše:
V tomto pripade system nediskriminuje dle tvoji terminologie, ale znesnadnuje. Neb ten system neuprednostnuje jakoukoliv skupinu. Adopce je slozita pro detne i bezdetne, proste pro vsechny. Ale to je fuk,
Ano, orqvsa
@Šarlota4 píše:
V tomto pripade system nediskriminuje dle tvoji terminologie, ale znesnadnuje. Neb ten system neuprednostnuje jakoukoliv skupinu. Adopce je slozita pro detne i bezdetne, proste pro vsechny. Ale to je fuk,

Ano pravda. Nicméně ze statistik vyplývá, že se do adopčního procesu více zapojují bezdětné páry (kdyz nepočítám osvojení druhého z manželů) a zdlouhavý proces a případný neúspěch má horší následky pro bezdětné páry… Jsou na to studie a statistiky. Docela smutné, když se do toho ponoříš nebo se toho účastníš.

Dle mého názoru je tento (v úvodním příspěvku) zmiňovaná verze přímé adopce příjemnější a rychlejší pro všechny zúčastněné strany.

Sto lidí, sto chutí. A právě proto je to u nás šedá zóna. Téma je kontroverzní a zákonodárci nemají koule ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
22.6.21 19:42
@MamculeVerca píše:
Pravidla adopce jsou zbytečná byrokracie. Je to diskriminace neplodných párů… Normálně si můžeš udělat dítě a nikdo se tě na nic neptá. Jestli máš dost peněz a pokojů, neděláš psychotesty a podobné psí kusy.

Ano, adopce je byrokracie, ale na druhou stranu nelze dítě, které už si prošlo nějakým traumatem - odložené, týrané, nechtěné, strčit jen tak někomu. Ono totiž k adopci nejsou k mání jenom malá, čerstvá, růžovoučká miminka, ale i mnohem větší děti. Jinak tedy s kojeneckými ústavy nesouhlasím, mnohem bližší je mi dočasné pěstounství, ale ani to nemůže dělat kde jaká Madla z ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.2.23 18:34

Jestli stále hledáte adopci, mohu vám pomoci. Jsem 5 měsíců po porodu a otěhotněla jsem znovu. Jelikož bych cítila ohromnou vinu zabít nevinné dítě, proto reaguji. S přítelem neplánujeme Další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 17:22

„@Barka73“ držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat