Hledání práce ve státní správě jako absolvent

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12229
6.5.26 17:29
@TaLucie píše: Více

Neboj, jednou temto urednikum odzvoni.. 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.26 17:43
@Ketris píše: Více
jezis to jsou kecy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamaalpaka
6.5.26 17:57

Takže ti nikdy nedali občanský průkaz, pas? Nikdy to úředníci nezajistili osvětlení v tvé obci, nikdy nezřídili školy, kam bys chodila ty a tvé děti?

• Citovat
  • Upravit
41141
6.5.26 17:58
@Ketris píše: Více

jo? a kdo bude dělat jejich práci? ta mávnutím proutky zmizí a nebudou potřeba? vše pujde samo a hned? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3308
6.5.26 18:10

@signalizace151 Ono je to vzdy pomer medzi pracou a placov. V praci za 10€/h mas pevnu pracovnu dobu, ALE aj tuto u nas na ‚hlupej dedine‘ pravnik pod 100€/h nepracuje, co bola zhodou okolnosti aj moja minimalna taxa a proste za take peniaze ked pre niekoho pracujem tak on ocakava ze urobim co mam, takze nehladim ako dlho pracujem, proste makam aby bol moj sef spokojny. Ked bude sef spokojny bude praca a ked bude praca budu peniazky - co je na tom nejasne!?

Praca za taketo peniaze nieje o tom ze si prides tych 8h do prace odsediet. To si si vybrala zlu skolu ak si mala takuto predstavu. Za mna ak sa zamestnas niekde v statnom sektore tak pomer cena vykon mas najlepsi mozny, kdekolvek inde budes mat viac penazi, ale prace ti pribudne viac ako penazi.

Praca v statnom sektore mam viac skusenosti ako je mi mile, sice som tam nepracoval ale zo spustou ludi ktorych zamestnaval stat som musel spolupracovat. Moj osobny zaver je velmi podobny ako ti napisala „TaLucie“ Su to ludia ktory su ziveny z (aj z mojich) dani, maju tam cca 10 nasobnu prezamestnanost, neplnia si ani najzakladnejsie povinnosti, nedokazu sa slusne chovat a v pohode ti povedia ked tam mas 500+ ludi ze uz je 14 a oni odchadzaju, normalne im vypadne praca z ruky a odidu.
Vzhladom k TaLucie mozem povedat iba METOO :-( neviem ci sa niekedy dozijem zlepsenia.

Konkretny pripad od nas z dediny - Oficialne ma otvorene od 7 do 15, pricom v stredu do 17 a v piatok do 13. To mas akoze 8h denne, ale z toho ma 1h prestavku na obed, prichadza realne medzi 8 a 9 a po obede sa uz vacsinou nevracia na urad. Ked potrebujem nieco vybavit tak idem radsej priamo do okresneho mesta kde mi to razitko buchnu na recepcii na pockanie.

Podobne policia, potrebujem vybavit podporu aby som pomaly zacal rok dopredu riesit… Co je absolutne nerealisticka poziadavka od policie. Potom sa tam udiali nejake velke stretnutia medzi nasim najvacsim a ich najvacsim (organom ;-) ) a odvtedy stacilo zavolat 24h dopredu. Takze ono to ide, len sa musi chciet a problem je ze akonahle je to statny podnik tak sa z principu nechce a to mi pride ze sa super zhoduje s tvojim postojom takze pre statnu sferu si idealny kandidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.5.26 18:19

@signalizace151 To se spíš upíchni někam do korporátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
6.5.26 18:22

Ja bych naopak takhle mlada a nezkusena sla do te AK. Do statni spravy az kdyz bych planovala deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
6.5.26 18:57

Shanis v Praze? Pokud ano, tak praci bez problemu sezenes ve statni j soukrome sfere. Mam praxi z AK, korporatu, zprostedkovane ze statni spravy - sikovny pravnik, i absolvent, se chytne rychle. Ale s tim zaskolovanim, nevim uplne, co ocekavas - k vykonu prace bys mela mit odbornost ze skoly, vyhledavat v judikature, komentarich, zakonech umis, nikdo za tebe nebude vymyslet, jak konkretni vec vyresit, to musis sama a takto se ziskavaji zkusenosti. Rozdil soukroma a statni sprava je asi v tom, ze v te statni mas asi vic casu to vymyslet, neni tam takovy casovy tlak a slozitejsi veci se casto outsourcuji, ze se s nimi ani nesetkas. Ale neziskas tak rychle a tolik ruznorodych zkusenosti. V AK jsem byla 10 let, pak jsem sla kvuli rodine do korporatu, pomer vykon - odmena je tu teda asi lepsi jak v AK, vetsi klid, ale z te praxe v AK cerpam kazdy den a skoro si myslim, ze je nenahraditelna. Mam na oddeleni 10 pravniku a proste ten rozdil je videt a pokud ma nekdo praxi v AK, byt treba jen 1-2 roky, vzdy mu dam prednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
6.5.26 19:08

A jeste teda, ze si chces odpocinout po skole apod. Nikdy uz nebudes mit vic energie a casu, tedy predpoklad, ze zvladnes i narocnejsi praci, nez ted. Ja treba na ty prvni roky po skole v AK stasne rada vzpominam. Jo, byli jsme casto v praci do pulnoci, ale byla tam skvela parta motivovanych a chytrych lidi, strasne rychle jsem se posouvala, ptze tech zkusenosti bylo kopec kazdy den. Jo, byl to stres, ptze na vse jsem si musela prijit sama, nikdo nam za zadkem nestal, byla dlouha pracovni doba, ale pocitala jsem s tim, ze to takto par let bude, sla jsem s tim do toho. A vzdycky jsem si rikala, kdyz neco po…, tak je to odpovednost toho advokata, to je strasna vyhoda u tech koncaku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15824
6.5.26 19:43

Jdi do toho nejnáročnějšího prostředí, protože tam získáš nejlepší školu života a budeš mít dost energie to zvládat. Jít do veřejné sféry za tabulkové peníze beru jako zapykání, to bych bral jako poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
6.5.26 20:21
@signalizace151 píše: Více

Jsi mladá bezdětná, nastoupila bych do AK a makala abych se někam vypracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
6.5.26 20:59

Neber si k srdci kydání špíny na státní úředníky. Oni se na ně často obrací s nesmysly i úplní trotlové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
7.5.26 08:02

Já jsem po škole do státního, teda ještě při škole - po bakaláři, dodělávala jsem během toho právě ta práva (a to byl důvod - dá se přitom studovat, pouští tě do školy), šla. A v jednu chvíli, asi 2-3 roky po škole, jsem se chtěla zkusit soukromý sektor a musím říct, že mě překvapilo, že mi nabídli míň než v tom státním (a horší pracovní dobu) - a myslím si, že to bylo kvůli tomu, že na mě koukali skrz prsty, že nic neumím, protože jsem šla jako právník dobrovolně dělat na ministerstvo. Tolik konkrétně u právníků, u jiných oborů to tak ostré není. Možná teď je jiná doba, nevím… Ale - spíš doporučuju nejdřív být v soukromém a fakt se ujistit, že v soukromém nechceš dělat, protože do státního se dostaneš vždycky, ale cesta do soukromého bude ve vyšším věku těžká. Výjimka asi je, když jsi ve státním, ale hodně v kontaktu s lobbisty - tam pak ten přechod do soukromého je dokonce výhodný (v zásadě tě platí za tvé kontakty), ale záleží na člověku, no, o běžného referenta moc zájem není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
7.5.26 08:23

No nebyla bych si tak úplně jistá, když vidím, jakým tempem postupuje vývoj AI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
7.5.26 08:42

Ano jsem zapšklá. Vydělala jsem si za celý život peníze. A pak přišel covid, ekonomická krize…. a žádný úředník mi nepomohl. Naopak. Jejich rozhodnutí me jen poškodilo. Kdyz to vyúčtuju, stalo me to pozemek, důchodové pojištění a tolik energie, ze si to nedovedete představit.
A k tomu vidim, jak se plýtvá veřejnými penězi dnes a denně. O tom vždy někdo musí rozhodnout.
Pri kontrolách se úředníci chovají často arogantně, neznají správní řád, neorientují se v předpisech. Je ubíjející, se s nimi přetahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat