Hledání práce ve státní správě jako absolvent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hledání práce - absolvent
Ahoj,
právě jsem dokončila práva na Karlovce a řeším, co dál. Moc mi nevyhovuje systém hodíme tě vody a plav, což vím, že bývá asi ve většině AK standart, plus mám strach i z toho tempa. Poohlížím se tedy po státní správě, ale trochu se bojím, abych si tím výhledově navždy nezavřela cestu do soukromého sektoru za lepšími penězi. Mohl by se prosím někdo podělit o relevantní zkušenosti, zdali je možné s praxí ze státního přejít i jinam? Případně jestli se lze propracovat s odměnami časem na lepší peníze, protože kolikrát je nabízena 11. třída, což je dle tabulek fakt hrozně málo. Nebo jestli nemáte někdo tip na AK, kde probíhá nějaké zaučení a lidštější přístup. Praxi se přiznám nemám moc zářnou, klasika studentské pozice v AK, ale už je to déle a pak jsem nějakou dobu v právu nepracovala. Když už jsem to vystudovala, chci to však alespoň v oboru zkusit. Děkuji za případné reakce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Metoda hodit do vody a plav, je častá metoda. Bohužel.
Taky je blbě když se někdo za ručku vodi příliš dlouze. Člověk z oboru by si s hozením do vody měl během zkušební lhůty poradit, ale sama to nepreferuji.
Možná v té státní sféře mají více trpělivosti, takže byt tam, získat praxi a pak do soukromého sektoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V každém zaměstnání probíhá zaškolení, různé dlouhé, a pak je to pro všechny hodit do vody a plavat, ne? Spousta věcí je otázka praxe, neexistuje na to manuál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo, další, co je netknutý praxi a chce rovnou do tepla státní správy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie tak někde člověk praxi nabrat musí, navíc chuť pracovat mám, nechci sedět doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@signalizace151 píše: Více
Přespříliš nad tim polemizuješ a to přestává být sympatické, prostě jdi a makej.
Občas si probrečíš, ale nechtěj tady po nás, že tě budeme vozit na alegorickém voze, že máš chuť pracovat a nechceš sedět doma.
Tak to je snad samozřejmé, to není tvá bohulibost.
Nebudeš makat, nebudou zkušenosti, ale ani love (peníze).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, my vás státní úředníky budeme všechny živit rádi. A čím víc vás bude, tak budeme šťastnější. Nechtěla bys raději produkovat nějaké přidané hodnoty?
Ano, jsem zapšklá. Ale jen proto, že mi úředníci nikdy s ničím nepomohli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie Domnívám se, že jste nikdy sama v AK nepracovala a nevíte, jak to tam chodí, tam je 10-12 hodin standart, tak snad není nic špatného na tom, že chci něco klidnějšího, navíc teď po náročném studiu. A produkovat hodnoty, jako že lidé ve státním nic nedělají? Jste skutečně zapšklá, promiňte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie píše: Více
ti nevím, myslíš, že kdyby těch uředníků bylo méně, že by něco šlo rychleji a měla by ses lépe?
…nebo by se vše ještě protáhlo a zkomplikovalo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dostat se na úřad není uplně jednoduché
pokud budeš mít šanci, proč ne? naučíš se nějakou specifickou oblast, na kterou se pak v soukromém sektoru budeš moct zaměřit…co do budoucna jazyky a korporát? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek chtela jsem poradit od někoho z oboru, kdo ma relevantní zkušenosti, makat pujdu, nemusí se bát, pěkný den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@signalizace151 No známý dělá vedoucího právního odboru na městském úřadě a pracovní dobu od - do taky nemá, přijde mi někdy pěkně „vyšťavený“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@signalizace151 pracuju ve státní správě. Konkrétně jako státní úředník a to už 20 let. Každý úřad je úplně jiný, takže záleží, kam chceš. Obecně ministerstva a podřízené organizace mají lepší platové ohodnocení. Kromě platové třídy můžeš již při nástupu dostat osobní ohodnocení. U nás na úřadu je to 6tis. Kč a po zkušebce (6měsíců) je to 10tis. Odchází od nás spousta lidí do soukromé sféry, teď odešla kolegyně po 17ti letech, takže dveře ti to opravdu nezavře.
My třeba máme systém zaučení, kdy tě na 3 měsíce dostane zkušený kolega a seznámí tě a chodem celé organizace. Je za to placený, píše hodnocení nováčka a ten zase píše hodnocení na zaškolitele, takže to nikdo neodflákne.
- Citovat
- Upravit
@signalizace151 rádo se stalo, když jsem tady četla ty komentáře, tak mi bylo na blití. Všichni jenom plivou špínu, ale reálné zkušenosti nemají žádné.
- Citovat
- Upravit