Hledání práce ve státní správě jako absolvent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lamaalpaka píše: Více
Take me zařídili nejdražší metr dálnice v EU a možná i největší kolony. Take me zařídili možnost dát dítě do soukromé skupinky za vic nez dokážu v podnikání vydělat. (Ano začala jsem v gastru měsíc pred covidem a nikdy se z toho uz nevyhrabala)
Take me chodi pravidelně v jediném case, kdy vydělávám kontrolovat. Maji arogantní postoj. Na úřadě nedokážu nic vyřídit kvůli úředním hodinám. Příspěvek na péči bych musela prosit a odvolávat se pořád dokola - nemám na to čas (vozit dotyčného s demenci ke zbytečnému lékaři, absolvovat výslech s úřednicí ).
To je jen tak z fleku, co mě napadá hned.
A ano obcanky a pasy celkem fungují. Dite mi do skolky nevzali, skolkovne zrusili. Do spádové školy mě nejezdí MHD. Střední školu jsme měli stejně soukromou a byli jsme rádi, že vibec na SŠ šla (maturita s vyznamenáním, takže blba neni)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie píše: Více
a to ti udělali všechno naschvál, nebo postupovali dle zákona?
nejdražší metr dálnice je opravdu chybou úředníka, co sedí někde na městě? fakt?
a ten stejný úředník rozhoduje o úředních hodinách úřadu? ![]()
S takovým negativním nastavením a obviňováním všech okolo se asi dost blbě žije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víš že jo. Ten zlý úředník schválně vymyslel covid, aby ti mohl uškodit. A ten arogantní postoj vůči tobě nejspíš mají proto, protože se k nim chováš s despektem. Ne nadarmo se říká, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
Jo a i ty soukromé školy jsou často částečně placené státem, protože jinak by ses nedoplatila.
- Citovat
- Upravit
Tak já mám s úředníky naopak velmi dobré zkušenosti. Vždy jsem se setkala s příjemným, vstřícným jednáním, třeba konkrétně na finančním úřad ale i jinde.Ono také záleží na tom, zda je žadatel arogantní, dělá z nich předem idioty, je to dost časté, jak mi bylo řečeno. Poprosit o radu, poděkovat, to bohužel není obvyklé. K tomu utrácení ve státní správě - pláčeš na špatném hrobě, o tom úředníci v kanceláři fakt nerozhodují. A jejich platy opravdu nejsou nic moc. Viz ženské za přepážkou n úřadech práce, které leckdy přicházejí do styku s lidskou špínou a vyžírky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto tě chápu, asi každý, kdo dlouhodobě podniká, si vypěstuje zkušenostmi averzi k pracovníkům státní správy. Ale není tam každý arogantní lempl. I na finančáku jsem zažil pracovnice, co mi samy o své vůli zavolaly, že mám v papírech chybu a přestože by pro ně bylo snažší mě vypálit pokutu, tak mi dokonce pomohly to opravit. Jedny z mála, co pochopily, že ony jsou tam pro plátce daní a ne plátci daní pro ně. Jen je tam holt těch dobrých o hodně méně, než v soukromém sektoru, protože do státního se bohužel chodí uklidit spousta takových, co by si v soukromém sektoru ani neškrtli a hlavně by v něm nesli odpovědnost za své chování a výsledky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie Moje nejhorší zkušenost s úřednicí byla na pracovním úřadě. Pak několik neutrálních, popřípadě - milé paní, ale něco mi zapomněly říct, nebo něco udělaly hůř než mohly. Ale mám i super zkušenost, jak píše @rmot tak nejčastěji s FÚ.
Ale ty prostě libovolně zaměňuješ úředníky, vládu, PS…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
Ano jsou i lidi profesionální. Naposledy paní na finančním úřadu. Ale bohuzeľ jsou to spis výjimky.
Příspěvek upraven 07.05.26 v 11:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Zobecňuji. A zaměňuji - protože mnoho lidí v těchto segmentech koluje.
Bez zobecňování by to bylo na knihu. Ale jinak se mám fajn. Tři zdravé děti, manzela co mě podpoří. Vlastni bydlení.
Ale přesto je pro mě mnoho státních úředníků zbytečných. Podívejte se na Jisté pane premiere. Je to mnohdy stejné jako dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zbytečných nebo ne, nechápu jak můžeš soudit, že bude případně zbytečná i zakladatelka. Bez úředníků by nebyl stát. Neříkám že ten kolos jede jak by optimálně měl, to ani v nejmenším, ale státní správa je fakt podstatná součást našich životů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za to ale nemohou státní úředníci ale politici, kteří přijímají zákony,(leckdy zbytečné), které pak musí v terénu někdo administrovat. Úředník je až to poslední kolečko v systému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: VíceŘíkám, že bez zkušenosti ze soukromého sektoru uvidí věci zjednodušeně. Jen podle tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie píše: VíceČlověk to nemusí prožít, aby si to zvládl představit. A problém je ten, že úředník si nemůže dělat co chce jen proto, že chápe druhou stranu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem právník ve státním. Jde tedy o specifický úřad, kde rozhodujeme spotřebitelské spory v oblasti finančního práva. Co se týče platu, je oproti ostatním úřadům nadstandardní. Pokud jde o uplatnění po odchodu od nás, velice rády po našich ex zaměstnancích hrábnou banky nebo investiční společnosti, případně ČNB. A co je za mě skvělé, tak je u nás naprostý standard, že matky malých dětí mají zkrácené úvazky a není to jen naoko, ale zaměstnankyně opravdu dostane penzum práce, které odpovídá tomu krácení. Takže za mě je určitě možné mít zajímavou, dobře ohodnocenou práci ve státním a pak se přesunout, ať již do justice, advokacie nebo do korporátu. Zakladatelce držím palce, ať vybere dobře a je v práci spokojená ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
no, do justice ty přesuny ze státního nejsou zas až tak lehké
vždyt by se musel dostat na pozici čekatele ( výběrko, nízké platové ohodnocení) a pak po letech teprve k justičním zkouškám
a pak vyhrát výběrové řízení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie možná sis tu práci státních úředníků nebo úředníků územní samosprávy měla zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit