Hledání práce - co dělat dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hledani prace - co delat dal?
Zdravim
Chci se tu spis vykecat a mozna i poradit co delat dal. ![]()
Zacnu od zacatku: jsem prakticky od maturity doma (maturovala jsem v roce 2021, coz byla takova ta covidova doba), nejsem uplne bez penez, pobiram inv. duchod 2. stupne (mam autismus - aspergeruv syndrom + obcas mivam panicke ataky a trpim socialni fobii, ale ta se spis projevuje, kdyz jsem treba v davu lidi). Letos mi bude 24 let a stale jsem si nedokazala najit praci, ktera by mi vyhovovala…Momentalne mam brigadu v copycentru, kde delam spis prace v pozadi, takze neobsluhuji zakazniky, ale chystam treba vazby nebo delam potisky na tricka/hrnecky, ale je tam jedna kolegyne, ktera si na me zasedla a pomlouva me, kdyz tam nejsem treba tak, ze jsem moc pomala nebo me servala za to, ze neumim s nejakym programem, vim, ze to jsou prkotiny, ale mrzi me to, protoze se snazim delat svou praci peclive a kdyz neco neumim nebo nevim, tak se radsi zeptam a tohle mi spis zkazi tu radost tam chodit, coz me mrzi, pac tam je jinak skvely kolektiv, ale to je mozna jen mnou, ze jsem takova citlivka…
Hrozne me laka prace treba v pohrebni sluzbe, protoze je mi to blizke (muj deda mel pohrebni sluzbu, ale jak umrel, tak samozrejme sluzba zanikla) a vim, ze je to pro zenu asi nezvykle nebo spis nevhodne povolani, ale ja si sama sebe neumim predstavit, treba nekde v kanclu nebo za pokladnou…Akorat netusim jestli se da nekde vubec studovat tento obor ci zda potrebuju nejake spesl vzdelani na to pracovat v takovem provozu…
Pardon za takovy dlouhy prispevek, ale chtela bych poprosit i nejaky jiny pohled na vec nebo doporuceni co byste delali na mem miste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hele nemůžeš čekat na ideální práci s ideálním personálem. To je utopie. Vždy bude někde někdo kdo tě nebude mít rád. Takový je život. Pokud jsou ostatní ok tak se s tím musíš naučit fungovat. Prostě s ní jednej jenom ty pracovně důležité věci a víc nic.
Na pohřebnictví školu nepotřebuješ ale není to zrovna profese s plno volnými místy. U nás je to dost o známých, případně rodině. Takže to chce štěstí a když někde budou hledat tak to zkusit no.
Jinak bacha s těma brigádama. Nemáš placené ani počítané roky do starobního důchodu. Pokud teda nemáš dostatečný výdělek a neodvádíš sociální. Takže si raději najdi něco na HPP na zkrácený úvazek. Pro ID to není překážka a zbytečně pak budeš honit odpracované roky za pár let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Je mi jasne, ze nikde nebude na 100% uzasny a hodny kolektiv, kde je kazdej slunicko a zlaticko, spis me mrzi a prijde mi lehce trapne to, ze ma 55 leta zenska potrebu pomlouvat mladsi kolegyni a kolikrat to hnat do extremu tak, ze se me musi zastavat i jednatelka/majitelka a vedouci smeny aby ji uklidnili.
Jinak k tomu duchodu socko i zdravko se mi strhava normalne z vyplaty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna u nás v pohřebních službách často vidím pracovní nabídky. A právě tam hned našel práci známý, který se vrátil z dlouhodobého pobytu v zahraničí. Je to na pozice pracovníka, který připravuje těla zemřelých bezprostředně po přijetí a na pohřeb. To není pro každého a taky je potřeba jistá fyzická síla, to asi víš, když jsi měla dědu z oboru. Na ostatní pozice se asi bude hledat místo hůře.
Snad nikde to není ideální po všech stránkách. Taky bych hledala hpp. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozumím, že hledání práce může být obtížné. Je skvělé, že máte brigádu v copycentru a že se snažíte najít práci, která by vám vyhovovala. Pokud vás práce v pohřební službě láká, můžete zkusit kontaktovat místní pohřební služby a zeptat se na možnosti zaměstnání nebo stínování, abyste zjistila, co by bylo potřeba. Také můžete zvážit konzultaci s kariérním poradcem, který by vám mohl pomoci najít práci, která odpovídá vašim schopnostem a zájmům. Držím palce!
- Citovat
- Upravit
@Alenka200 píše: Více
V pohřební službě pracuje známá. Je v takové té kanceláři (nebo jak to nazvat), kde jedná s pozůstalými a zařizuje pak pohřby. Žádnou speciální školu na to nemá, začala to dělat po padesátce (předtím dělala úplně jiné práce). Do styku s lidmi tam přijde hodně, ale tak jako na jiné úrovni samozřejmě. Zkus poptat pohřební služby ve tvém okolí, třeba tě někde vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skoro všechny inzeráty v pražském deníku Metro jsou na nabídky práce pro invalidní důchodce. A to na různé pozice. Jako invalidní máš mnohem lepší možnosti než jako neinvalidní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky aktuálně hledám práci. Smlouvu ve stávající mám do konce srpna, od září jsem měla domluvené nové místo, ale nevyšlo. A nic dalšího nemůžu najít. Už jsem slevila ze spousty svých „pozadavku“, ale víc slevit nemůžu, nejsou to požadavky, ale nutné podmínky. Mám taky AS, ale ne oficiálně, ten papír spíš škodí, jedna z mála výhod je právě třeba v tom ID, protože veškeré pozice, které by mi vyhovovaly, jsou právě pro lidi s ID, OZZ atd.. hledej právě tímto směrem a určitě najdeš. Ale zas kvůli jedné ženské bych jinak. vyhovujici práci neopoustela. Blbý lidi jsou všude, ideální kolektiv neexistuje.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych poslat životopis s motivačním dopisem do pohřebních služeb v okolí. V motivačním dopise bych zmínila dědečka a jaký v tomu máš vztah.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju vsem
Ono ja tez nechci opoustet to copycentrum, protoze i kdyz mam inv. duchod a k tomu vyrizeny prispevek na peci, tak to neni takove penezni terno, kor kdyz si z toho platim ruzne terapie atd. Ale kdyby to s tou babou bylo horsi a horsi, tak bych asi odesla, dnes se do me zas pustila, ze nic neumim a ze jsem lina, pritom ja se snazim vzdycky najit neco co muzu delat (at uz treba pomoc kolegum zkompletovat zakazku nebo se podivam na email, zda tam nejsou zakazky co muzu zpracovat ja), abych nejak vyuzila tech 5 hodin co tam jsem, protoze se mi prici predstava, ze bych tam jen bezmezne cumela do telefonu a jen cekala co bude.
Bohuzel ne kazdemu se clovek zavdeci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenka200 Víš, je možné, že Tě neberou jako plnohodnotnou pracovní sílu a spíš jim tam zavazíš a není pro Tebe práce. Vedení tuto možnost zvolilo, aby nemuselo odvádět státu pokuty, že nikoho takového nezaměstnává. A podle toho se k Tobě chovají.
Známá taky pracuje v copy centru. Celou pracovní dobu se pomalu nezastaví a i prázdninách si bere děti do práce. Potřebují ji.
Asi bych šla někam, kdo budu i plnohodnotným členem týmu, nejen prostředkem získání benefitů pro zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 jako za brigádníka z ní nemají vůbec žádnou výhodu. Tu mají jenom pokud by byla na HPP. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše: Více
To je samozrejme dost mozne, ale na druhou stranu se me majitelka copycentra zastava kdykoliv mi tamta zacne nadavat, takze mam pocit, ze majitelka me tam chce, ale ta, ktera mi nadava se mnou ma nejaky problem.
Tezke urcit, kde je ten zakopany pes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenka200 píše: Více
Když za tebou stojí i majitelka máš silnější pozici. Až na tebe něco zkusí příště, tak bych se rázně, ale slušně ohradila, že takto se k tobě chovat nebude a jestli má problém ať jde za majitelkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit