Hledat nový domov pro pejska?

60
6.9.17 16:53

Hledat nový domov pro pejska?

Dobrý den, zajímal by mě názor ostatních na naši situaci.
Před dvěmi lety jsme bydleli s manželem a s malou dcerkou v domečku s mým otcem, dostala jsem darem pejska rasy Shiba-inu. Pejsem žil u domku na zahradě, dost jsme se mu také věnovali, přes den byl venku, na noc a přes zimu žil doma s námi.
Potom přišla nečekaná situace ohledně mého otce, museli jsme se přestěhovat do malého bytu. Nyní žijeme v bytě cca třičtvrtě roku, pes byl zvyklý na velký výběh kolem celého domu, rád venku hrabal díry, lovil vše, chodil si na jedno místo pod strom kde byl zvyklý od štěňátka. Teď když je v bytě se mi zdá že už není tak veselý jako dřív, musíme s ním chodit dost často do lesa, kde se hodně proběhne, s tou velkou potřebou je to velký problém, kolikrát se stane že jde až po 5ti dnech :,( a to jsme třeba 2hodiny v lese, má s tím velké problémy, mrzí mě že už nemůže být u domečku tak jak byl zvyklý. Nyní čekáme miminko, mladší dcerce bude 5let, čeká nás stěhování zase do bytu. Rodiče od manžela mají domeček, ale nemohou si dovolit pejska kvůli času-už jsme přemýšleli že by to pro něj bylo lepší. Nevíme co máme dělat zda by to pro něj nebylo lepší najít mu nový domov u někoho kdo by měl čas pouze na něj, na velké vycházky, byl byl na zahradě…_Je to velmi těžké rozhodnutí, ale mrzí nás že i on se nemůže cítit tak dobře jako by mohl kdyby nežil v bytě…Jsou mu 2roky
Poprosím zlé komentáře vynechat, ráda bych slušné porozumění a popřípadné názory jak by jste tuto situaci řešili. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3322
6.9.17 17:01

Já bych pejska pryč nedávala. Podle mě je šťastný s vámi a nejde o to kde. Pejsek si zvykne i na malý prostor pokud s nim často chodíte ven a věnujete se mu.
A dát ho přes den k těm rodičum na zahradu a pak si ho brát domu by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
6.9.17 17:06
@zuza92
@zuza92 píše:
Já bych pejska pryč nedávala. Podle mě je šťastný s vámi a nejde o to kde. Pejsek si zvykne i na malý prostor pokud s nim často chodíte ven a věnujete se mu.
A dát ho přes den k těm rodičum na zahradu a pak si ho brát domu by nešlo?

přesně, pro psa je mnohem víc stresující když bude s jinýma lidma než v menším bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31664
6.9.17 17:09

@nikol2792 Shiby jsou hodně vázané na majitele, ale ono ani kdyby nebyl, je pro něj rodina víc než zahrada. Je jasné, že nebude tak šťastný, ale zapracovala bych spíše na tom čase, který mu věnujete (případně jestli nemáte poblíž kamarádku, která by ho mohla vzít se svým pejskem na větší procházku, když máte zrovna zoufalý nedostatek času nebo aspoň jednou za těch 5 - 6 dnů jít na delší procházku (klidně 3 - 4 hoďky, ale nic náročného).

Pokud je mladší holčičce 5 let a čekáte miminko, jistě budete chodit dcerku odvádět a vyzvedávat ze školky/školy a i s miminkem budete hodně venku. Zvykněte sebe i pejska na to, aby chodil všude s vámi. I když to není les, je stále to hromada nových podnětů.

A jinak, opravdu nezoufejte. Využijte toho co máte, ale určitě ho nedávejte pryč jen protože posmutněl. Např. pokud máte balkon nebo francouzské okno, udělejte mu tam pohodlí. Pejsani strašně rádi koukají ven, náš na balkoně tráví všechny krásné dny, když nemůže být na zahradě. Navíc budete mít dvě děti, o zábavu bude mít pejsan postaráno, jen ho zkuste trošku víc zapojit do každodenního života :)

Příspěvek upraven 06.09.17 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.9.17 17:11

Také jsme to zkoušeli, venku vyje, nechce tam být sám, oni nemají moc času :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.9.17 17:15

Děkuji vám za rady :hug:
Máte zkušenosti s voděním pejska u kočárku? Náš teda byl zvyklý dříve na vodítko, nyní už pouze na volno, ze začátku to bude asi boj, ale asi by si zvyknul je dost přizpůsobivý, trošku mě děsí názory ostatních lidé-i z mé rodiny, že to nezvládnu, že miminko bude stále brečet v noci se nevyspím, a nebudu mít čas jezdit každý den do lesa…tak jsem začala až moc přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
6.9.17 17:19
@nikol2792 píše:
Také jsme to zkoušeli, venku vyje, nechce tam být sám, oni nemají moc času :?

Tak ono bys stejně těžko hledala někoho kdo by s nim byl pořád? U vás nebyl na zahradě sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31664
6.9.17 17:24

@nikol2792 zatím k tomu nedošlo, tak se tím radši vůbec nestresuj :) hlavně pes přesně jak říkáš, je velmi přizpůsobivý. Navíc nemáš štěně, ale už vychovaného dospěláka, opradu bych se toho nebála. Je to jen o tom si zvyknout toho psa tahat ven klidně kvůli každé blbosti. Kamarádku třeba její dva sledují prakticky kamkoliv se hne :)

Naše je s kočárama v pohodě, akorát je dost vysoká a zvědavá, a má tendence furt nakukovat dovnitř nebo se o to aspoň pokoušet, miluje děti :mrgreen: myslím, že pejska zvykneš v pohodě. Buď ho naučit chodit u nohy/poblíž kočáru na volno nebo to spojit i s vodítkem a naučit ho pro jistotu na obojí. Pokud jinak poslouchá, bude to v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
6.9.17 17:52

Pokud jste ho zkoušeli nechávat u rodičů a stejně tam není spokojený, tak darování tvůj problém neřeší. Takovým psům, kteří potřebují společnost po většinu dne, se stejně domov hledá dost blbě a nikdy nevíš, kde chudák nakonec skončí, do hlavy lidem nevidíš, ve vidině psa zdarma ti naslibují hory doly a po týdnu ho v lepším případě budeš mít zpět, v horším se z něj stane putovní pes s nálepkou problémový… to bys pro něj přece nechtěla. Se shibou nemám osobní zkušenosti, znala jsem jen jednoho, patřil kamarádce a byl to za prvé velký závislák na rodině a za druhé strašná konzerva, takže věřím, že je to pro vašeho psa velká změna a bojuje s tím, ale pokračovala bych v tom, co děláš, dopřála mu maximálně možný čas venku a věřím, že si to časem sedne. Z toho, co píšeš, je to vychovaný poslušný pes, takže i s tím kočárem se naučíte fungovat, náš to zvládl překvapivě rychle, za pár dní už chodil jako mazák ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.9.17 17:59

Ano, právě je velmi naučený, někteří lidé ani nechápou že jsme takhle vychovali shiba-inu, chodí na volno, umí povel k noze(před silnicí)sednout, ke mě, sedni, lehni, pac, popros, zůstaň-no dali jsme mu právě moc času a úsilí, akorát občas i uteče, byl třeba přes noc i venku párkrát, měli jsme strašný strach, je to jeho pud, a ten je u něj v té situaci větší než rodina, bohužel, naposledy mi utekl před dvěma týdny v lese..dva dny jsme mysleli že už ho neuvidíme, nakonec ho místní lidé zahlédli v lese, tak nám volali my jsme tam jeli a on nechtěl ani k nám, prostě byl spokojenej :nevim: :think: asi po půl hodině se teda rozmyslel a přiletel..no zkrátka tohle je tedy problematické, je vychovaný ale tohle se asi nezmění, vykastrovaný už je, na vodítku nevykoná potřebu už vůbec, proto musím tedy v lese být bez vodítka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
6.9.17 18:03

Pejska bych nedávala pryč. Zapojila bych ho do chodu domácnosti, venku procházky na vodítku s kočárem, připnete vodítko ke kočárku a máte volné ruce. A prosím nepouštějte ho z vodítka v lese, když vám utíká. Kupte mu stopačku (dlouhou šňůru) a ať ji tahá, kdyby něco zašlapnete ji. Ale je opravdu hrozné, když pes loví zvěř, může vám ho někdo střelit, může způsobit dopravní nehodu, může se ztratit, zranit, zranit někoho cizího, vy máte taky strach, nestojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
6.9.17 18:05

Buď pejska naučit u kočárku nebo je taky super věc šátek nebo nosítko. Když jsme hl8dali známým fenu, tak jsem byla ráda, že nosítko mám..psiska jsem mohla ovládat, v klidu pk nich sebrat bobany. A pak au jsme byli na polňačkách, tyk si běhali jak se jim zlíbilo.
Fakt je super ho všude brát ssebou..on se těma vjemama tsky unaví. Držím pěsti, ať Vám to jde hladce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.9.17 18:09

Děkuji holky za podporu :* vložím se do toho a začnu ho učit u nohy na vodítku at si pomaličku zvyká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
6.9.17 18:38

Nebála bych se, že to nezvládneš :-) Máme 2 pejsky (3 roky) v bytě 3+1,tak nějak se to sešlo všechno dohromady a 8 měsíční dvojčátka. Psi jsou zvyklí, většinou o nich nevíme nebo leží u dětí, na procházku se jde společně, dřív jsem chodila sama s kočárkem a obouma hafanama, ted chodíme s přítelem na procházku společně, vyvenčí se všichni a je chvíli klid. Děti mají pejsky hodně rádi, smějou se na ně, snaží si s nimi hrát, ošmatlávají je, žádný problém se nevyskytl..akorát pořád nadávám, že musím toho tolik uklízet a neustále sbírám děti od misky s granulema :? Občas toho mám taky dost a nadávám, že je dáme pryč, ale nemám na to to srdce, navíc, když tu byli dřív, oni za to nemůžou..další výhoda je, že se u nás nevyhazují zbytky po dětech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
6.9.17 18:41

@Martinka654 jste šikulka že vše zvládáte!!!s dvojčátkama to musí mít mazec, aještě dva pejsky…dodala jste mě sílu děkuji :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný