Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chystáme se do Hluboké na povánoční dovolenou a potřebovala bych doporučit dobrou restauraci i kavárnu nejlépe s dětským koutkem. A kam zajít s dítětem přímo v místě nebo v okolí? Díky za tipy
Kromě hlavního lákadla zámku Hluboká se zimními prohlídkami, pod kterým je hned několik dobrých míst kde posedět při kávě nebo se najíst, doporučuji ZOO se stejnojmennou restaurací. Je tam dětský koutek a jídelní lístek pamatuje na děti celkem velkým výběrem. Na Hluboké je také zimní stadion. Dobře vám poradí i v místním infocentru.
Chystáme se na dovču a chceme navštívit Karlův Hrádek u Purkarce, asi 8 km od Hluboké. Nevíte některá, jestli se tam dá dostat pohodlně i s kočárkem? Děkuji za info.
Záleží, co máš za kočárek. Poslední úsek cesty je po louce, takže se 4 pevnými nafukovacími kolečky se tam dostaneš pohodlně. V ostatních případech nepohodlí asi pocítíš, nicméně projedeš. ![]()
@Agneth Děkuju, jsi zlatá
Mám golfky, ale ty na takový turistický výšlap nepřipadají v úvahu, tak vezmu Roan. Má 4 velké nafukovací kola, takže to bychom mohli zvládnout. Doufám, že to bude stát za to ![]()
@Romilda @Agneth Myslím spíše taková lesní cesta, nebo po louce já již přesně nevím..
,ale je to odbočka od cyklostezky v délce asi 1 km?
Tak nějak..,již je to přeci jen 4 roky návštěvy a na kolech..
,s kočárkem zkušenost nemám..-jinak stezka celkově super, byť místy v lese kopečky.. ![]()
@Bjustřík Jsou tam 2 možnosti jak jít. Dá se to zkrátit po louce (chodí tak skoro všichni, je to výrazně kratší) a nebo se fakt držet cyklostezky co to jde a pak poslední úsek projet tou lesní cestou. Nicméně Roan zvládne obě varianty. ![]()
@Agneth píše:
@Bjustřík Jsou tam 2 možnosti jak jít. Dá se to zkrátit po louce (chodí tak skoro všichni, je to výrazně kratší) a nebo se fakt držet cyklostezky co to jde a pak poslední úsek projet tou lesní cestou. Nicméně Roan zvládne obě varianty.
Ha já si říkal že tam byla ta cesta…
, říkám s kočárkem zkušenost nemám, ale i z kol jsme museli tuším slézt pokud jsme šli k hrádku. Jinak se tam dají pořídit skvělé fotky
-kdo rád fotí postavy, přírodu.. ![]()
@Romilda hrádek je 2,5km od Purkarce. Do 2,3km se jde po cyklostezce-dobře upravená, potom po louce. terén není nějak hrozný, jak tu ostatní líčí. Bydlím kousek odtud.
@rumela9 Takže doporučuješ zaparkovat auto v Pukarci a pak jít pěšky k hradu? Na mapách. cz mi to ukázalo, že autem se dá dojet přes louku až pod hrad a jít pěšky jen kousek. Nicméně tato varianta se mi moc nezamlouvá, snad jen pro případ nepříznivého počasí. Když jdu na výlet, tak k tomu objektu přece nemůžu dojet autem, ale musím si tu cestu užít a prožít ![]()
@Agneth @rumela9 @Bjustřík
Mám na vás ještě jeden dotaz. Když jste jihočeši, tak asi víte, jak to chodí v Hošticích u Volyně.
Asi takhle: Můj muž by se tam rád jel podívat, aby viděl, jak ta místa reálně vypadají, ale mě je to takové blbé. Zaparkovat auto a jít se tam promenádovat, nebo nahlížet před dům, kde bydleli filmoví Škopkovi a Konopníkovi. Beztak tam prý mají napsáno Soukromý pozemek a musí jim to být velice nepříjemné, když jim tam někdo furt načumuje. Přijde mi, že je to malinká vesnice, takže nějaké vyžití, krom „očumování“ tam asi stejně nebude.
Ale na druhou stranu si říkám, když už jedem do JČ a budem odtud kousek, proč to aspoň neprojet. Jaké jsou Vaše zážitky z Hoštic? Je o co stát?
@Romilda až k Hrádku se autem nedostanete. Maximálně na začátek cyklostezky. Tam je vjezd autem zakázán a jinudy se tam nedostanete. Takže určitě jít z Purkarce ![]()