Hluchý mops

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.13 16:34
@Burj Chalifa píše:
U mě by neloudil, já bych mu to rovnou přikázala. Miluju mopslíky :srdce: :srdce: :hug:

Já právě taky, jsem zblázněná do krátkých čumáčků :srdce:
On je zvyklí, že mohl na gauč nebo do postele jenom na přehoz, takže si u nás musí zvyknout, že může kdykoliv se mu zachce. :D

• Citovat
  • Upravit
711
26.9.13 21:44
@Shreya píše:
Hm, koupila sis levného psa, tak teď si připrav pár litrů na BAER test, je to jediný způsob, jak prověřit sluchovou dráhu a její funkčnost. Vyšetření v Praze provádí JAGGY, AA Vet a v Brně ABClinic. Vyšetření trvá asi 15 min a psa čeká důkladná otoskopie a vyšetření bubínku a zvukovodu, samotné měření začíná na 86 dB a 10 Hz. Jen málo případů se dá řešit operativně, většinou se zůstává u výplachů uší anitiotik a stejně je to k ničemu. Pokud se hluchota prokáže, nezbyde ti, než psa naučit na různá gesta, bývalá majitelka musela dost dobře vědět, co prodává.

Dopředu se omlouvám zakladatelce, že jí lezu do tématu. Vypadá, že se v této problematice vyznáš, nemohla by jsi mě prosím tě nasměrovat na nějaké stránky, kde bych se dozvěděla více o psí znakové řeči? Mámě dvoletou kavalírku, měla propíchnutý bubínek a zdá se nám, že přestala slyšet. Je přeléčená atb, bubínek začíná srůstat a nyní čekáme jestli se bude opakovat záchvat (podobný epoleptickému), který nás na problém upozornil. S největší pravděpodobností měla osinu, která buď zalezla do ucha a opouzdřila se (záchvat) nebo vylezla ven.
Prošla základním výcvikem poslušnosti, ale nedokončila ho. Dokonce už celkem poslouchala na přivolání a základní povely, ale nyní už neposloucá vůbec. Musí být pořád na vodíku, protože jakmile mě ztratí z dohledu, tak začne magořit a hledat mě i když na ní volám. Včera jí málem klepla pepka, jak se mě lekla, když jsem na ní ve tmě šáhla, i když jsem na ní celou dobu mluvila. Prostě s epřesvědčuju o tom, že už neslyší (dle dr. se to může zlepšit). Ale já nechci čekat, chci jí naučit poslušnosti i bez sluchu, je to pro ni nezbytné. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
27.9.13 13:11

@hefilka Jak jsem psala na první straně, jediný způsob, jak prověřit funkčnost sluchové dráhy je BAER test a kompletní audiometrie, provádí se v mírné sedaci, pro psy je to vyšetření nepříjemné ale vyloženě nebolí, nevím odkud jsi a kam bys to s fenou měla nejblíž, ono tohle audio dělají jen na několika místech v ČR, v zahraničí víc, tam bych měla kontakty ale to asi nebudeš mít zájem. To chápu, jak je nepříjemné, když si pes jede svojí lajnu a díky hluchotě nevnímá okolí, někteří se sami od sebe stanou opatrnější, většinou ale hluchotu neberou jako handicap a v ničem jim to nevadí, pes nemá pud sebezáchovy, takže neví, že by mohl např. vypadnout z okna, vběhnout do silnice, kde by ho něco srazilo apod. Píšeš, že do dvou let slyšela, pak měla propíchnutý bubínek, který nyní srůstá… takže i když na zahojeném a srostlém bubíku bude mít jizvu a na to ucho bude slyšet hůř, nebo vůbec, ještě má druhé, se kterým se jí nic nestalo a ty jsi přesvědčená, že přestala slyšet úplně…? Holt to audio vyš. abys měla jistotu, to já ti přece takhle nemůžu říct. Ohledně toho znakování, žádné oficiální stránky nejsou, pokud se psem neděláš vrcholově IPO, TART apod., kde jsou gesta předepsaná a to věřím, že s kavalírkou fakt neděláš ;). To je na tobě, pro co si jaké gesto zvolíš, hlavně musí být pro psa jasné, musí ho dobře vidět a musíš znakovat pokaždé stejně jasně a zřetelně, dá se to rychle naučit… Držím place a nevěš hlavu, pro psa je menší zlo neslyšet, než nevidět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
27.9.13 15:14

@Shreya
Na ten Baer test jsem už koukala, zajdeme do Jaggy, tu máme nejblíž. Jediný co mě zarazilo, že všude u toho vyšetření píšou, že se tím zjišťuje vrozená hluchota. Ale asi není důvod proč by nešla zjistit získaná. Zapoměla jsem napsat, že ve druhém uchu měla zánět, ale bubínek propíchnutý nemá. Viděla jsme pár psů (policejních) kteří reagují jenom na znaky bez slov, to by se mi líbilo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný