Hluchý mops

Anonymní
26.9.13 15:18

Hluchý Mops

Ahojky.
Příští týden jdeme k veterináři, ale chtěla jsem se optat jestli je nějaké vyšetření psa na hluchotu :mrgreen: Asi hloupá otázka, ale stejně. Před týdnem jsme si pořídili Mopsíka( 6 let) ale on vůbec nereaguje na zvuky, nic ho nevyvede z míry, ani štěkot psa, na přivolání také nepřijde, prostě sedí a kouká. Když teda žebrá, tak štěká nebo když je štasný, ale to jsou jediné okamžiky kdy reaguje.
Bývalé majitelce jsem to psala, ale napsala, že je to divné, že na jméno vždy reagoval, jen je prostě tvrdohlavý :think:
Abych byla upřímná, nevypadá že by to byl pro něj handicap, jen mě to zarazilo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mrs. S
26.9.13 15:25

Je vyšetření zkus se zeptat veterináře, kdyby pes byl hluchý měla by jsi mít právo na vrácení peněz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.13 15:28

@sabi88
My právě u veta byli a bylo vše v pořádku, a teprve v úterý si přítel všiml, že nereaguje, mysleli jsme si že je to třeba změnou prostředí, ale nevypal že by tesknil po domově. :nevim:
Takže si opravdu začínáme myslet, že je hluchý.

• Citovat
  • Upravit
1980
26.9.13 15:31

Hm, koupila sis levného psa, tak teď si připrav pár litrů na BAER test, je to jediný způsob, jak prověřit sluchovou dráhu a její funkčnost. Vyšetření v Praze provádí JAGGY, AA Vet a v Brně ABClinic. Vyšetření trvá asi 15 min a psa čeká důkladná otoskopie a vyšetření bubínku a zvukovodu, samotné měření začíná na 86 dB a 10 Hz. Jen málo případů se dá řešit operativně, většinou se zůstává u výplachů uší anitiotik a stejně je to k ničemu. Pokud se hluchota prokáže, nezbyde ti, než psa naučit na různá gesta, bývalá majitelka musela dost dobře vědět, co prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 15:35

@Shreya
Nepřipadá mi, že bych ho musela něčemu učit. Jsem psala v úvodu, nevypadá že by to byl jeho handicap. Chová se naprosto přirozeně. Venku dokáže jít i bez vodítka, jen si nás pořád hlídá.

• Citovat
  • Upravit
1980
26.9.13 15:37
@Anonymní píše:
@Shreya
Nepřipadá mi, že bych ho musela něčemu učit. Jsem psala v úvodu, nevypadá že by to byl jeho handicap. Chová se naprosto přirozeně. Venku dokáže jít i bez vodítka, jen si nás pořád hlídá.

Tak samozřejmě, jemu to v ničem nevadí, ale aby jeho hluchota a nereagování na slovní povely časem nezačala vadit vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
26.9.13 15:38
@Anonymní píše:
@Shreya
Nepřipadá mi, že bych ho musela něčemu učit. Jsem psala v úvodu, nevypadá že by to byl jeho handicap. Chová se naprosto přirozeně. Venku dokáže jít i bez vodítka, jen si nás pořád hlídá.

V tom případě opravdu majitelka věděla co prodává.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.13 15:39

@Shreya
To rozhodně ne. Psala jsem to i bývalé majitelce, že to není žádný problém, ale mohla jsem to vědět dopředu. Každopádně se chová jako jiní mopsové v jeho věku, až na to, že je zbytečné na něho volat jménem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.13 15:41
@sabi88 píše:
V tom případě opravdu majitelka věděla co prodává.

Už si to myslíme také, psala, že pokud by byl problém, přijede si pro něj a vezme si ho zpět, což samozřejmě my nechceme, máme ho i tak moc rádi, je to zlato, jen si nás opravdu na každém kroku hlídá, jak venku, tak doma.

• Citovat
  • Upravit
36504
26.9.13 15:44

To je moc hezký, že si postiženého pejska necháte :srdce: :srdce: :srdce: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 15:46
@Burj Chalifa píše:
To je moc hezký, že si postiženého pejska necháte :srdce: :srdce: :srdce: :kytka: :kytka: :kytka:

Já bych mu neříkala postižený, on opravdu je jako ostatní psi, rád si hraje, očuchá jiné psi, stromečky :mrgreen: Jen prostě na zavolání nepřijde, nebo štěká když nemá, což zas tolik nevadí, protože on štěká, tipu ef ef ef :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36504
26.9.13 16:21

Já to nemyslela zle, vůbec ne.Jsem ráda, že má u Vás hezký domov a že dělá radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 16:24
@Burj Chalifa píše:
Já to nemyslela zle, vůbec ne.Jsem ráda, že má u Vás hezký domov a že dělá radost.

Já vím, že ne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.13 16:24

Radost dělá až až, hlavně když loudí, že chce do postele :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36504
26.9.13 16:27
@Anonymní píše:
Radost dělá až až, hlavně když loudí, že chce do postele :mrgreen: :mrgreen:

U mě by neloudil, já bych mu to rovnou přikázala. Miluju mopslíky :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný