Hlučné batole a rodina

Anonymní
18.2.23 07:49

Hlučné batole a rodina

Ahoj holky Jdu si k vám pro radu nebo názor na věc Počítám že tady se ví všechno tak jdu sdílet i svůj problém

věc se má tak máme tři děti dvě nejstarší 15 a 16 let a teď roční miminko než se mimco narodilo tak celkem rodina fungovala obě děti jako batolata i miminka byla klidná Tichá hodná a taková introvertní za to teď 3. Nám dává zabrat.

Už to došlo tak daleko že jsme vlastně celá rodina v rozkladu - partnersky je to dost spatne, nrmame minutu casu na sebe, statsi děti chtějí být raději asi na internatu než doma s malým křiklounem a malá setrvalé křičí jeci vzteká se a připadá mi že ty Reakce jsou prostě přestřelené uznávám ale že můžu mít zkreslený pohled protože předešlá dvě děti byly fakt Zlate hodne klidné tiché Myslím si že takovýhle pohled nemám jenom já když jsme například na kroužku taky lektorky říkají že takové dítě tady už mnoho let neviděli malá začala chodit i do jeslí A jelikož jsou soukromé a poměrně drahé Tak nám ji samozřejmě asi v jesličkách nechají Nicméně i tam říkají že je určitě nejtvrdohlavější nejpalicatější z celé skupiny mně jde spíše o to jak to celé zvládnout a pojmout nikdo neví proč malá setrvalé křičí už jsme i váhali jestli třeba nemá nějaké problémy se sluchem že by nás neslyšela ale to si myslím že asi ne u pediatra také vše v pořádku v roce tedy chodí běhá říká pár slov ale zkrátka majoritu času je extrémně hlučná starší děti to nedávají Což mě teda velmi mrzí protože i vztah s nimi se odcizuje nebot já nebo manžel se vždy musíme věnovat malé Jinak je doma hotové peklo Co byste mi doporučili nebo jak to vidíte vy jako nezúčastněné všechny tři děti jsou víceméně vychovávány stejně ale ta malá je prostě Ďáblice už i v noci je to náročné Budí se třeba 5× 6 krát za noc křičí Ječí a případně do nás kope tahá nám za vlasy a podobně a potom od rána nastane pravé peklo kdy je to v podstatě nepřetržitý krik z jeji strany Přitom je nakrmená přebalena hrajeme si s ní ale jakmile není po jejím Tak ty scény jsou prostě šílené

Omlouvám se že píšu bez diakritiky ale malá už opět od šesti vyvádí navíc je tedy zvláštní že křičí i herně případně kdekoliv jinde tak nevím co děláme špatně už jsem i zvažovala nějakou psychoterapii pro sebe protože prostě je to fakt náročné navíc a kartner říkal že tedy si neumí představit jak tomhle budeme dlouhodobě fungovat že ani on už nemůže že je prostě úplně vyřízený máme i paní na hlídání u ní u jediné je celkem hodná ale je teda pravda že je to profi chůva Tak třeba v co a jak když jsem se jí ptal a ta říkala že u nich fakt problém příliš není malá má asi nějak vytyčené hranice nebo nevím ale tam fakt asi nezlobí nebo aspoň ne tolik

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tajemnadama
18.2.23 08:03

Co znamena ze rve a jeci? Musi mit nějaký duvod. Jako strcit ROCNI batole do jesli, a divit se ze breci…

• Citovat
  • Upravit
12903
18.2.23 08:07
@Tajemnadama píše:
Co znamena ze rve a jeci? Musi mit nějaký duvod. Jako strcit ROCNI batole do jesli, a divit se ze breci…

Aha rocni, ja myslela trileta, nojo to je mrnava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
18.2.23 08:11

Můžeš popsat jeden případ, kdy není po jejím a jak to řešíte? Proč křičí v noci? Co chce? Prostě nějaké detaily.
Ta chůva vám nedokáže poradit, kdybyste ji trochu uvedli do situací u vás doma, když dceru zná a problém s ní nemá (u cizích se děti samozřejmě chovají líp, ale možná se i ta chůva chová jinak)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
18.2.23 08:15

Mně tohle dělala dcera a není zdravá. Dlouho to bylo skryté přes vysoký intelekt, má těžkého Aspergera, takže bych byla velmi v pohotovosti. Dítě může mít klidně i neurologický problém. Vím, jak se cítíte. Nám to vztah nepoložilo, dcera je aktuálně v pubertě, ale znám velmi důkladně podobné peklíčko.

• Citovat
  • Upravit
2004
18.2.23 08:18

Těžko si představit co u vás znamená že furt řve a ječí. Mě syn od 10.mesice taky furt jen řval a brečel. Jakmile se mě nemohl dotýkat, viset na mě, tak celý den jen řval. U něj to teda byla separačka. Navíc byl nehlídatelný, ani u manžela nevydržel, řval tak, že se z toho vždycky poblil. Starší syn (kluci jsou o dva roky) z něj byl taky na nervy, zacpaval si uši a řval, ať už je zticha 😐 nepomohly mi ani sirupy na zklidnění, masážní uklidňující olejicky, koupele s levandulí, medunkove čaje ani Bachovy kapky. Psychologové řekli, že takhle malé dítě nevyšetří. No, pomohl jen čas. Ve dvou letech jsem ho dala do jeslí, tam byl kupodivu naprosto v pohodě a po půl roce se začal uklidňovat i doma. Teď má 3,5 a už je celkem v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
18.2.23 08:19

Říká ti něco interpunkce? Nedá se to číst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.23 08:20

No měli jsme něco podobného, děsila jsem se každé návštěvy, naše slečna byla permanentně nespokojená a ječící, do toho z ní byl ve stresu i o dva roky starší syn… U nás se to upravilo věkem, ale byli jsme pořád s ní, do jeslí nechodila, chůvu neměla, do kolektivu až v 2,5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4166
18.2.23 08:24

Ja bych se u rocni totalne vykaslala na krouzky. A asi i ty jesle, at je teda s chuvou. Nevim co maj co v keslich a na krouzcich to komentovat. Mam pocit ze mas na rocni dite sileny naroky. Vzdyt je rada ze je rada. Sotva zacala chodit, strasne novych podnetu. Zamyslete se nad svymi ocekavanimi. Poridili jste si dite v dobe kdy uz jse byli zvykly na klid. Za to ona ale nemuze. Je jaka je. Mozna citi vase zklamani a tlak. Neni prijimana. To tvoje srovnavani se starsimi asi jeste upne nepobira, ale rozhodne bych s tim prestala. Proste nemusi naplnovat tve predstavy a byt klidna a hodna jako ty prvni. Me teda odrovnalo hned prvni dite, az druhy bylo klidne. Ale jsme stejni rodice, stejna vychova a prvni rev rev rev vztek a je ji 11 a je to stejne, proste emotivni vylevy, nic neni feeeeer, vecna nespokojenost, s nicim se jen tak nespokoji a nesmiri. Druha vse prijme v klidu, poslechne, nevzteka se. A obe jsou proste moje. Vzdyt ma mamu, tatu a dva sourozence, to je lidi na peci, k tomu chuva, se podelte at si kazdy odpocinete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15956
18.2.23 08:51

Popiš nějakou konkrétní situaci kdy křičí nebo brečí, takhle těžko hodnotit. Možná mas zkreslené představy jak se má chovat roční dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
18.2.23 09:18

Co v okolí vidím, tak často toto chování mělo zdravotní příčinu.
Na ezořeči o tom, že jste dceru nepřijmuli se vykašli, sama víš, že to není pravda.
Stejně jako na řeči, že pláče kvůli jeslím. Na celém světě tráví děti čas v jeslích od mnohem útlejšího věku a rozhodně kvůli tomu neřvou.
Snažte se vyloučit zdravotní příčiny, protože toto rozhodně normální není a podle výsledku stanovte, jak budete jako rodina fungovat dál. Rozhodně není řešení rezignovat na ostatní členy kvůli jednomu členu rodiny. Z mého pohledu jsou jesle celkem praktické řešení, ale radši bych se ujistila, zda není potřeba speciální péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.2.23 09:18

Pises, ze se ji „musite venovat“, jinak krici.
Napis nejakou konkretni situaci.

Asi teda chuva umi drzet hranice a vy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
18.2.23 09:20
@Lucie_Sx píše:
Pises, ze se ji „musite venovat“, jinak krici.
Napis nejakou konkretni situaci.Asi teda chuva umi drzet hranice a vy ne.

Chudaci rodice. Musi se venovat rocnimu diteti, proc se o sebe nedokaze postarat jako starsi sourozenci? :think:

• Citovat
  • Upravit
4073
18.2.23 09:21

Nebolí ji něco? Zkusila bych (jednorázově) dát nurofen, kdyby to pomohlo, museli byste řešit u lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 09:59

Holky děkuju všem za reakce tak z mé strany třeba nějaká varianta příkladů kdy ječí napr. vzbudí se otočí se na posteli a řve Přitom já jsem blízkosti je v suchu na napitá nikdo nevime proc rve… další varianta máme třeba snídat má jogurt a já jí ho nechci dovolit patlat po židličce tak scéna nebo Čistí si zuby má mi odevzdat kartáček scéna. Máme skleněné dveře chce je otevírat a zavírat potom z ničeho nic scéna u dveří nic se s dveřmi neděje ale ona jeci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML