hlučnost myčky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
hlučnost myčky
vybrala jsem si myčku bosch :
http://www.megaobchod.cz/…46m45eu.html
Píšou hlučnost 49 dB.Není to moc? nemá někdo s touhle myčkou zkušenosti?díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naše má 44 dB a musím říct, že ji běžně neslyším jestli zrovna myje nebo ne. Abych to poznala, muselo by být v kuchyni absolutní ticho - no a to tam teda s dětma a zvířaty nebývá.
Naše stará myčka měla, tuším, něco málo přes 50 dB a bylo to v pohodě taky.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!
myčku už mám dlouho,má hlučnost 52db, když jsem ji měla zastavěnou v lince ve starém bytě, ani jsem o ní nevěděla, teď co jsme se přestěhovali,nebylo na ní v lince místo a tak stojí vedle - a to už je teda slyšet pořádně, vadí mi to hlavně protože máme kuchyň s obývákem a když ji navečer zapnu tak to celkem ruší telku ![]()
Takže si myslím že tvých 49db bude naprosto v poho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem to psala do jiného tématu. Moje myčka má 53 a zdá se mi to dost. Ale mě hlučnost nijak nevadí.
V tomto článku o výběru myček mimo jiné píšou, že dnes je běžné u myček tak těch 50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se, že oživuju ne úplně přesně, ale. Rozhoduju se mezi dvěma digestořema, je tam rozdíl ve výkonu a samozřejmě v hlučnosti. Jak moc je 61 dB a 67 dB?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Omlouvám se, že oživuju ne úplně přesně, ale. Rozhoduju se mezi dvěma digestořema, je tam rozdíl ve výkonu a samozřejmě v hlučnosti. Jak moc je 61 dB a 67 dB?
Díky
Rozdíl mezi 61 db a 67 db je hodně velký.
trocha teorie:
„Stupnice hlučnosti totiž neroste podobně jako stupnice délky či váhy. Intenzita hluku je udávaná v decibelech (označení dB) a počítá se na logaritmické stupnici. To v praxi znamená, že nárůst hlučnosti o 3 dB znamená dvojnásobný hluk. Nárůst hlučnosti o 10 dB už znamená desetinásobek hluku a o 20 dB je to stonásobek!“
a trocha příkladů:
60dB běžný hovor/Hlasité bavení se mezi sebou/standardní myčka na nádobí
64dB kvákání žab
70dB (mírný hluk) hlučná ulice, běžný poslech televize, potlesk v sále, klapání psacího stroje
75 dB spláchnutí toalety
nevím jak často a kde (doma / v restauraci) tu digestoř budete používat:
takže můžete mít i tu hlučnější, pokud poběží krátkodobě
pokud by měla běžet denně a/nebo déle - bude to na obtíž
pokud však ta digestoř má např. vyústění ven (nikoli jen uzavřený okruh přes filtr), tak výkon potřebujete s rostoucí vzdáleností od výdechu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dundee2
„Rozdíl mezi 61 db a 67 db je hodně velký.“ - proto se ptám tady, protože se v tom nevyznám. Ty příklady jsem si na netu taky našla, ale moc z toho moudrá nejsem. Ono jde o to, že bych tu hlučnější asi nepouštěla často na maximum. Má dost velký odtah. A ta méně hlučná mám obavy, že by běžela stále na maximum…
Je to do běžné kuchyně, kde prakticky denně vařím. Ale ne vždy by bylo nutné ji pouštět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 já mám spíše hlučnější a na plno ji skoro nikdy nepouštím. Když ji ale pustím, tak si vedle v obýváku musí zesílit televizi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit