H&M velikosti džínů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
H&M velikosti džínů
Ráda bych si objednala z H&Mka nějaké džíny, ale nevím, jak vybrat velikost
Jsou tam většinou „dvojité“velikosti, kterým nerozumím, např. 30/32
Jaká vel. odpovídá vel. 40? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je klasicke dzinove cislovani, prvni cislo je velikost, druhe delka. Pro priklad Ti napisu, ze ja mam vetsinou 30/34 pri vysce necelych 180cm a vaze 68 kilo
Ale zalezi taky na strihu, jedny mam i 28ky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik Já jsem byla zvyklá přijít do krámu, říct, že chci vel. 40 nebo 42 a prodavačka mi je nanosila
Kupovala jsem. hlavne Wranglery, tak nevim, jestli se podle jejich vel. mohu řídit i v HMku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik píše:
To je klasicke dzinove cislovani, prvni cislo je velikost, druhe delka. Pro priklad Ti napisu, ze ja mam vetsinou 30/34 pri vysce necelych 180cm a vaze 68 kiloAle zalezi taky na strihu, jedny mam i 28ky
Doplním-to druhé číslo za lomítkem je délka kalhot. 32 jsou normál,34 jsou prodloužené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mi přijde, že v HM to číslování je jiné. Mám vždy o číslo menší než jinde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
rozměry, na které se ptáš, jsou obvod pasu a kroková délka. Ale protože jsou to džíny, tak jsou v palcích. A palec je 2,54 cm
Takže velikost 30/32 je na OP cca 76 cm a kroková délka 81 cm, což je běžná délka. 30/34 jsou prodloužené (jak zmiňuje berry), zkrácené mívaj 30/30…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem,
jak zmiňuje aliik, opravdu záleží na střihu.
No a nebo taky na materiálu, protože každý materiál se sráží jinak, podle toho, jak se výrobcům povede a i když udaj nějaká čísla a předem se to vyzkouší, tak každá role může být jiná a výsledkem jsou i každé kalhoty jinak velké, i když jsou na první pohled ze stejného materiálu a stejné velikosti. ![]()
Takže proto klidně může mít aliik kalhoty značené jako 28/34, ale ve skutečnosti jsou to 30… Jen malá chybička se vloudila. ![]()
Proto je třeba je zkoušet. A může se stát, že i když je to ta samá velikost, ten samej matroš, tak jedny budou druhý ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit