Hmotnost 1300 g v 34tt

323
6.1.11 10:06

Hmotnost 1300 g v 34tt

Ahoj mamky a těhulky,
prosím o radu: právě jdu z kontroly, 33+3, a doktorka mi řekla, že náš malý má nějakých 1350 g. Vždycky jsem zmatená ohledně přesné délky těhotenství, takže když mi řekla, že jsem ve 32. týdnu, přišlo mi to divné, ale neprotestovala jsem. Jen jsem se ptala, jestli to není málo, ale řekla mi, že je to učebnicová hodnota a všechno je ok. Tak nevím :( Chci se zeptat, dá se vůbec hmotnost plodu „zvážit“ nebo ten údaj, co mi řekla, je nějaká průměrná hodnota z tabulek (pro 32. týden)? Podle toho, co jsem našla na netu, by malý teď měl vážit kolem 2 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
6.1.11 10:13

Tessko, mě u dětí dělali odhad váhy podle velikosti hlavičky, mám dvojčata, dr. řekl že jeden bude o půl kila menší, protože měl trochu menší hlavičku a prd, byl lehčí jen o 20g…
On ten odhad je fakt jen odhad, pokud dr. řekla, že dobrý, tak bych se nestresovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
6.1.11 10:14

ahoj dělá to ultrazvuk, sečete míry množství vody váhu maminy atd. a vyjde přibližná váha dítěte i podle stáří. My taky neodpovídáme 100% tabulkám, podle uz jsme o týden až deset dnů mladší, takže jsem na tom stejně jako ty. Nelam si s tím hlavu, ono mimčo přibere kila až ke konci těhotenství díky tuku, dnes jsem byla taky na kontrole a naše malenka dokonce začíná fofrovat do finiše i s váhou a i s délkou, před tím byla 10 dnů jakoby pozadu, teď už jen 6, takže se i začínáme blížit k původnímu termínu porodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.1.11 10:14

ahojky, plod se nedá zvážit - je to odhadní hmotnost tabulková podle rozměrů - podle délky kostí, obvodu hlavy, bříška dr. v tabulce vyjde nějaká průměrná hmotnost plodu. rozhodně je hmotnost pouze orientační, takže bud naprosto v klidu. :palec: může tam být sek v odhadu klidně i půl kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
6.1.11 10:22

Ahoj, já jsem byla na kontrole ve 34+5 a malá měla odhad váhy 2500gramů, což je zase docela dost. Ale beru to jen jako odhad a hlavní je, že malá roste. Nám dělá průměr z obvodu hlavičky, bříška a délky nohy a právě ta nožka nám to hodně zvedá. Já měla při narození 53 cm a manžel 51cm, takže je malá asi po nás. Pokud doktorka nic neříkala, nestresovala bych se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
6.1.11 10:25

Děkuju vám, nevím, jak by se mi těhotnělo bez emimina :-) Všechno se tu hned vyřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
6.1.11 10:34
Tesska píše:
Děkuju vám, nevím, jak by se mi těhotnělo bez emimina :-) Všechno se tu hned vyřeší :kytka:

Tak já bych až tak klidná nebyla, některé děti se přeci rodí tak malé, protože nefunguje placenta… malá se narodila jen s 1710g ve 36+5tt! Hodnoty jsem měla ve 33.tt něco kolem 1400g :roll: Opravdu by miminko větší být mělo a ne že by se to nedalo změřit 8-o Samo, že odchylky tam jsou, ale to, že já jsem štíhlá a manžel taky není žádný obr, neznamená, že bych neměla mít dítě kolem 3kg.. čili si myslím, že by to chtělo změřit ještě jednou a nějak se dopátrat termínu porodu podle posl. MS, pokud to jde. Pokud už byl jednou stanovenej, nemělo by se s ním ve 34.tt hýbat, protože je plod malý! Takhle moje mimi zaostávalo o 5 týdnů, jak bylo malý :-? To prostě nejde, jen to posouvat :roll: Možná je všechno v pořádku a fakt to špatně změřili, ale možná taky je mimi malý a měl by se podle toho plánovat porod, abys rodila někde, kde jsou na to ready :hug: Já byla poslední týdny taky v porodnici na rizikovým, ale aspoň to malá lépe zvládla. Všechny pidi děti, co tam byly s námi, se z toho rychle dostaly, neboj. Taky myslím, že by ti měli sledovat průtoky placentou. Neradím ti nad tím mávnout rukou, i když to není to, co bys chtěla slyšet :hug: :hug: ale neboj, mimi to zvládne :hug:

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
6.1.11 10:39

a ještě.. můj obvodní gynekolog taky, řekl, že je to oki, jenže mě to nedalo, bylo to prostě málo, kolik měla, šla jsem do specializ. pracoviště, kde mají lepší mašinu, a to víš, že jo, růstová retardace :roll: Sice jsem to obrečela, ale malá je dneska v pohodě, podle mě díky tomu, že jsem nerodila v našem okresním špitále, a malou hlídali, aby tam nestrádala. Přeju ti štěstí, ať se to tebe netýká, ale jestli máš možnost, nech si mimi ještě přeměřit i s těma průtokama v hlavě a v pupečníku :hug: ve 34.tt je 1350 fakt málo :cry: Hlavu vzhůru, bude to dobrý, jen to hlídat :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
323
6.1.11 10:44

Já se na to příště zeptám, na druhou stranu, z původních 50 kg jsem už přibrala na 59 kg (ale v podstatě jen na břiše) a mimi řádi po celém břiše celkem vehementně, tak mi přijde divné, že by to byla jen taková malá myška. Ještě jsem se ptala švagrové, té měsíc před porodem odhadli váhu 2 kg a malý se narodil s víc než 4 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
6.1.11 10:52

Mě doktor prři utz na konci těhotenství sdělil že máme prcka .. Že má 48 cm a 2800 gramů nanejvýš..
EJHLE..narodil se 48 cm ale 4050 gramů :roll:

Na pokoji sem byla se slečnou co byla 36.týden a musela na císař ptz její malá nerostla kvůli placentě.(Zjistili ji to ve 33.týdnu že se špatně vyživuje a je malinká a nezvládla by porod)

Za mě..já těm doktorům věřím prdlačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonnymní
6.1.11 10:53

Hlavně se nestresuj

Příště se určitě zeptej, hlavně se tím nestresovat!!!!A hlavně mimča v bříšku rostou dost skokem - teda myslím, že rostou furt stejnou rychlostí :lol: , takže nikde není psaný, že to za chvíli nedožene :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
102677
6.1.11 11:06

přesně to vystihla lady rtw- ta váha se určuje tabulkově podle míry - proto je váha pouze orientační - ne že by mimi špatně změřili - ale neznamená to nutně, že má mimi tak nízkou váhu, jak Ti řekli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
6.1.11 11:09

jj, uklidňuju se, že ten odhad možná zkreslila tím, že někde použila 32tt místo 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.1.11 11:17

tesska, ja rodila holky ve 33t+3, ale jejich vaha byla 2020g,2100g a 1890g , 1300g se me zda osobne malo, ale ja nejsem dr, ja dr uz moc neverim, v nemocnici me dokonce spatne pocitali tt, takze i mr tesar se nekdy muze utnout. A hlavne je to jen orientacni vaha, dle utz, takze realita muze byt jina, takze pokud ti to prece jenom neda, tak zkus pozadat o kontrolni premereni a jinak ti preji pohodove tehu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
6.1.11 11:17

Moje zkušenost je taková, že ten nízký odhad ve 33.tt byl fakt opodstatněný, takže myslím radši to nepodcenit, ale přála bych zakladatelce, aby to nebyl její případ :kytka: :kytka: :kytka: a šlo opravdu o nějaký renonc :hug: Hlavně se neboj, bude to dobrý, tak jako tak :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky