Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@natalkaa097 Máš to špinenie aj počas aktívnych tabliet, kedy pauzu nemáš? Ja som počas pauzy mala vždy hnedé špinenie ako menštruáciu
@natalkaa097 Tak v tom prípade by to malo byt v poriadku. Tiež som sa na to pýtala na gynekológii a bolo mi povedané, že je to len stará krv
V té pauze je to normální. Normální je vše od krvácení skoro totožného s menstruací až po krvácení žádné. Špinění je normální. Pokud nechcete krvácet vůbec, pak je nutné brát antikoncepci kontinuálně - bez pauzy. Tak to kvůli endometrioze dělám já. Vysazuji na týden jen když začnu špinit, což se mi stane tak jednou za 4-6 měsíců. Obvykle podle stresu… Jinak moje tělo si na antikoncepci plně zvyklo až za ten půl rok. I to je normální. Zdá se to jako dlouhá doba, ale ve skutečnosti není…
Ahojky holky, jdu se zeptat, zda je to normální, nebo to mám nějak řešit s gynekologem. HA beru už půl rok, za tu dobu se mi dost zlepšila pleť, ale pokaždé když přecházím na týdenní pauzu, tak mám křeče v podbřišku, je pravda že jsou křeče mírnější, ale furt je mám a mám i takový hnědý výtok, jestli se to dá tak nazvat, všude jsem četla, že se to stává na začátku braní HA, ale mně se to děje už půl rok v kuse, kdy mám týdenní pauzu, je to normální, že je výtok hnědý?