Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky do kdy jste používali hnízdečko, údajně by se mělo do těch 3 až 4 měsíců. Malému budou teď 4 měsíce a zda se mě v něm spokojený místa dost tak nevidím důvod proč mi ho brát. Spíš si ho ještě neumím představit jen v postylce. Pretaci se zatím jen na bok na brisko ještě ne.
@power84 píše: Více
a proč bys mu ho teda měla brát, když je v něm spokojený? nějak nechápu problém
Dcera má rok a půl a má ho v postýlce pořád, je rozvázané, ale mám ho tam aby se nebouchala o strany postýlky když se převaluje. Spi tam po obědě a půlku noci, druhou už spí se mnou v posteli
@stinga zajímá mě jestli je to ok když už se dite začíná točit na bok časem i na brisko, protoze jsem se dočetla že jakmile se dite začne pretacet mělo by být v postýlce bez hnízda, zřejmě kvůli volnějšímu prostoru.
@Sachmetkaa děkuji, vidím že má i další využití, za mě jedna z nejlepsich věcí co jsme pořídili ![]()
@Atisia děkuji, take časem rozvazu a myslím že zavazane nám do těch 5 možná 6 měsíců take ještě vydrží.
tak ono „správně“ by dítě nemělo mít v postýlce vůbec nic, jedná se o riziko zaboření nosu a pusy do těch polštářů, mantinelů a hnízdeček
ale také jsem měla hnízdečko do půl roku zavázané a pak asi do těch 10 měsíců rozvázané
Klidně do batolecího věku, jsou děti, kterým dělá dobře, že je to obklopuje při spánku. Když máš to rozvazovací, tak není co řešit, vleze se tam dlouho. U nás si ho pak kočka zabavila jako pelíšek ![]()
Malému je půl roku. Spí vedle mě a bez hnízda by cestoval po celé posteli. Nyní řeším zábrany na postel.