Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat co děláte a jak probíhá váš den s miminkama při těchto teplotách. Vím že je to dost individuální někdo má ještě další menší děti tak to asi až tak neřeší. Já mám právě starší děti na dovolené s tatínkem a tak jsem se 4 měsíčním synkem sama doma, na jednu stranu si to užívám ten klídek a pohodindu, protože musím říct, že malý je víceméně pohodar, ale na druhou stranu se tak nějak točíme ve stereotypu, ze kterého bych ráda vykrocila. Ale tím jak jsou vedra tak chodíme ven jen ráno a pak na chvíli večer jak nám to vyjde před spankem, jinak jsme doma a jedeme kolečko zábava - hrani, krmeni, uspavani. Vím že je to normální, ale tím jak se nechodí teď tolik ven tak už mě to moc nebaví. Máme bazén, ale tam malého ještě nechci dávat, kvůli chloru. Možná mě stačí napsat že to máte podobné a budu v klidu
.
Já jsem při takových teplotách chodila ven s dětmi klidně hned po propuštění z porodnice, první a druhá jsou srpnové. A s nejmladší v 5 měsících také, je narozená koncem února. Starší si hrály na hřišti nebo se cachtaly ve Stromovce apod. a miminko bylo v kočárku.
A včera jsme se vrátili z Chorvatska, kde bylo tepleji než u nás, ani v noci teploty neklesly pod 27 stupňů. A lidé tam byli s miminky, určitě některá byla do půl roku věku, i v karavanech a stanech. Ostatně s nejmladší jsme takto byli v 6 měsících ve stanu v Chorvatsku. I na pláž jsme ji brali.
Tak jestli máte bazén, máte asi zahradu, s takhle malým jsem měla nafukovací bazének, do toho kyblík vlažné vody, dítko na bříšku, kolem nějaké ty míčky, rybičky, chvíli se cachtal, pak chvíli pokopal na dece ve stínu, hlavně že mohl být nahatý, to se mu líbilo nejvíc. K tomu nějakou kamarádku na pokec, babičku a mojito ![]()
Starší je srpnová, ten rok moc vedro nebylo, možná tak první týden po porodu pak už ani ne…ven jsem chodila na chvíli dopoledne a pak odpoledne na dlouhou hou hou procházku..bydleli jsme tehdy v takovemmzapadakove s deseti barakama takže se tam nedalo dělat vůbec ale vůbec nic…a už vůbec ne s měsíčním miminem. Mladší je prosincovy…touhle dobou jsme většinou dopoledne nějak preklepali doma. Po 12 jsem šla s kočárem ven (jojo největší pařák no, ale starší mi jinde než v kočáře neusnula a tak se mladší musel přizpůsobit…měla jsem dvojkocar (děti rok a čtvrt od sebe), měla jsem sluneční clonu, vlhkou plenu pod nožky a rozprašovač s vodou…a snažila jsem se chodit tak aby mi do kočáru nesvitilo…jakmile starsi usnula otočila jsem to co nejrychleji domu a zaparkovala na chodbě před bytem kde bylo chladněji (100 let stara bytovka), odpoledne jsme pak trávili na zahradě u tchýně nebo u moji mamky…cachtalinjsme se v bazénu nebo ve vyrivce…Naši nepoužívají chlor ale nějakou eko chemii že s tou vodou pak můžou vpohode zalít zahradu…a UV lampy…takže se tam koupal vpohode i prcek…jak ve vířivce tak i ve velkém bazénu, Tery byl teda trochu ledárna ale jim to nevadilo ![]()
@Alice180 a třeba funkční Outlast oblečení s UV faktorem 50plus
@power84 píše: Více
Ahoj,
užívej si toho klídku. Já jsem napustila třeba i jen vaničkua čvachtala se dcera v obýváku
![]()
S miminky kolem 4 měsíců jsme už běžně jezdili k moři, aby si to ti starší sourozenci užili. Běžně doma jsme všechny dny trávili venku, jen jsme si dávali pauzu cca od 11 do 15, kdy jsme byli doma. Hledali jsme samozřejmě všude stín.
Mam 9 mesicu mimi a každý den s ni chodim rano na prochazku, pokoukame po zvířátkách, ktere maji sousedi u nas na vesnici
odpo do těch 3-4 jsme doma, to chystám obed, něco poklidim a jdeme si lehnout. No a později odpo kolem te 4 jsem s ni byla každý den nekde u vody na zchlazeni, buď u nas na zahradě v bazénku, nebo jezdíme k mojí babičce na návštěvu, ktera ma za barakem řeku, pak dame prochazku v lese, kde je fakt příjemně teď. No a je večer ![]()
Zítra ma být lepší teplota, takže dopoledne jedeme do minizoo na zvířátka