Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak ho aspoň nabídni otci, nebo dalším příbuzným - babičky, tety. Ne ze hned přerveš vztahy mezi sourozenci - a ano, rozumím, že nejstarší je stále jen batole.
Co příspěvky na bydlení, nějaké přídavky, zkoušela jsi?
Takže otec v životě dětí nehraje roli, ani žádný přibližný? Tak určitě se to dá nějak řešit, ale nechápu proč jsi to teda neřešila už v porodnici.
@sahrazad1
Otec má již dvě děti z předchozího vztahu v péči. Nezvládal by péči o tři děti, proto není ani zapsán v RL. Příbuzné nemám, má matka již nežije a sama byla adoptovaná. Beru pouze RP a PnD. Bydlím v nájmu, ale nejsem nájemce bytu. ![]()
Ještě ti napíšu - dítěti jsou 2 měsíce, je registrováno u lékaře. Jestli nebudeš k lékaři s dítětem chodit, nahlásí tě na Ospod. Takže jestli se opravdu chceš dítěte zbavit, tak nejlépe legálně přes Ospod. Tam ti poradi.
P. s.: kojíš? Bereš HA. = je tady možnost, že se ti prostě jen splašili hormony?
To jsou chvíle, kdy si lidé neuvědomují, že dítě velmi rychle vyroste a pobere rozum. I to oblíbené dítě. Požádej si o všechny možné příspěvky a nechej si to uležet.
@Anonymní píše: Více
Mohla jsi to řešit už v porodnici. Tak dej miminko do babyboxu ![]()
@pikola
Snažila jsem se to zvládnout a doufala, že ten vztah a ta láska přijde když se na svět probojoval dříve, ale bohužel..
Mohla jsi to řešit už v porodnici a odejít bez mimina. Můžeš to řešit babyboxem. Můžeš to řešit na ospodu. Já bych jako první volbu zkusila otce. Ví o dítěti? Zájem také nemá? Proč není v rodném liště? Mohla bys od nej mít alimenty a také nějaký podíl péče. Ovšem pokud jsi rozhodnuta se dítěte vzdát, tak ideálně co nejdřív. A nějak legálně a bezpečně.
Že by nezvládl péči ale přece neznamená, že se nemusí na ničem podílet. On taky nemá žádné příbuzné?
@arinecka
O to právě jde, aby to bylo bezpečně a aby se dostalo do nové rodiny co nejdříve, ale jak to vysvětlím doktorům když s ním musím docházet na kontroly? A běžně k nim docházím i s prvním dítětem? ![]()
Děvče děvče, takže alimenty nemáš? Proč kryješ otce dítěte?
Aha, rozumím - sama jsi to v rodině prožila, to vykořenění, tak si říkáš, že je to ok.
Terapii zavrhuješ, ale zrovna ta by ti pomohla.
Na koho je psán tvůj nájem? Ty s někým spolubydlíš?
A třeba azylový dům by nepomohl?
Opravdu se obrať na úřady, většinou všechno je nějak řešitelné, otázkou je ale, jak …
Nebudu tě odsuzovat, nežila jsem tvůj život. Sama mám pubertální dítě s těžkou symptomatikou PAS a přidruženým problémovým chováním. Přes veškerou snahu, péči, lásku, spolupráci s odborníky, se u nás schyluje k ústavní péči. Dceřin stav nejde z medicínského hlediska téměř léčit. Dcera o všem ví, diskutujeme s ní všechno. O spolupráci s nikým nestojí. Škoda, že jsi nezařídila, aby bylo miminko ihned po porodu jinde. Musí být traumatizované už z prenatalního vývoje, vnímá a vnímalo, co cítíš, jaký k němu máš ve skutečnosti vztah. Je dále zbytečně traumatizované a bohužel to bude mít negativní dopad na jeho psychiku i ve velmi vzdálené budoucnosti.
Pokud jsi o svém rozhodnutí přesvědčená, jednej co nejrychleji. Obrať se na OSPOD. Nevím, co jiného chceš slyšet. Pokud víš jistě, že nejde o poporodní depresi, depresi v průběhu těhotenství, pokud tvůj psychický stav neovlivňuje cokoliv jiného, jednej neprodleně v zájmu dítěte, a to i tvého druhého, které si k sourozenci vytváří pozvolna vztah.
@arinecka píše: Více
Před pár minutami jsem četla, že v Praze v babyboxu našli dvouměsíčního chlapecká i s dopisem
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
PROSÍM ANONYM, DĚKUJI.
a nestihla jsem zařídit nic.
Chci pro mimčo to nejlepší, ale vím, že já mu tu lásku a vše co potřebuje dát nemohu, včetně financí, které jsou moc důležité, jistě mne pochopíte.
.
Dobrý den, ženy, matky a vy co sem chodíte, nechci žádnou radu ohledně psychologa či psychiatra, ale spíše hledám někoho kdo by chtěl vlastní mimčo a nemůže ho mít.
Jsem mladá máma dvou dětí, první bylo vysněné a miluji ho nadevše, ale krátce po porodu jsem nevědomě otěhotněla a zjistila jsem to až v 18tt. Druhé dítě jsem nikdy nechtěla, hned co jsem zjistila, že jsem znovu těhotná jsem se rozhodla, že ho dám k adopci. Nicméně, chtěla jsem to řešit až okolo 7-8 měsíce těhotenství, abych zatím všechen čas věnovala prvnímu dítěti. Osud to chtěl ale jinak a druhé dítě přišlo na svět o měsíc dříve
Mimču jsou 2 měsíce, starám se tak jak bych měla a přetvařuji se, že je vše v pořádku, ale už to nedávám. (Otce zapsaného v RL nemá)
Hnusné zprávy a rady typu používání antikoncepce a kondomů si nechte pro sebe, taky nevydrží všechno.
Za všechny rady vám všem moc děkuji