Otřesy v kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.6.25 09:39

Otřesy v kočárku

Ahoj holky.Mam 2 měsíční miminko a jsem ze všeho dost vyplašena. Bydlime na vesnici, kde prakticky nenajdete normální rovnou cesty.Jsou tu hodně kamenité cesty, polní cesty, lesní. Proto jsme pořídili terénní kočárek. I tak nám se nám ale mimco v kočárku dost natřásá. Snazim se tedy těmto cestám co nejvíce vyhýbat a když už po nich jdeme tak jedu fakt pomalu a snažím se opatrně. Dite do ničeho moc nebalím, protože jsou velké hice a nechci ho přehrát. Kdyz mu dam něco pod hlavičku, tak je totálně zpocený. Nedavno jsem se vydala na túru nedaleko nasi vesnice po skvele asfaltové ceste v lese, blbec jsem ale chtela jit okruh a cesta se najednou změnila v kamenitou (což jsem nevěděla), takze tam to drncalo fest a po docela dost dlouhou dobu.Kdyz jsem se vrátila domu, tak jsem využila mocného internetu a vyhledala jsem si, zda vadí dítěti otřesy a dočetla jsem se o možném riziku způsobeni mikro krvácení do mozku, ktere se projeví později. Je mozne toto opravdu způsobit? Popadla me strašná úzkost. Jsme aktivní rodina, rádi chodíme do přírody. Maly krasne v kočárku spinká a je spokojeny, proto se vydávám na procházky, ale ted mam akorát strach jit vůbec někam ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30702
26.6.25 09:59

Moje prvni dite kdyz jsme nejeli oranici, tak nespalo :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33269
26.6.25 10:08
@verca467 píše: Více

Neblázni, normálně chodˇven. Určitě ti mimčo v kočáru nevyskakuje půl metru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.6.25 10:10

Co máš za terénní kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.25 10:19
@Janli píše: Více

Thule Urban glide 3, je dobrý, ale samozřejmě v některých terénech prostě drncá🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12858
26.6.25 10:22

V kočárku se dá udělat hnízdečko, i když v tomhle teplém počasí to člověk musí dělat opatrně.
Jinak bych si užívala, pokud ti dítě bude na tomto povrchu spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
26.6.25 10:27

Nechceš si promluvit s nějakým odborníkem, než se zblázníš úplně?

Sorry, ale tohle fakt není normální myšlení …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.6.25 11:05
@verca467 píše: Více

Já měla roan maritu, čtyřkolovej houpací kočárek. Vřele doporučuju, zvlášť na vesnici. V tom kočárku dítě nepozná ani pokud pojedeš po oranici. Ten prostě nedrncá, jen lehce houpe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
26.6.25 11:08

Klid, nic se mu nestane. Trochu zapoj hlavu, podívej se jaký byli dříve kočárky a cesty a všichni to přežili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
26.6.25 12:48

Nic se mu nestane, časem, jak bude dítě těžší, tak to bude lepší. Ale kočár máš do terénu blbej, no… on má velký kola, ale komfort pro dítě špatný. Chce to alespoň trochu slušnější odpružení. Marita je top, já měla Hartan a taky houpal. Sourozenecký jsem měla easywalker, taky jakože terénní, projel ledacos, ale třásl strašně, malé dítě jsem v něm vozila jen v případě nouze. Ty tlumiče začaly lépe fungovat, když mělo dítě tak 6kg, pak už nehopsalo. S tím thule to bude podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16182
26.6.25 13:12

Jako že po kamenité cestě to bylo jako zemětřesení? Já chodila všude rychlosti cca 5km za hodinu, neumím chodit pomalu a občas i nějaká ta polní a lesní cesta, kameny, atd. Nikdy to nebyly otřesy takové, že bych snad vyklepala dítě z kočáru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
26.6.25 13:22
@Dahlia0409 píše: Více

Jak se ty kočáry vůbec můžou dělat??? Když jsou tak nebezpečný … ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16182
26.6.25 13:27
@Šmoulice píše: Více

A kolik generací odvozily :pankac: I když je to děsně zlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.6.25 13:33
@JancaS84 píše: Více

Tak oni byly dřív kočárky z hlediska komfortu pro dítě asi tisíckrát lepší než ty dnešní drahý vergly….. proto jsem taky sháněla kočár konstrukcí podobný staré libertě a kdybych ho nesehnala, měla bych tu starou libertu. Popravdě, mě se to naklepávání dětí dneska taky nelíbí a říkám si, co jim to dělá s hlavičkou. Hlavně, že všechny chtějí kočár lehkej a skladnej….. jenže to je tak do nákupáku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.6.25 13:37

Zakladatelko, jak já Ti rozumím :kytka:

Miminko polož do kočárku na rozbalenou péřovou zavinovačku, její okraje zahni po stranách. Miminku tak vyrobíš krásné hnízdečko tlumící otřesy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí