Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mám dotaz můj dvouměsíční chlapeček neustále blinká po kojení a to jak po říhnutí tak třeba po hodině a nebo před dalším jídlem. Doktorka nám řekla že krásně přibírá a že to zatim nebude řešit, ale mám strach aby mu to takhle nezůstalo. Někdy si teda jen ublinkne ale někdy blije až mu to teče z nosu. Jednou se mi stalo že se u toho dávil. Jak jste na tom vy??? Má to taky některá??? Přejde ho to časem??? Děkuji za odpovědi ![]()
Nas Honza taky hodne zvracel, byly jsme i na vysetreni briska a ve finále se potvrdilo, ze se prejidal.. ![]()
Kolikrat me to taky vylekalo, kdyz hazel takovy savle ![]()
@kkaattkkaa To nám taky bylo řečeno, že se hodně přejídal. Ale po každem kojení mi brečí a přijde mi že má pořád hlad…A kdy vás to tak přešlo to blinkání???
@Itchyx preslo to s prikrmama… když pil jen mliko, tak jsem porad prevlikala
neboj, prejde to ![]()
@kkaattkkaa Děkuji
zatim pije mléko, ale už jsem dávala nutrilon když mi z ničeho nic odmítl sát ale za dva dny zase odemě sál normálně
tak zatim plně kojim ![]()
@Itchyx
taky jsme kojila a on by porad pil…ted když si na to vzpomenu, tak se musim smat, ale tenkrat to byl taky mazec ![]()
Ahoj, pravděpodobně se bude jednat o reflux (záklopka z žaludku ještě nefunguje jak má), náš Filip na to trpěl od narození do cca 5-ti měsíců. Zvracel několikrát denně a to jak hned po jídle, tak i dlouho po něm, i v noci. Bylo toho často hodně. Dávali jsme po jídle Gastrotuss - na doporučení lékařky, je to takový sirup, který „zavře“ jídlo v žaludku, nebo můžeš koupit Nutriton, ten zase ten obsah žaludku zahustí a nepustí to zpět. Obojí je v lékárně volně prodejné. Jinak vydrž, ty refluxy většinou v půl roce přejdou, nebo jak začneš přikrmovat. I když jsou i jedinci se slabým žaludkem, to jsem byla já, jako malá a ti zvrací třeba jetště ve školce (důvody nejčastěji: ospalost, úlek, reakce na pád, při silném pláči apod.)
Ale tím tě nechci strašit…bude to ten reflux, je to stejně běžné jako prdíky a opravdu to časem přejde. Znám spoustu maminek, co řešily stejný problém.
Mě zvraceli obě děti, holčička, začala asi ve 3 týdnech, přestala v pul roce..
klouček.. začal už v porodnici, sestřičky nestíhali měnit oblečení… přestal kolem 8ho měsíce… na 97% ho to přejde
některé deti nemají vyvinutou tu záklopku v jícnu, vyvíjí se do roka života… denně jsme prala tak 10-15 látkovek, 10-15 oblečků.. dobrý jsou antireflux. opatření,..zvednutý panel pod hlavou v postýlce, v kočárku..při kojení, atd..
@Itchyx s těm apříkrmama bych to tak skvěle naviděla. Je to lepší. Jenže jak se malej pořád přetáčí na bříško, tak se přetočí a vylítne to z něj. Na zádech ho moc neudržim. Pořád se otáčí. Takže pořád převlíkám prostěradlo a povlečení, utírám gauč a koberec, nebo puzzle na hraní. Takže není zeblitej on, ale vše okolo. A zbytky mrkve s rejží jsou fakt chuťovka.
ale šavle nehází, to jen občas když ke sváče dostane mlíko. Taky to má do narození a prý je to normální. Nikdy jsem to neřešila a převlíkala a převlíkala. ![]()
Naše blila do tý doby než převážily příkrmy nad mlíkem. Všichni načančaný dětičky jen my věčně poblitý nebo s brindákem
. Přesto byla pěkně buclaté dítě, takže dr. taky neřešila. Začlo to přecházet kolem toho 6měsíce.
@Káťa Tuleň Děkuji za radu a určitě to zkusim koupit ![]()
@t-jani Lukášek blije také od porodnice, sestry mi neustále nosily nové oblečení…tak snad ho to taky přejde brzo ![]()
@Itchyx bude to dobrý
nám hodne pomohlo nošení v manduce… přes den mi tam i spal, takže jsem ho na sobe mela 6-9 hodin denně ![]()
@mejdylko Tak to znám
naše se i celkem brzo naučila plazit tak to rovnou pod sebou vytírala j roznášela dál.:-D
@Ajuše jojo vypadá to podobně…nejlepší je, když si toho nevšimnu a on si v tom ještě porochní obličejem ![]()