Je nebezpečné konzumovat dlouho prošlé zmrzlé jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.25 09:54

Hodne prosle mrazene jidlo

Ahoj, vyklizim mrazák a našla jsem tam mražené potraviny hodne prosle. Máslo z let 2022, 2023, prosinec 2024, mražené jahody a lesní borůvky asi 3 roky staré, 3 roky staré listové těsto apod. Maso jsem vyhodila, co ten zbytek, dá se něco zachránit nebo mám vše vyhodit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2419
5.4.25 09:59

Věci, kde je tuk, bych vyhodila, ovoce bude podle mě cajk na buchtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8837
5.4.25 10:24

Vyhodila bych úplně vše. Máslo, těsta a maso je jasné. Když zadám na googlu otázku. Jak dlouho vydrží ovoce v mrazáku. Tak odpověď je 8-12 měsíců. Bohužel. Příště si dávat bacha na množství zásob a rychleji je spotřebovat. Rodině bych takhle staré suroviny nedala. To už je extrémně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
5.4.25 10:33
@Anonymní píše: Více

Vše bych vyhodila. To máte asi ten velký mrazák někde ve sklepě ne? Naši mají ten velký box v garáži a mamka najde občas něco starého, což u nás fakt nehorzí v těch třech šuplíkách. Furt tam hrabeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.4.25 10:34

Taky bych vyhodila všechno. Mrazák průběžně kontroluju a občas taky najdu něco zapomenutého, ale kdyby to bylo takhle dlouho, letí to do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
5.4.25 10:36
@Zuz186 píše: Více

My máme ty tři šuplíky a v jednom z nich je led + zmrzliny. Take ty dva furt probírám. Včera jsem koupila maso a nevešlo se, tak jsem koukala co vyndat a uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
5.4.25 10:42

Nebála bych se ani toho másla a listového těsta, pokud byla v mrazáku celou dobu konstantní teplota. My tam máme asi -19°C. Tři roky mražené ovoce používáme někdy taky, když to tak vyjde. Nikdy nám nic nebylo ;) Ale je fakt, že to pak projde tepelnou úpravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.4.25 10:45
@nikitice píše: Více

Já mám mrazák malý, ale občas se něco dostane dozadu a zapomenu na to. Mamka má ve sklepě druhý velký mrazák a tam bude možná taky kdo ví co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41763
5.4.25 11:01

Máslo prosinec 2024 bych rozhodně nevyhazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
5.4.25 11:06

U našich je tam toho hodně, možná i soused 10 let :mrgreen: Mamka kolikrát vyndala maso a bylo prostě suché.
Já ty šuplíky vytahuji a vytírám, občas tam je prostě jako sníh a pytlík se přilepí. Po nákupu přendavám, přije mi, že se tam nic nevejde. Nebo mraženou zeleninu probírám, hledám špenát, který tam není atd. :mrgreen: Manžel vaří, když jsem v práci, takže vybere to co chci druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.4.25 11:09
@Havlova píše: Více

Já bych máslo ani vůbec do mrazáku nedávala, u těch levnějších člověk neví, jestli už nebyla jednou zmrazená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
5.4.25 11:29

A jak jinak chceš přežít máselné krize? Jedině tak, že si poctivě nskoupis 20 kostek do mrazáku a pak je vyhazes jako tady zakladatelka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
5.4.25 11:34

Udělala bych kynute koláče/táč, buchtu, cokoli…s ovocem a drobenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.25 11:44

Já bych se asi nebála toho ovoce, kdyby vonělo normálně. Asi ani másla z prosince 2024. Ale oboje bych nějak tepelně zpracovala.

Zase je ale otázka, jestli to po takové době nestihlo načichnout od jiného jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
5.4.25 11:44
@Cenarius píše: Více
:mrgreen: To jedni naši známí se už léta připravují na krizi (rozuměj apokalypsu), mají ve sklepě plné mrazáky a pořídili si generátor. No nechtěla bych ty mrazáky jednou přebírat :D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí