Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevim, no, příčí se mi plýtváni jídlem. Moje zkušenost, že maso, které je v mrazáku dýl jak půl roku moc nechutná… Záleží kolik toho je a jaké maso. Třeba uvařit na nějaký vývar/pomazánku. V nejhorším dát třeba slepicím 🤔
Zbytek bych se snažila tepelně upravit a zpracovat…
Úplně s klidem bych to použila. Kdybys viděla, co jedí moji rodiče
Tři roky prošlé věci z mrazáku jsou u nich to nejčerstvější, co vůbec mají
Já i brácha jsme na tom vyrostli, oni tak žijí dodnes. Že by to bylo k inspiraci, to není, ale jíst se to zcela klidně dá a nestane se vůbec nic. Maximálně to bude vysušené, jinak nic.
@Zuz186 píše: Více
Jako těstoviny, věci v prášku, konzervy. Ty jsou jedlé desítky let. V mrazáku polotovary a další. Když to hrnes na -21 ne li víc. Tak to vydrží taky dlouhý roky. Jen by to měli jednou za čas obměnit a sníst. A doufám že maji zbrojní průkazy a zásoby munice, jelikož budou první. Který zabijou a zásoby seberou.
@Cenarius píše: Více
Ale jo, v krizi se dá jíst všechno. A ano, zbrojní průkaz pán má, zbraní také plno, prý jsou připraveni…
Máslo někdy podzim 2024 ok. Na pečení. Ale rok staré bych už nepoužila.
@Kníže Ignor píše: Více
ja bych to taky po kontrole zpracovala, jsem kachnoprase
Jestli se vám jíst to maso ekluje, tak někdo by si ho třeba rád vzal pro psa.
Kdysi pry vedci nasli mamuta zamrzleho v ledu a maso ochutnali a pry dobry ![]()
Tak ta exspirace nepředpokládá mražení, pokud není výrobek již zmrazený prodáván.
Obecně nechápu plné mrazáky u kterých nevím, co tam mám.
Já bych to vyhodila. Jinak taky to moc nechápu, kór když nemáš nějakej mega mrazák někde v garáži. Já vím zhruba, co tam mám, a nový jídlo nakupuju až když už zbývá třeba jen jedna porce. Vyjím to párkrát do roka úplně do mrtě. Nesnáším plýtvání jídlem. Ale nebudu si zas honit triko, že nevyhazuju nic, zrovna třeba máslo prošlý dva roky bych fakt vyhodila.
@Azeretereza píše: Více
Já původně mluvila o másle se spotřebou prosinec 24. To je pár měsíců.
Několik let staré věci bych taky nejedla, kdybych nemusela. Ono to zkažené nebude - jen nedobré. Maso bych zkusila, jestli si nevezme někdo pro psy.
My teda máme taky velký mrazák v garáži. Plus dvě lednice doma, každá má tři šuplíky. My to tak potřebujeme. Nebylo by, kde dát zásoby od místních farmářů v okolí. Nebo samosběr jahod. Ale průběžně se vše protočí, zmizí. Než se mají koupit nové zásoby.
Aj ty jahody a borůvky každý rok vychází, že se upotřebí., než jsou nové. Ale je fakt, že my na to ovoce chodíme do mrazáku. Jdu kolem. Tak naberu hrst jahod. To je taková skoro zmrzlina. Nebo do vody místo ledu. Vždycky první zmizí maliny. Na ty chodí každý.
@Kelsey1 píše: Více
To dcera taky miluje. Letní zmrzlina. Jakékoliv ovoce z mrazáku. Top jsou jahody a blumky.
U nás jsou top maliny. Letos asi nebudou. Otec předělává plot a maliny musel vysekat, ať nezávazí. Než založí nové, tak to bude trvat. My je taky musíme založit doma. Tady kdosi radil mražené hrozny. Taky výborné. Ty jediné teda jen v létě dáváme do mrazáku = na osvěžení v horku. Jinak raději čerstvé.