Je nebezpečné konzumovat dlouho prošlé zmrzlé jídlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
681
5.4.25 11:48

Nevim, no, příčí se mi plýtváni jídlem. Moje zkušenost, že maso, které je v mrazáku dýl jak půl roku moc nechutná… Záleží kolik toho je a jaké maso. Třeba uvařit na nějaký vývar/pomazánku. V nejhorším dát třeba slepicím 🤔

Zbytek bych se snažila tepelně upravit a zpracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.25 11:49

Úplně s klidem bych to použila. Kdybys viděla, co jedí moji rodiče :oops: Tři roky prošlé věci z mrazáku jsou u nich to nejčerstvější, co vůbec mají :roll: Já i brácha jsme na tom vyrostli, oni tak žijí dodnes. Že by to bylo k inspiraci, to není, ale jíst se to zcela klidně dá a nestane se vůbec nic. Maximálně to bude vysušené, jinak nic.

• Citovat
  • Upravit
20902
5.4.25 11:56
@Zuz186 píše: Více

Jako těstoviny, věci v prášku, konzervy. Ty jsou jedlé desítky let. V mrazáku polotovary a další. Když to hrnes na -21 ne li víc. Tak to vydrží taky dlouhý roky. Jen by to měli jednou za čas obměnit a sníst. A doufám že maji zbrojní průkazy a zásoby munice, jelikož budou první. Který zabijou a zásoby seberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.4.25 12:05
@Cenarius píše: Více

Ale jo, v krizi se dá jíst všechno. A ano, zbrojní průkaz pán má, zbraní také plno, prý jsou připraveni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
5.4.25 12:07

Máslo někdy podzim 2024 ok. Na pečení. Ale rok staré bych už nepoužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
5.4.25 12:34

Nebude tomu nic. Trvanlivost je jen orientační údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.4.25 14:06
@Kníže Ignor píše: Více

ja bych to taky po kontrole zpracovala, jsem kachnoprase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
5.4.25 15:35

Jestli se vám jíst to maso ekluje, tak někdo by si ho třeba rád vzal pro psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
5.4.25 18:12

Kdysi pry vedci nasli mamuta zamrzleho v ledu a maso ochutnali a pry dobry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
5.4.25 18:20

Tak ta exspirace nepředpokládá mražení, pokud není výrobek již zmrazený prodáván.
Obecně nechápu plné mrazáky u kterých nevím, co tam mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.4.25 14:08

Já bych to vyhodila. Jinak taky to moc nechápu, kór když nemáš nějakej mega mrazák někde v garáži. Já vím zhruba, co tam mám, a nový jídlo nakupuju až když už zbývá třeba jen jedna porce. Vyjím to párkrát do roka úplně do mrtě. Nesnáším plýtvání jídlem. Ale nebudu si zas honit triko, že nevyhazuju nic, zrovna třeba máslo prošlý dva roky bych fakt vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
6.4.25 14:17
@Azeretereza píše: Více

Já původně mluvila o másle se spotřebou prosinec 24. To je pár měsíců.
Několik let staré věci bych taky nejedla, kdybych nemusela. Ono to zkažené nebude - jen nedobré. Maso bych zkusila, jestli si nevezme někdo pro psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
6.4.25 14:32

My teda máme taky velký mrazák v garáži. Plus dvě lednice doma, každá má tři šuplíky. My to tak potřebujeme. Nebylo by, kde dát zásoby od místních farmářů v okolí. Nebo samosběr jahod. Ale průběžně se vše protočí, zmizí. Než se mají koupit nové zásoby.
Aj ty jahody a borůvky každý rok vychází, že se upotřebí., než jsou nové. Ale je fakt, že my na to ovoce chodíme do mrazáku. Jdu kolem. Tak naberu hrst jahod. To je taková skoro zmrzlina. Nebo do vody místo ledu. Vždycky první zmizí maliny. Na ty chodí každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
6.4.25 14:36
@Kelsey1 píše: Více

To dcera taky miluje. Letní zmrzlina. Jakékoliv ovoce z mrazáku. Top jsou jahody a blumky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9033
6.4.25 14:53

U nás jsou top maliny. Letos asi nebudou. Otec předělává plot a maliny musel vysekat, ať nezávazí. Než založí nové, tak to bude trvat. My je taky musíme založit doma. Tady kdosi radil mražené hrozny. Taky výborné. Ty jediné teda jen v létě dáváme do mrazáku = na osvěžení v horku. Jinak raději čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí