Hodně živé miminko

Anonymní
16.4.22 15:48

Hodně živé miminko

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenost s hodně živým dítkem, Mám skoro půlročního chlapečka a kromě asi prvního měsíce, kdy hezky spinkal je to opravdu živel. Spaní přes den maximálně tak 3× 30 minut, pořád sebou hrozně mrská, plácá rukama, kope nohama, ale opravdu pořád, při hře, přebalování, uspávání, prostě furt :mrgreen:. Mám několik kamarádek s podobně starými dětmi, ale všechny jsou klidné…zrovna dneska u nás byla jedna na návštěvě a její chlapeček třeba 10 minut jen leží a kouká kolem sebe…nebo ho dala pod hrazdičku a on si sám dlouhou dobu hraje, kouká a tak. Já, když dám syna pod hrazdičku, tak se stihnu max vyčůrat, hned hučí nebo rovnou řve, nevydrží si hrát sám, pořád se mu musí někdo věnovat, jinak je nespokojený, žádná hračka ho nebaví dlouho, aktivity musíme pořád střídat, no je to s ním celkem záhul.. :roll: Nestíhám ani moc věcí udělat doma, protože bych ho musela nechat brečet, což nechci :nevim:. 5ekla bych, že je to opravdu takové naročnější dítě. Kdo jste měl taky takové děti, vyrostly z toho? Je to jen temperament? Přijde mi, jak hyperaktivní, což je asi u kojence hloupost, ale když ho vidím v porovnání s jinými dětmi, říkám si, čím to je, proč je takový :oops:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14543
16.4.22 15:54

Nevyrastli :nevim: čakám na ten bod zlomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66538
16.4.22 15:58

Dcera byla něco podobného, a ta se teda hodně zlepšíla na přelomu druhé a třetí třídy. Vnouček jde v jejích šlépějích, bude mít šest měsíců, už se nějakou dobu plazí po bytě, nevydrží ležet ani u pití mlíčka, už ho člověk nemůže držet při krmení v náručí, to ho omezuje, moc se nemůže hýbat. Nejradějí v leže, aby u toho mohl mydlit nohama rukama. U příkrmů střídá lžičku s palečkem u nohy, no bude to taky pěkný éro, má po kom.. Ale doufám, že se teda taky časem zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.4.22 16:01

Mas tryskomys, no.
Tohle je blbe obdobi, nez se rozleze a sedne si, ale pak se taky nezastavis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
16.4.22 16:12

Ano měla jsem takové náročné neodložitelne dítě. Od porodnice vlastně nikdy moc nespal. Spíš jen dost brečel a nonstop pozornost.
Vyrostl z toho, ale hrát sám si stejně neumí. Zlepšilo se to po 3,5 letech a když začal chodit do školky kde si hrát sám musí.
Nicméně „vyrostl“ (ma 4 roky) z něj klidný kluk, co je spíš přes chytrost než přes sportovní nadání :mrgreen:. Ve 4 letech je dle učitelek na úrovni předškoláka. Taky jsem se bála aby ta hyperaktivita nezůstala :mrgreen:
Naopak synovec co 1.rok života jen spal 20hodin denně, je teď ve 3,5 letech neskutečně živý, úplný opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
16.4.22 16:28
@neria55 píše:
Ano měla jsem takové náročné neodložitelne dítě. Od porodnice vlastně nikdy moc nespal. Spíš jen dost brečel a nonstop pozornost.
Vyrostl z toho, ale hrát sám si stejně neumí. Zlepšilo se to po 3,5 letech a když začal chodit do školky kde si hrát sám musí.
Nicméně „vyrostl“ (ma 4 roky) z něj klidný kluk, co je spíš přes chytrost než přes sportovní nadání :mrgreen:. Ve 4 letech je dle učitelek na úrovni předškoláka. Taky jsem se bála aby ta hyperaktivita nezůstala :mrgreen:
Naopak synovec co 1.rok života jen spal 20hodin denně, je teď ve 3,5 letech neskutečně živý, úplný opak.

Máme doma to samé. Do 2,5 let velmi náročné dítě, postupně se vše upravilo. Nyní má 6 let, je zlatý, sám se zabaví, dle PPP je vysoce nadprůměrný v určitých dovednostech a znalostech, ale motoricka stránka je naopak podprůměrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2934
16.4.22 16:33

Dcera byla úplně to samé, nedalo se od ní odejít, aby nespustila a pořád sebou strašně šila, házela ručičkama, no prostě nebyla vůbec v klidu, do toho hrozný koliky, no fakt jsem si to s ní užila.
Byly noci, kdy byla každou půl hodinu vzhůru. Strašně nerada na toto období vzpomínám, pamatuji si, jak mi každý říkal, ať si to užívám, že bude hůř, no jako teď v létě ji budou čtyři a hůř rozhodně není. Chodí na nočník, sama se naji, spolupracuje, staví si puzzle, jako hyperaktivní dítě někdy je, ale který dítě není? :-D Rozhodně nesouhlasím s lidmi, co hlásají, že bude hůř, naopak, čím je dítě starší, tím toho pak člověk zvládne doma víc udělat, protože už se začne samo zabavovat, takže bych všechny ty, co mi tohle hlásaly, poslala někam :-D :-D ale je to asi právě o tom, že já jsem to mimino měla opravdu strašně náročný, takže mi to samozřejmě pak přišlo jednodušší a jednodušší, chápu, že ten kdo měl pohodové spící mimino, tak ho to potom všechno asi překvapilo, že musí už kolem dítěte něco dělat :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
16.4.22 17:11

Mám 17.měsíční holčičku a je přesně to samé, už v děloze byla živá (Ale alespoň jsem o ní věděla)nezměnilo se to dodnes a přesně jak píšeš, kamarádky děti klidné a naše vydá za tři děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
16.4.22 17:40

Přidám se do klubu, dcera taky byla taková. Nespala tedy ani v noci :) Máme s kamarádkou děti ani ne měsíc od sebe, dodnes si pamatuju ten pocit, když mi přes den psala co děláme, že ona se nudí, protože malej už tři hodiny spí, a já vůbec nechápala co to je.
Když jim byl třeba rok a půl, moje dítě už skoro furt chodilo pěšky, když jsme zastavili v parku nebo na hřišti, dcera lítala po všech čertech. Aktivita kámarádčina syna spočívala v tom, že seděl v kočárku, 20 min dělal na madle autíčkem „brm brm“ a pak usnul na X hodin.
Vůbec jsem to nedokázala pochopit, všechny děti v okolí byly proti našemu strašní „knedlíci“.
Taky jsem doma nestíhala nic, kdo nezažil nepochopí :nevim:
Hodně mně překvapilo, jak hladce zvládla nástup do školky v ani ne třech letech. Od začátku je tam moc hodná a šikovná.
Ale torpédo co neposedí a špatně spí je to stále, i když jí táhne na 6. Hrne se se vším pomáhat, všechno je hra a nedá se upíchnout ani k TV nebo tabletu, zajímá ji to tak 5 minut a pak si jde zase hrát a ideálně aby se zapojili všichni, co jsou zrovna v bytě.
Tak uvidíš, co vyroste z tvojeho neposedy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
16.4.22 18:26

Dcera byla podobná, ale absolutně nejhorší to bylo mezi půl rokem a rokem a půl, kdy se asi z nadbytku vjemů, které vyžadovala, budila v noci po hodinách. Celkově spí rozumně, co se délky týká, až od čtyř let. Když vidím kamarádek mimina, která lze nechat bez dozoru na golfkách aniž by je převrhly, dodnes nechápu a mám tendenci je hlídat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66538
16.4.22 18:31

@mokkk dcera mela tuhle zidlicku a nekdy v roce jsem ji na posledni chvíli chytla, kdyz se s ni prevracela. Tak dlouho se snazila u jidla nohama odrazet, az se ji to podařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
16.4.22 18:43
@vokishka píše:
@mokkk dcera mela tuhle zidlicku a nekdy v roce jsem ji na posledni chvíli chytla, kdyz se s ni prevracela. Tak dlouho se snazila u jidla nohama odrazet, az se ji to podařilo

No a teď si představ, že existují rok a půl staré děti, které můžeš nechat dvacet minut v bdělém stavu na zahradě v kočárku a jediné riziko je, že si sundají ponožku! :) Těch pádů na hlavu, co u nás bylo.. ale v roce byla tvoje dcera šikovná, otočit homologovanou židli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11998
16.4.22 18:45

Taky mám takovou tryskomys, porad kope, vrtí se, pisti, mává rukama, všechno chytá, po všem se natahuje, kroutí se jak zizala plácá rukama…naštěstí se jí hodně líbí v houpacím lehátku kde zjistila že kopáním nohama se houpe…pod hrazdickou se naučila hrát si sama když jí bylo tak těch 6m do té doby tam buď rvala a nebo jen ležela a koukala a nevěděla co…ale to houpatko to jisti… ze sem i třeba něco stihla… naštěstí vařím většinou jídlo že se jí až druhý den (muž jezdi s náklaďákem tak mu dávám sebou do krabičky) takže není problém když vařím třeba až odpoledne nebo večer). Sama sjim něco za pochodu…pro malou buď uvařím, nebo mám připraveno v lednici, případně pro případ nouze mám v zásobě i pár kupovaných prikrmu… Teď ji je 8,5 měsíce a je to jeden den tak druhý onak…někdy je úplně vklidu a hraje si sama na dece, plazi se, houpe v křesílku a vůbec mě nepotřebuje a jindy řve i jen když se od ni vzdálim na 10cm…a trvá hodně dlouho než ji rozptýlil a zábavním natolik abych mohla jít aspoň na ten záchod :lol:
Obávám se že se to jen tak nezlepší…a naopak že az začne chodit budu si na ni muset pořídit vodítko nebo aspoň zasít do všech gati GPS čip abych ji kdyžtak našla :lol:
Ještě dodám že od konce šestinedělí toho přes den moc nenaspi…teď se to teda ustálilo na dopoledne hoďku a odpoledne hoďku až dvě…zato teda ale od konce šestinedělí spincelou noc Zalomí to v 18h a spí tak do 5-6)…což mi rozhodně vyváží to že přes den je to trošku náročnější ;)

Příspěvek upraven 16.04.22 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66538
16.4.22 18:49
@mokkk píše:
No a teď si představ, že existují rok a půl staré děti, které můžeš nechat dvacet minut v bdělém stavu na zahradě v kočárku a jediné riziko je, že si sundají ponožku! :) Těch pádů na hlavu, co u nás bylo.. ale v roce byla tvoje dcera šikovná, otočit homologovanou židli!

taky ji nechtěl nikdo hlídat :mrgreen: Ted má sama prďolku a vypadá to na stejného raracha, jako byla ona sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.22 22:04

Kromě prvních dvou měsíců mi dítě spalo přes den 2×30 min. Jak já tě chápu. :zed: Od roka spí přes den 1 hodinu a to před obědem, odpoledne bývají fakt dlouhá a náročná. Teď je jí 13 měsíců. Je neutahatelná a taky pěkné živá. Ale zase v noci spí fakt dobře a nebudí se vůbec už hooodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí