Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tehotenstvi je uplne normalni mit zvysenou ALP, tento enzym ma totiz vice “podjednotek”, nejen jaterni, ale i pro vas ted dulezitou placentarni (a dalsi), takze logicky se ho tvori vic. V beznem odberu se stanovuje celkova hodnota, na nejakou diagnozu by muselo byt udelano vysetreni jednotlivych frakci, ale pokud jsou ostatni jaterni enzymy v norme, tak to vubec nereste.
Opravdu normal.
V pondělí večer od půlnoci do 6 H.Jsem pouze zvracela krece jměla šílené. Čekala jsem zda to přejde a nepřišlo tak jsem jela do nemocnice a tam přišli na dvě věci žlučnikovy záchvat. Sono kamínky, a pak tomu z tuznecne jatra mali cysta S-ALP hodnota 2,2 jinak ostatní hodnoty v pořádku mam ( jen rekli ze by se to melo zkontroluj Ct popřípadě vyšetřit)…strašně se moc
mam synka 6 měsíčního děkuji za odpověď.
Dobrý den maminky, prosím je tu někdo, kdo měl zvýšenou hodnotu ALP (alkalická fosfatáza)? Jsem 37. tt, dnes jsem dostala výsledky jaterek kvůli podezření na těhotenskou cholestázu z důvodu svědění a ALP mám 4,06 (refer. meze jsou uvedeny 0,58 - 1,74). Do porodnice mám jít v pondělí, ale do té doby budu mít nervy. Máte s tím někdo zkušenost nebo tomu více rozumíte? Co to znamená pro mimčo? Moc děkuji.