Hodnota ALP

Anonymní
27.1.23 11:21

Hodnota ALP

Dobrý den maminky, prosím je tu někdo, kdo měl zvýšenou hodnotu ALP (alkalická fosfatáza)? Jsem 37. tt, dnes jsem dostala výsledky jaterek kvůli podezření na těhotenskou cholestázu z důvodu svědění a ALP mám 4,06 (refer. meze jsou uvedeny 0,58 - 1,74). Do porodnice mám jít v pondělí, ale do té doby budu mít nervy. Máte s tím někdo zkušenost nebo tomu více rozumíte? Co to znamená pro mimčo? Moc děkuji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
28.1.23 00:10

V tehotenstvi je uplne normalni mit zvysenou ALP, tento enzym ma totiz vice “podjednotek”, nejen jaterni, ale i pro vas ted dulezitou placentarni (a dalsi), takze logicky se ho tvori vic. V beznem odberu se stanovuje celkova hodnota, na nejakou diagnozu by muselo byt udelano vysetreni jednotlivych frakci, ale pokud jsou ostatni jaterni enzymy v norme, tak to vubec nereste. :-) Opravdu normal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 00:28

@Petpuk Moc Vám děkuji za odpověď. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
686
19.6.24 23:36

Dotaz dekuji pokud nebude vadit

V pondělí večer od půlnoci do 6 H.Jsem pouze zvracela krece jměla šílené. Čekala jsem zda to přejde a nepřišlo tak jsem jela do nemocnice a tam přišli na dvě věci žlučnikovy záchvat. Sono kamínky, a pak tomu z tuznecne jatra mali cysta S-ALP hodnota 2,2 jinak ostatní hodnoty v pořádku mam ( jen rekli ze by se to melo zkontroluj Ct popřípadě vyšetřit)…strašně se moc :( mam synka 6 měsíčního děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí