Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eva valoi píše:
6. týden: 18 - 7340 mIU/ml
Ahoj můžu vědět co se ti narodilo? Jedno mimi nebo dvě? Kluk holka?
Ahojte holky, obnovují diskuzi s dotazem na hodnotu hcg. V den očekávané MS jsem měla hidnotu hcg 15 a nyní, o 13 dní později (5+4) hcg 420, zda se mi to hodně málo. Trochu spinim, byla jsem proto i na ultrazvuku ale tam ještě nic neviděl, jenom zvýšenou sliznici 22 mm. Mám strach že těhotenství nedopadne, mám za sebou již jeden zamlklý potrat ![]()
Po ivf jsem mela 14 den hcg 590.Coz je cca 4+1,muze to byt v pohode a nemusi.Hcg ma kazda jinak.Vis presne den oplodneni?
Myslím si že ovu proběhla 12.8 (podle příznaků). První test byl 26.8 s výsledkem hcg 15. A právě dneska hcg 420 ![]()
Absolutní hodnota HCG je možná trošku nižší než průměr, ale variabilita hodnot bývá velká, takže to nic neznamená. Navíc, nemusíš znát přesně termín početí a každý den, co se HCG hodnot týče, hraje velkou roli. Já jsem si byla ovulací téměř jistá v obou těhotenstvích, a pokaždé mě na genetice při prvotrimestrálním screeningu vyvedli z omylu. Jinak nárůst HCG, což je hlavní ukazatel prosperity těhotenství, není špatný, takže bych neházela flintu do žita. Držím palce.