Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Nevíte některá jak je to s růstem hcg hormonu? V pátek jsem měla něco kolem 11400 a po včerejším odběru to je v pondělí jen nějakých 24000.Včera ještě nebyla vidět srdeční akce, ale dnes už se nám tam něco objevilo
.Nějak to nechápu. Dnes mi opět odebrali krev a zítra jdu pro výsledky. To čekání mě zabíjíííí. Podle té první hodnoty hcg bych podle dr měla být 5tý týden, což mi opravdu nesedí. Nvíte někdo jak to vlastně je???? Děkuju za odpověď Eva.
Prostě mi to nevychází ať počítám jak počítám. 14.8. jsem dostala menstr.tu mám tak 8dnů. Pokud by to bylo týden potom, tak bych byla těhu něco přes 20dnů.Jsem z toho zmatená a neklidná ![]()
Srdíčko bylo vidět až dnes.Tak doufám,že bude vše o.k.Jsem z té hodnoty hcg zaražená, pokud je tak vysoká, tak by srdíčko mělo tlouct už dýl. Dr má už ten lepší UZ a včera ještě nic neviděl. Mě už to mládě v břiše zlobí takhle od mrňava ach jo..... ![]()
Podle MS by jsi měla být myslím 5+3, na to je hCG vysoké určitě dost
ja měla hcg 5+6 15990, ale nejduležitější je at stoupa sice při mojem prvním těhotenství taky stoupalo ale malo ono se to ma pry zdvojnasobit co 2 dny ale ja si myslim že maš pěkne hcq ale nejsem doktor takže ti moc neporadím ale věřim že bude všechno v pohodě drž se
Rozalinko první týdny jsou nejhorší
Miminko roste strašně nepravidelně. Není důležitá hodnota HCG, hlavně ať roste, tak jak má!! Držím palečky, at je vše v pořádku.
Děkuju holky, jste zlatíčka. Dr říkal, ža roste. Tak se budu modlit, aby tomu tak bylo i na dále.On je z těch datumů myslím sám v pasti ![]()
Rozalinko, ale to pěkně sedí,ne? Podle tvých výpočtů jsi těhotná 20 dní, tedy skoro 3 týdny. t.j. 5. týden těhotenství- a to potvrdil i doktor! HCG ti taky krásně roste
A na srdíčko může být ještě brzy…
Co se doktorovi nezdálo?
já bych se tím nestresovala, každý to má stejně jinak.. já třeba u obou těhotenství nevěděla, jakou hodnotu kdy mám, jen jsem věděla z UTZ že je vše v pořádku, ještě není nic rozhodnuto tak počkej do další kontroly, já myslím že by to mohlo být v pohodě, moc ti to přeju
Rozalinko, jen okrajově. Proč jsi byla u dr. tak brzy? Ted jsi akorát nervozní, nechci tě soudit, to v žádném případě.
Susan23 píše:
Rozalinko, jen okrajově. Proč jsi byla u dr. tak brzy? Ted jsi akorát nervozní, nechci tě soudit, to v žádném případě.
Brzy nebyla, podle hcg akorát a kdo neni nervózní, že?
Rozalinko, já měla mrně v 6+2 asi 3,5mm, dalo jim hodně práce ho najít, takže třeba to bylo jen tím a nebo ta srdeční akce se objevila až právě ten den. Jinak t krásně hcg stouplo, takže já bych to viděla, že bude vše v pořádku.
Susan já byla u Dr. jeden den po vynechání. Prostě když se člověk dlouho snaží, tak ho to nutí jít k Dr. brzy.
Ty by jsi nešla co nejdříve?
Nemyslím to špatně. Sama víš jaké to je, když se mimi nedaří a určitě by jsi nečekala ti týdny a potom až ša k lékaři.
Roz, prosím nešil. Vše je určitě ok, tak si to koukej užívat.
Já měla srdeční akci až v 8.tt, byla jsem po inseminaci, takže jsem to věděla přesně, jak je mimi staré. V šestém týdnu jsem tam paní doktorce brečela, proč ještě není srdíčko…,
prostě každé dítě je jiné, hodnoty mohou být také trochu jiné, důležité je, že hcg se ti každý druhý až třetí den zhruba zdvojnásobí. TAkže bych nic neřešila. HCG leze jak má, srdíčko tluče - takže si začni užívat těhu a nekaž si to.