Velikost plodu v 6. týdnu

10
21.9.10 12:48

velikost plodu

Ahoj děvčata :-) v mých 31 letech se mi na první pokus podařilo otěhotnět , jsem šťastná jako blecha :-D ..........včera jsem byla u dr. a řekla mi, že jsem v 6.týdnu a miminko má 4mm , je prý moc malé,že by mělo mít 7-8mm, že se asi zastavil vývoj.......docela mě vyděsila, dala mi léky a nechala mě doma, že se prý uvidí za týden.....koukala jsem na net a ta velikost je naprosto normální, můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti ? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
irinek
21.9.10 12:56

Zatím se nijak nenervuj. Mě doktor stále říkal, že mám plod malý a když už jsem měla bříško, tak, že je malé a pořád mě děsil. Udělal mi to u obou těhu. No nakonec byli oba velcí. První 3,85kg a druhá se narodila ve 34tt a na ten týden byla také hodně veliká 2,28kg. Takže vůbec na ní nedej, nestresuj se, mimi se mi zdá absolutně akorát. Bohužel někdy stojej doktoři za nic.

• Citovat
  • Upravit
merett
21.9.10 13:04

a co když se doktorka spletla a ty nejsi v 6tt ale třeba v 5tt a mimi je odpovidající??? Jakto že si je tak jistá kdy jsi měla ovulku? Mě to připadá brzy na nějaké závěry, mě můj dr. tehdy řekl že dokud není vidět srdíčko tak musíme počkat s průkazkou ale že těhotná jsem, nic víc nic mín…

• Citovat
  • Upravit
1587
21.9.10 13:12

Ahoj, měla jsem naprosto stejné hodnoty, buď v klidu, počkej si na UZ do 12. týdne, kde bude jasné stáří plodu a tím i velikost…hlavní je srdíčko a že se vše vyvíjí a mimi je v děloze! Přeji krásné těhotenství!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.9.10 13:15

Poslední menstr. jsem měla 8.8., a na ultrazvuku už srdíčko vidět bylo, všechno je prý jak má být, až na tu velikost…a taky mi řekla, že bych neměla nikomu říkat, že jsem těhotná, abych pak nebyla zklamaná…mám asi divnou dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
21.9.10 13:20

Já byla v 6. tt a velikost byla 4,8 mm, takže fakt se nenervuj. Opravdu je lepší to nikde neříkat, myslím teď v práci a širším okolí, spíš pro tvoji ochranu a psychiku. Obvykle se s takovou zprávou čeká do 12. tt, až ti dají průkazku, je to něco jako signál - ano, mimi se drží, už to můžu rozkecat :). Já otěhotněla taky napoprvé v 31, teď jsem ve 31.tt a vše OK. Kup si vitamíny pro 1. trimestr, teď je to nejdůležitější! Brala jsem MAMAVIT a zjevně to malýmu chutnalo, páč už ve 12. tt byl normálně tabulkově velký…Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.9.10 13:27

Tý jo, ta je drsná. 8-o Jestli teda určuje stáří těhotenství jen dle poslední MS, tak to je divné. Klidně můžeš mít ovulaci až na konci cyklu a ne uprostřed jak je běžné a mohla jsi tedy otěhotnět o týden či dva později než podle kalendáře. Mmch jak máš dlouhý cyklus? A nakonec s tou délkou - já byla poprvé na kontrole v sedmém týdnu a mimi mělo 6 mm a doktor nic neříkal :nevim: Mmch našla jsem tady tabulku a tam je to zas úplně jinak http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Taky si myslím, že to bude OK a jak píše EvaB počkej si do toho 12. týdne na ten UZV. No třeba to ta mudr nemyslí zle, ale takhle strašit by tě neměla. Přeji krásné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
21.9.10 13:30

To je asi nejaka divna doktorka,koukam na fotky,mam z kazdeho tydne:V Takze v 6+1 bylo 2 mm,odpovidalo 5+3(byl to prvni ultrazvuk,doktorka me nijak nestrasila,jen rikala,ze ze zacatku muze byt mensi a pak se krasne vyloupne), v 7+3 bylo 0,89 mm a odpovidalo zase o tyden mladsi no a za dalsi tyden uz odpovidalo presne tomu tydnu,co ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
21.9.10 13:43
bandynka píše:
Ahoj děvčata :-) v mých 31 letech se mi na první pokus podařilo otěhotnět , jsem šťastná jako blecha :-D ..........včera jsem byla u dr. a řekla mi, že jsem v 6.týdnu a miminko má 4mm , je prý moc malé,že by mělo mít 7-8mm, že se asi zastavil vývoj.......docela mě vyděsila, dala mi léky a nechala mě doma, že se prý uvidí za týden.....koukala jsem na net a ta velikost je naprosto normální, můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti ? Díky

Ahoj mě dr. dělal první UTZ v 6ttplus3dny,drobek měl už srdíčko a měřil 3mm a doktor říkal,že je to v pořádku,tak nevím,co ten tvůj plaší a takhle tě děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.9.10 15:40

díky , jste mě trošku uklidnily… na kontrolu jdu 1.10., tak mi držte palce ju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
21.9.10 19:50

Bandynko tvá doktorka tě nemá právo takhle nervovat…! :roll: Já byla na prvním UTZ v 6tt a doktor viděl pouze gestační váček,v něm žádné embryo natož srdíčko..Říkal mi že nemám mít strach,že je mimčo třeba jen mladší a příště se určitě ukáže. Musím říct že to týdenní čekání bylo hrozné,bála jsem se jako snad nikdy…Ale na příštím UTZ mělo miminko už 0.7mm a taky :srdce: ,takže všechno dobře dopadlo a teď jsem ve 25tt! :wink: Takže se určitě nestresuj,budu ti moc držet palečky abys měla po příští kontrole už jen samé pozitivní zprávičky!!! :kytka: :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
22.9.10 08:49

Určitě se nenervuj, bašti vitamínky, ať má mimísek vše potřebné! Já měla na začátku miminko taky víc jak o týden menší a do 12.tt to dohnalo a teď plně odpovídá stáří. :palec: Mohla si mít ovulku později a délka těhotenství je podle poslední menstruace, takže se velikost nemusí shodovat. Hlavně se nestresuj a šup pro vitamínky s listovkou!!! :wink: Držím pěsti!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.10.10 19:43

Ahoj holky :-) moje kontrola dopadla skvěle :dance: , všechno je prý tak jak má být, máme už 15,7 mm, srdíčko bije a viděla jsem i páteř :-D . Řekla jsem paní doktorce, že mě pěkně vystrašila, povídala, že mě přece musí upozornit na všechno…tak uvažuju o tom, že přejdu k jiné dr…můžete mi někdo nějakou doporučit? Nějakou hodnou a šikovnou dr. z Plzně ? Díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
6.10.10 20:01

ahoj to je super ze vse dobre dopadlo…ja mela v 7 tydnu 7 mm, pak to roste docela rychle..ted jsem v 17tt. Dr ma asi pravdu ze te musi upozornit a je fajn ze te nechala doma, nechtela nic podcenit, jen ot asi spatne formulovala..Na mne byl minule muj Dr dost neprijemnej ze jsem to potom doma obrecela a to kvuli piercingu, stacilo mi rict uplne normalne at to vyndam…tak jsem taky uvazovala o zmene ale pristi navstevu byl suprovej..clvoek si nevybere a Dr si moc neuvedomuji ze by meli byt lidstejsi, ze nas nervujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronika A.
15.8.11 14:40

Velikost plodu

Ahoj holky, jsem na tom nyní úplně stejně jako Bandynka. Dnes jsem byla na gyndě a dr. mi řekla, že jsem v 6tt+1 a miminko má 4mm , je prý moc malé, že by mělo mít 6mm, že je možné, že se plod přestal vyvýjet. Taky jsem vyděšená, že se prý uvidí za týden jesli plod vyrostl či ne. Dívala jsem na net a ta velikost je naprosto normální… . Podělte se se mnou o Vaše zkušenosti ? Díky Verča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky