Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Velikost plodu neni vubec dulezita, me taky pan doktor ve druhem mesici postrasil, ze je plod o vic jak tyden mensi…proste to je tak, ze doslo k oplodneni az pozdeji nez normalne. Dnes jsem ve 14 tydnu a je to v poradnu, vcera me teda na pohotovosti vystrasili, ze ma miminko mensi hlavu, coz nechapu..tak cekam na sveho doktora, ale meli stary ultrazvuky, prej je to ciste orientacni, ale jsem zvedava…
@roussi ja si myslim, ze pokud ti doktor nic nerekl, tak je vsechno v poradku. Problem je v tom, ze mame zazity tabulky, jak by to melo vypadat. At uz vaha nebo výška. ALe pokud je miminko v poradku, srdicko tluce, tak je to v pohode, ne? maximalne budes rodit pozdeji, nic se nedeje..bud klidna ![]()
Ahoj, jsem ve 27týdnu a v pátek jsem byla na kontrolnim ultrazvuku protože mé obvodní gyn. se zdálo mimčo malé. Pani doktorka na ultrazvuku mi řekla, že jelikož já jsem hodně drobná tak mimčo taky nebude nějak velké. Nožičky apod. odpovídají na 25-26 týdnů ale hlavička bohužel o 4týdny zaostává :/
Jsem docela vystrašená a nevím co si myslet. za 2týdny jdu znova na kontrolu takže se uvidí.
Chtěla bych se zeptat zda je tu někdo s podobným problémem a něco o tom ví. Moc děkuji
Prosim o radu byla jsem u doktora a rekl mi ze jsem tehotna nerekl mi v kolikatem jsem, ale ze miminko meri 5,7 mm a dal mi prukazku a nikde nemuzu najit jakemu tydnu to odpovida dekuji za radu
Ahoj holky, chci se zeptat, čekáme vytoužené miminko (tedy snad).Měnila jsem gynekologii, kde jsem minulý týden byla na kontrole, tam mi prý lékař naměřil 3,8mm velikost plodu, dle krve tomu tak odpovídalo, ale byla jsem tam tento týden opět a lékařka /jiná, která mne bude mít na starost mi naměřila velikost stejnou, nelíbilo se jí to a tak čekám týden na krevní výsledky a mám k ní zase jít, ale jsem z toho dost nervozní. Myslíte, že je to normální, že nemuselo za týden vyrůst, nebo že třeba první měření bylo zkreslené?
děkuju moc.
Ahoj holky,
byla jsem před 14dny u doktorky a naměřila velikost plodu 3,8mm prý, krev tomu odpovídala, poté jsem byla znovu po týdnu na kontrole a naměřila stejnou velikost 3,8mm a nelíbilo se jí to, tak mě poslala znovu na krev (že musí být hodnota HCT nyní 2× vyšší, aby bylo vše ok) a teď v pátek jdu pro výsledky. Může se stát, že nevyroste takto, bojím se, aby bylo vše v pořádku. klasické bolesti v podbřišku, u pupíku mám, chutě, ale jinak mi nic není. tak snad bude vše v pořádku. Máte tyto zkušenosti? Doktorka mi ani nesdělila v kolikátém týdnu mohu být.