Velikost plodu v 6. týdnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
19.10.11 22:27

otěhotnění v průběhu antibiotik

ahoj maminky, připadám si jako prvnička . Sice už mám dva kluky, ale zjistila jsem že jsem těhotná…:-) jsem šťastná, ale bohužel jsem otěhotněla v době kdy jsem brala antibiotika na angínu tak mám hroznej strach jak to dopadne…v první chvíli mi napadlo , že by to mohla být ta holčička - ted bych bala šťastná i za třetího kluka,,,,,budeme mít velkou partu:-)
Zítra jdu k paní doktorce a tam se dozvím , co se bude dít dál.....:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.10.11 23:01

Ahoj gratuluju :kytka: moje kamarádka taky měla angínu a selhala ji anti. No, má termín za 14dní. Neboj myslím, že se nic neděje. Kamarádka taky měla strach, že vše bude špatně,ale Mudra si z toho moc nedělala.
Navíc já v thu brala silná analgetika,podstoupila komplikovanou operaci a následně musela vystavit část břicha pod rentgen a mám zdravou holčičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
19.10.11 23:07

Ahoj, tak mě doktorka na prvímn uz řeka, že je mimčo malé. A že at to nikde moc neříkám, že u prvorodiček je to 50 na 50. No šla jsem od ní uplně hotová. Jenže já mám ovulku až 20. Dc takže jsme velikostí stále 5 dní pozadu :) ale mimčo je v poho a to je hlavní. Jinak doktorka je poctivá a vše vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.10.11 23:17
jendast píše:
ahoj maminky, připadám si jako prvnička . Sice už mám dva kluky, ale zjistila jsem že jsem těhotná…:-) jsem šťastná, ale bohužel jsem otěhotněla v době kdy jsem brala antibiotika na angínu tak mám hroznej strach jak to dopadne…v první chvíli mi napadlo , že by to mohla být ta holčička - ted bych bala šťastná i za třetího kluka,,,,,budeme mít velkou partu:-)
Zítra jdu k paní doktorce a tam se dozvím , co se bude dít dál.....:-(

Ahoj, já bych se neplašila :wink: Já brala ATB na zánět dělohy v 1. a 6. těhotenství (na UZ nikdy nebylo nic vidět, byla jsem krátce těhotná) a vždycky to dopadlo dobře. Pokud by bylo něco špatně, došlo by k potratu. V téhle chvíli je to buď všechno, nebo nic, Tak se neboj. Sice jsem z těch ATB a dalších léků neměla zrovna dobrý pocit, ale děti jsou zdravé a vše dopadlo na jedničku :-) Krom toho se na angínu dává většinou penicilin, který se v pohodě dává i těhulím, tak klid a mysli pozitivně. Bude to dobré, neboj :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.7.12 22:49

Velikost plodu na 2D fotografii

Ahoj holky, dnes jsem byla ve 20.týdnu na UTZ, doktor mi řekl, že podle UTZ je vše v naprostém pořádku. Řekl, že mimi má 300 g, ale míru nezmínil nebo jsem neslyšela. Nechala jsem si udělat fotečku a když jsem na ní doma koukala s tchýní všimli jsme si, že na fotografii je napsána velikost plodu 12 cm, což by byla stejná velikost jako na předchozí fotce z 17.týdnu a mimi by bylo na 20.týden moc malé :( Myslíte si, že na té fotce může být špatná informace, když mi doktor řekl, že je vše ok?! Mám strach, ale nechci kvůli tomu hned letět zpátky na gyndu. Přece kdyby se doktorovi nezdála velikost tak by mi to řekl a řešilo by se to. Ne? Co myslíte? Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.7.12 23:05

@roussi A u jaké zkratky to je? Velikost plodu od hlavičky po zadeček je CRL. Já měla v 20tt taky 300g. Někde jsme na netu i viděla seznam UTZ zkratek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
3.7.12 23:47

UTZ zkratky :)

• Citovat
  • Upravit
12651
3.7.12 23:49

Tak jsme koukla na svojí fotku z 20tt a mám tam dokonce jen 10.5 cm. Tak klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
4.7.12 07:06

Rousi pokud doktor nic neříkal je to určitě v pořádku. Je možné, že v 17 týdnu to byla délka celého miminka. Později se měří jen po zadeček, nevím přesně, ale myslím, že právě od toho 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.7.12 12:49

Holky moc vám děkuju, uklidnili jste mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.7.12 14:53

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jestli je normální aby miminko v šestým měsici těhotenství měl už půl kila? co takhle poslouchám tak by měli mít miminka jen 250 g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.7.12 15:01

Já jsme v šestém měsíci (24tt) a minulý čtvrtek mi doktorka naměřila 631g :) Na velkém UTZ v 20tt (19+4) říkal doktor, že má 300g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.7.12 17:16

Ještě by mě zajímalo jestli tyto hodnoty jsou v pořádku z ultrazvuku. BPD 47,8mm
HC 179,5 mm, AC 169,9 mm, FL 35,3 je to ult. ze 20tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.7.12 18:28

@slavuška To víš, že jsou. Doktor by ti stopro řekl, že něco není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessye
10.10.12 12:58

velikost miminka

Ahoj holky, tak se pridavam se svoji zkusenosti.kdyz jsem byla na utz v 6tt, tak miminko melo 2mm, taky se dr. trochu divil, ze je moc male a poslal me za dalsi tyden na dalsi utz, ze se uvidi, jestli se mimnko vyviji.To si nedovedete predstavit ten tyden strachu.tak jsem sla a v 6+6tt melo najednou 8mm a srdicko bilo krasne :) Tak jsem se uklidnila a budu doufat, ze uz to bude v poradku. Takze se nestrachujte, ono se tohle normalne stava a mimi to pozdeji dozene a ze je miminko o tyden mensi nebo zase vetsi, to je normalni. Kazdy dr.jiny nazor :-O

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky