Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V téhle fázi už může být nárůst hCG pomalejší, ultrazvuk je mnohem víc vypovídající, nezbývá než vyčkat.
Ne, v téhle fázi už se nezdvojnasobuje každý druhý den. To je takový zážitý mýtus, že každé dva dny, pak jsou z zoho tehule akorát ve stresu. V sedmém týdnu je důležitější ultrazvuk.
Takže by to mohlo být v pořádku a těhotenství může být mladší?
@Anonymní píše: Více
Kdy jsi mela prvni tehotensky test a podle ultrazvuku jsi tedy kolik?
@Tarena po vynechání ms, 1.5.
podle ultrazvuku přesně nevím, řekl tak o týden- dva méně, více nevím
A jak hodne silna carka to byla? Duch nebo silna?
@Tarena nebyla stejná jako kontrolní, byla slabší, ale úplný duch ne. Stejně silná jako kontrolní byla tuším 4.5.
Kdy jsi byla na ultrazvuku a co bylo vidět? V 7tt by mělo být embryo se srdeční akcí.
Tak to mladsi nebude. Budes cca ten 7tt. To vysoke hcg a ze nic nevidi je divne. Bud ma spatny ultrazvuk nebo mimodelozni, ale tam by zase nebylo tak vysoke hcg. Kdybys mela bolesti tak pohotovost.
Uvidis na dalsi kontrole.
@Tarena mám prý hodně vysoko vytaženou dělohu, špatná přehlednost a prý to špatně vidí.. nevím. Poslala jsem dotaz do online poradny a hodnoty jsou prý v pořádku, k ultrazvuku se nevyjádřila.
A mladší těhotenství dle utz je co? Pármilimetrový prázdný váček nebo gestační, žloutkov s embryem a jen se čeká na sdeční akci?
Ten test a to hcg prave na mladsi tehotenstvi neukazuji. Tak drzim palce na dalsi kontrolu.
@ugluk žloutkový, embryo neviděl, že celkově to hodně špatně celé viděl
No, stav „embryo nevidno“ úplně neodpovídá době od těhotenského testu a hladině hCG. Ale hCG teď neřeš, prostě počkej na další ultrazvuk a uvidíš, v téhle fázi jsou i posuny z týdne na týden ohromné, pokud je vše, jak má být.
Zdravím, podle ms bych měla být 6+2, podle ultrazvuku je těhotenství mladší. Byla mi odebrána krev na hcg 1. den byla hodnota 30tis., za dva dny je hodnota 37tis.
Hodnota se má nejspíše zdvojnásobovat a tohle je špatně, že?