Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky! Mám taky dotaz, chcem malej kupit hojdacieho kona.. Dcera ma 3roky, myslite si, ze je nato uz velka?? ![]()
To se neda takhle odpoved. Jsou deti, co by se uz nehoupali a nekteri se na tom houpou, dokud jim to neni maly. Moje 15m dite uz na houpaciho kone neleze, protoze jezdi na zivym a nezivyho odmita. Kamaradky dite se houpalo taky jen uplne maly a kolem stejnyho obdobi prestalo a zatim v 6letech nezacalo. Rekla bych ze stejneho duvodu neziveho tvora. Sice na koni nejezdi, ale vidi je casto nazivo. Tak je to na tobe. ![]()
@PDM1 Není…máme ho ve školce…dělají i větší koníky a děti (3 leté) mají problém na něj vylézt bez pomoci, takže vybírej dobře…jinak ho češou, krmí, ošetřují… ![]()
Malej ho má od 2 let, v lednu mu byly 3 a ještě se na něm houpe, takže určitě pozdě není ![]()
Nechápu založení 2 stejných diskusí…
Jinak, ano, myslím, že je velká(respektive ještě ne, ale měla by ho na krátkou dobu, pokud plánujete druhé dítě, tak bych ho možná koupila).
No ono sa mi to podarilo nejak napisat 2× a teraz neviem ako tu 1zmazat ak to ide..druhe mimco planujeme ale az tak za rok za dva..
@hanka.br. píše:
Proč se o houpacím koníku zakládají dvě stejné diskuze?
protoze jsou to dve slova… mas dotazy, pani ![]()
Naše 4,5 letá ho na návštěvě u dědy vždy vytáhne. („historického“, po nás.
)
@PDM1 zkus, ať si ho někde vyzkouší, jestli k tomu půjde a nebo jí to nebude brát
. Nicméně pokud ho neměla, tak si myslím, že by ji bavit mohl.
Naše malá ho má od necelých dvou let, teď jsou jí tři pryč a baví jí pořád, buď na něm „jezdí“, nebo spíš poslední dobou ho opečovává
Ale má ho u babičky, tak je to pro ní taková trošku vzácnost. Navíc ten náš po stisknutí ucha hejbe pusou a ocasem a vydává nějaký zvuky, ale to už jí tolik nebere, spíš je teď hit zavazovat mu nohu ![]()