Holandská čtvrť Olomouc

5130
6.12.17 21:14

Ja bych tam nesla… Za ty prachy jsou dle meho lepsi lokality a hlavne skoro barak… Jinak osobni zkusenost nemam, ale recenze jsem cetla taky spatny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
6.12.17 22:19
@LiveTheDream píše:
Bydlíte někdo v Holandské čtvrti? Máme podepsat rezervaci a napadlo mě se ještě podívat na internet a našla jsem jen samé špatné zkušenosti. Převážně že jsou zdi jak papírové a jde slyšet každé slovo sousedů, že developer neřeší reklamace, skrz digestoř jde smrad z jiných bytů, odstávají okna, v koupelnách špatně obloženo,…tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Teď nevím jak se rozhodnout.

tak zkušenosti z bytů tam nemám, ale místo se mi moc nelíbí, tam bych bydlet nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
7.12.17 09:05

No podivej, to zalezi, co od lokality ocekavas…
Ja, pokud bych znovu kupovala byt, tak bych se divala po miste, kde je klid a trocha prirody. Coz treba hned kousek od holandske je ulice generala piky- krasne cihlove byty, nebo naproti v hejcine- opet cihlove byty, nebo neredin…

Mne se proste tyto novostavby- radoby luxusni, kde je vse z papiru proste nelibi a jsou drahe

Ale bez to jako nazor cloveka, ktery zatim zije v panelaku ( coz mi neprijde o nc moc horsi jak novostavby) a za par let planuje dum, kde mu nebude kazdej cumet do oken a bude tam mit trosku soukromi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.5.18 12:35

Dobrý den,

Po mých zkušenostech jsem se rozhodl napsat mé dojmy s Holandskou čtvrtí v Olomouci.
A mohu říct, že nejsou vůbec příznivé. Křivé zdi, práce je fušersky odvedena.
Můj pocit hromada peněz za málo muziky. Protože je o byty zájem rozhodně nejste v roli váženého klienta, který zaplatil 3,5 milionu korun za byt…
O reklamacích které jsme měli ani nemluvě…když už s vámi konečně po 3-4 urgování reklamace někdo komunikuje tak máte pocit, že si snad vymýšlíte a přeháníte…
Já osobně jsem velice zklamán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.5.18 11:18

Dobrý den,

kdyby to někoho zajímalo psal jsme to i na jiné fórum, naše závady na co si dát pozor!!!

Návrh kuchyně, jsme měli ještě když byla hrubá stavba, kde jsme chtěli aby el. kabel měl určitou vzdálenost od zdi tak aby osvětlení bylo umístěno and stolem. Bohužel tak se nestalo a tak se vše muselo sekat a zapravovat. Bohužel změna je již viditelná.
Paní v koupelnovém studiu Ptáček kde jsme si vybrali osvětlení umístěném na skříňku zapomněla zakreslit kde by měl být el. vývod, takže se udělal tak jak byl zakreslen dle standardu. Zbývalo tento kabel schovat nehezky do lišty nebo sekat obklady (to nám nedoporučovali, že už tato změna bude viditelná) nebo si vybrat jiné osvětlení, takže máme jiné osvětlení než jsme plánovali a to jsem dopláceli za klientské změny doplatek 80 000kč. Zákazník náš pán.
Poškrábané ucpávky umyvadel (u obou) poškrábané, viditelně ne nové…vyměněno
Nainstalován nevhodný sifón (navíc tekl), pod umyvadlovou skříňku, nelze mít poličku ve skříňce, volně položen na spod skříňky asi si mám dodělat sám…opraveno
Poškrábaná dvířka pod umyvadlovou skříňku…vyměněno
Ventilátor v koupelně po spuštění nevypíná…vyměněno
Poškozená kachlička jedna hran poškozená…opraveno
Spáry v koupelně jedna spára chybí, zbytek vypadá hrozně mají zašlou barvu. Bylo nám řečeno, že po umytí to bude vypadat lépe nikoliv. Opraveno obnovovačem spár v nové koupelně??? Vypadá to lépe nikoliv velice pěkně….
Teče sprchový kout nebyl řádně zasilikonován…opraveno
Dvířka od šachty vypadají jako by jsme tam bydleli už několik let a pomalu opadávali, nerozumím, proč neudělali plechová lakovaná. Tyhle jsou zpravována 3× a stejně vypadají hrozně, protože to nejde zapravit tak aby to vypadal pěkně. Odpověď: Tak to mají prý všichni, a stejně je to jen na WC.
Poškozené interiérové dveře, všechny dveře které jsme měli v bytě byli poškozeny odřené, jedny měli i tu vadu, že byli v jednou místě vyštíplý kousek dekoru a tento kousek byl dolepen. Když dveře vyměnili ptal jsem se co udělají s těmito. Odpověď: Dáme je na déčko (další etapa bytů áčko, béčko, céčko, déčko)
Když jsme umyli okna zjistili jsme, že na všech jsou škrábance, to už jsme nereklamovali, při představě, že se zabydlujete a pořád uklízíte by měli měnit okna……takže není nové jako nové….
Havarijní výjezd zaseknutých dveří…to beru může se stát….volali jsme hotovost…servis nám řekl, že dveře jsou špatně seřízené.
Nechali jsem si namontovat vestavěnou skříň, a takto křivé zdi v novostavbě??? Věřím tomu, že jsou křivé všude….a to hodně….
O prasklinách nemluvě, ale byt si sedá nemá cenu opravovat teď…a vše bude opravno až po nějaké době. Jsem moc zvědav…
Ve všech pokojích odřené zdi od klik + další viditelné škrábance a fleky…máme do teď
Podlaha položená zvláštním způsobem podle normy v pořádku vzhledově nepěkně bylo nám řečeno, že jsme neměli žádný speciální požadavek na pokládku nás tohle nenapadlo a nikdo s námi nekonzultoval rozložení spár a podlahy samotné doplatek 25 000kč taktéž zákazník náš pán…tudíž položili tak jak je běžné spára jde šejdrem protože je křivá zeď vzhledově působí nepěkně nemá vliv na funkci podlahy…proběhla kompenzace ze strany stavby…
Horní pant sprchového kouty, ulomen při montáži, všude použity originální šrouby zde použita matka, dotáhnuto napevno, samozřejmě to nevydrželo a dvířka celá upadla…doteď nevyřešeno….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.8.18 13:03

Slavoninské zahrady(Slavonín, začátek 2017, staví Marzio)

Dobrý den,

jen doplním zkušenosti z projektu Slavoninské zahrady(Slavonín, začátek 2017, staví Marzio sro, Izrael), před podpisem smlouvy(budoucí a kupní) si prostudujte nejrůznější
povinnosti, pokuty a termíny proti kupujícímu, hlavně pokuty jsou ve velké nerovnováze s prodávajícím nebo jsou úplně nezákonné, např. dejte pozor na udělení
nekonečné plné moci prodávajícímu pro nepotřebné(příp.proti vám) zastupování na úřadech, která lze odvolat jen pod pokutou, ikdyž podle Občanského zákoníku toto nelze.
Pozor na termíny plateb, 7 kalendářních dní může být dost málo hlavně když nesplnění je pod pokutou např. 200tis.Kč., dále smlouva budoucí a kupní(podpis po dokončení)
se musí uplně schodovat, nelze tam dopisovat např.další závazky a pokuty..
Toto všechno si vyjednejte příznivejší, tedy menší pokuty, delší lhůty, zbytečné závazky, plné moci úplně pryč.

Nadstandard:
Vždy chtějte nacenit jakýkoliv nadstandard dopředu, protože cena vás potom může překvapit, dále pozor na odečet ceny standardu(snaží se odečíst méně),
příklad chcete podlahu za 700Kč/m2 ve stad. máte 400Kč/m2, máte doplatit 700-400=300Kč/m2, dále se snaží do nadstandardu občas přidat nějaký materál navíc,
orientačně nadstandard např. za další el.zásuvku chtějí cca 1000Kč, vypínač 500Kč, vývod 800Kč,
dále budete zvlášť platit přípojku elektřiny cca 12500Kč/byt, zvlášť se platí provize RK cca dalších 40-100tis.Kč,
vážná reklamace nebyla, jen je plíseň ve sklepech a garáži. Chybí kolárna, což je v OL celkem nepochopitelné,

Toto obecně platí pro koupi i jiného nového bytu, bohužel v roce 2017 byla ještě docela velké poptávka, tak developeři jednali trochu z pozice síly..nyní už se to mění..
Zkontrolujte kdo je developer(co už postavil, kdo je vlastník), nezapomeňte, že když zkrachuje přijdete o vámi zaplacené zálohy nebo dostanete po letech soudů jen něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí