Jaká antikoncepce kromě prášků a kondomu?

Jamuna
7.12.11 12:51

HOLKY PROSÍM O RADU...ANTIKONCEPCE

Prosím o radu ohledně antikoncepce…nechci a ani nemůžu brát prášky, existuje kromě kondomu ještě něco ? Napadlo mě nějaký kroužek jsem slyšela nebo pesar…ale nejvíc uvažuju o tělísku, ale bojim se toho. Prosím máte někdo s tím zkušenosti ? moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
7.12.11 12:54

NUVARING - mam, pouzivam a jsem naprosto spokojena… :palec: :potlesk:

Navic pri me skleroze zobat pilule je to idealni vec. Zavedes a po trech nedelich si das do mobilu upozorneni, ze ho mas vyndat, protoze o nem clovek vubec nevi…za tyden po menstruaci opet zavedes novy…

Nic lepsiho z antikoncepce jsem nemela a to mi tahne na 40. Navic neprochazi zazivacim traktem jako pilule, takze neexistuje riziko selhani antiko pri pripadnem zvraceni nebo brani atb…

• Citovat
  • Upravit
18259
7.12.11 13:07

Ahojky,
vim, ze existuje antikoncepce ve forme injekce, picha se jednou za tri mesice,ale bohuzel nevim jak se jmenuji a snad se to doporucuje zenam co uz maji miminko (deti), pac pri nich neni MS a hrozi, ze po vysazeni uz by se treba ani nedostavila, a zena tak miminko uz nemohla mit…ale je to individualni..:-)(a snad si to takhle pamatuju dobre, mela to kamaradka :))

A ja osobne jsem pouzivala jeden cas krem Pharmatex, ktery se vtrikne do pochvy tesne pred pohlavnim stykem, nici to pak spermiim ocasky :) a je volne prodejny, existuji pak jeste globule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.12.11 13:13

Mám tělísko bez hormonů ( u potřetí) a žádný problém..
( starších diskuzí je tu spoustu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
7.12.11 13:16

mám taky tělísko bez hormonů a pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.12.11 13:18

Pokud nemůžeš brát prášky kvůli tomu, že obsahují hormony, nejspíš u tebe padá i varianta injekce nebo kroužku, protože to všecko na hormonálním principu pracuje, jen se ty hormony do těla dostávají jinak než přes trávicí trakt. Stejně jako hormonální tělísko.
Ze zcela nehormonálních a přitom spolehlivých metod kromě kondomu asi buď nehormonální tělísko a nebo spermicidní krémy/ čípky typu Pharmatex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
7.12.11 13:19

Měla jsem nuvaring no nejdřív spokojenost pak letěl,pak ještě náplast…no ve finále jsem bez antiko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.12.11 13:31

naplaste, injekce, implantat pod kuzi, nuvaring, hormonalni nebo nehormonalni telisko…snad sem nic nevynechala…nejlip ti asi poradi stejne tvoje gyndr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
7.12.11 14:48

za sebe doporučím Pharmatex :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.12.11 15:32

Pharmatex je sice fajn, ale spousta citlivych panu proste pali… :think:

• Citovat
  • Upravit
36544
7.12.11 15:35

Mám injekce, jsou Depo Provera a Sayana, já mám Sayanu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
7.12.11 17:11

Ahoj :-) Já řeším podobný problém. Nevím sice, proč nemůžeš prášky, jestli je to kvůli hormonům…? Já v podstatě nesnáším nic, co má v sobě hormony. Měla jsem i tělísko Mirenu, ale museli mi ho vyndat, protože jsem špinila prakticky nepřetržitě 2 roky, k tomu ještě záněty. Teď dobírám prášky, ale zase problémy. Takže mi gyn. doporučil nehormonální tělísko. Prý zesiluje menzes, ale jinak je bezproblémové. Tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
7.12.11 17:33
Ahojky tak mi pak dej vědět, já hormony nesnesu…je mi po každých hormonálních pilulkách zle, zkoušela jsem i se sníženým obsahem hormonů, navíc tloustnu anich bych jedla tak za 3 měsíce 12 kg nahoře, a rostlo by to dál dokud bych je brala…o unavě a migrénách ani nemluvě, chut na sex taky žádná tak to už samo o sobě je blbý :mrgreen: no navíc beru léky na vysoký tlak, tak i kvůly tomu to neni dobré.Tak zatím nejvíc to vypadá na to nehornonální tělísko :nevim:
lidunkaS píše:
Ahoj :-) Já řeším podobný problém. Nevím sice, proč nemůžeš prášky, jestli je to kvůli hormonům…? Já v podstatě nesnáším nic, co má v sobě hormony. Měla jsem i tělísko Mirenu, ale museli mi ho vyndat, protože jsem špinila prakticky nepřetržitě 2 roky, k tomu ještě záněty. Teď dobírám prášky, ale zase problémy. Takže mi gyn. doporučil nehormonální tělísko. Prý zesiluje menzes, ale jinak je bezproblémové. Tak uvidím.
  • Citovat
  • Upravit
3701
8.12.11 10:40

Jamun, díky za tuto diskuzi, taky pořád uvažuji o jiné antiko než pilule.
Holky, vy co máte to nehormonální tělísko, nejste častěji nemocné?Já jsem slyšela, že tělo s tím pořád bojuje jako s infekcí a snižuje to hodně imunitu a že je pak hodně silná menstruace.
A co zavádění?
Díky za odpovědi a Jamun, omlouvám se, že jsem ti sem takhle vlezla s otázkama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
8.12.11 10:58

Tak jsem si dneska pročítala na netu různé diskuze o pesaru. Není u nás moc rozšířený a vlastně ani nevím, proč, protože je to asi nejbezproblémovější antikoncepce a spolu se spermicidními krémy je hodně spolehlivý. Akorát se ho prý u nás špatně shání… :think: Je to škoda, protože kdo nesnese kondom, tak je to asi nejlepší varianta antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí