Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
NUVARING - mam, pouzivam a jsem naprosto spokojena…
![]()
Navic pri me skleroze zobat pilule je to idealni vec. Zavedes a po trech nedelich si das do mobilu upozorneni, ze ho mas vyndat, protoze o nem clovek vubec nevi…za tyden po menstruaci opet zavedes novy…
Nic lepsiho z antikoncepce jsem nemela a to mi tahne na 40. Navic neprochazi zazivacim traktem jako pilule, takze neexistuje riziko selhani antiko pri pripadnem zvraceni nebo brani atb…
Ahojky,
vim, ze existuje antikoncepce ve forme injekce, picha se jednou za tri mesice,ale bohuzel nevim jak se jmenuji a snad se to doporucuje zenam co uz maji miminko (deti), pac pri nich neni MS a hrozi, ze po vysazeni uz by se treba ani nedostavila, a zena tak miminko uz nemohla mit…ale je to individualni..:-)(a snad si to takhle pamatuju dobre, mela to kamaradka ![]()
A ja osobne jsem pouzivala jeden cas krem Pharmatex, ktery se vtrikne do pochvy tesne pred pohlavnim stykem, nici to pak spermiim ocasky
a je volne prodejny, existuji pak jeste globule.
Mám tělísko bez hormonů ( u potřetí) a žádný problém..
( starších diskuzí je tu spoustu)
Pokud nemůžeš brát prášky kvůli tomu, že obsahují hormony, nejspíš u tebe padá i varianta injekce nebo kroužku, protože to všecko na hormonálním principu pracuje, jen se ty hormony do těla dostávají jinak než přes trávicí trakt. Stejně jako hormonální tělísko.
Ze zcela nehormonálních a přitom spolehlivých metod kromě kondomu asi buď nehormonální tělísko a nebo spermicidní krémy/ čípky typu Pharmatex.
Měla jsem nuvaring no nejdřív spokojenost pak letěl,pak ještě náplast…no ve finále jsem bez antiko ![]()
naplaste, injekce, implantat pod kuzi, nuvaring, hormonalni nebo nehormonalni telisko…snad sem nic nevynechala…nejlip ti asi poradi stejne tvoje gyndr.
Pharmatex je sice fajn, ale spousta citlivych panu proste pali… ![]()
Ahoj
Já řeším podobný problém. Nevím sice, proč nemůžeš prášky, jestli je to kvůli hormonům…? Já v podstatě nesnáším nic, co má v sobě hormony. Měla jsem i tělísko Mirenu, ale museli mi ho vyndat, protože jsem špinila prakticky nepřetržitě 2 roky, k tomu ještě záněty. Teď dobírám prášky, ale zase problémy. Takže mi gyn. doporučil nehormonální tělísko. Prý zesiluje menzes, ale jinak je bezproblémové. Tak uvidím.
lidunkaS píše:
AhojJá řeším podobný problém. Nevím sice, proč nemůžeš prášky, jestli je to kvůli hormonům…? Já v podstatě nesnáším nic, co má v sobě hormony. Měla jsem i tělísko Mirenu, ale museli mi ho vyndat, protože jsem špinila prakticky nepřetržitě 2 roky, k tomu ještě záněty. Teď dobírám prášky, ale zase problémy. Takže mi gyn. doporučil nehormonální tělísko. Prý zesiluje menzes, ale jinak je bezproblémové. Tak uvidím.
Jamun, díky za tuto diskuzi, taky pořád uvažuji o jiné antiko než pilule.
Holky, vy co máte to nehormonální tělísko, nejste častěji nemocné?Já jsem slyšela, že tělo s tím pořád bojuje jako s infekcí a snižuje to hodně imunitu a že je pak hodně silná menstruace.
A co zavádění?
Díky za odpovědi a Jamun, omlouvám se, že jsem ti sem takhle vlezla s otázkama ![]()
Tak jsem si dneska pročítala na netu různé diskuze o pesaru. Není u nás moc rozšířený a vlastně ani nevím, proč, protože je to asi nejbezproblémovější antikoncepce a spolu se spermicidními krémy je hodně spolehlivý. Akorát se ho prý u nás špatně shání…
Je to škoda, protože kdo nesnese kondom, tak je to asi nejlepší varianta antikoncepce.
Prosím o radu ohledně antikoncepce…nechci a ani nemůžu brát prášky, existuje kromě kondomu ještě něco ? Napadlo mě nějaký kroužek jsem slyšela nebo pesar…ale nejvíc uvažuju o tělísku, ale bojim se toho. Prosím máte někdo s tím zkušenosti ? moc děkuji