Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se Vás zeptat. Jsem 4 měsíce po porodu a po porodu jsem brala antikon. Cerazette. Jenže během užívání jsem pořád krv.špinila,tak jsem se rozhodla stím,že začnu brát jinou antikoncepci, kvůli špinění i kvůli toho že už nekojím. Vysadila jsem ji a za 3 dny i když špinění stále pokračovalo tak jsem si vzala novou pilulku nové antikoncepce, se kterou mám super zkušenost a jsem spokojená. Tím bych se chtěla zeptat : 1). můžu vzít pilulku i když špiním 2). po užití pilulky bych měla přestat krvácet 3). menstruace by se měla objevit až v té 7 denní pauze ,že ? Mockrát Vám děkuji
![]()
ahoj,1)pilulku si vzit muzes,i kdyz spinis. 2)krvacet asi neprestanes hned,ja jsem to mela u predchozi antikoncepce,ze jsem spinila i nekolik dni,byla jsem u doktora a ten mi rekl,ze to muze byt ze stresu(a ten jsem mela velky),nebo tim,ze si delozni sliznice uz na HA zvyka(a i kdyz chrani pred pocetim,tak je to tu to spineni)-to se vetsinou resi HA s vyssim obsahem hormonu. jo a doporucil mi Ascorutin-na posileni deloz.sliznice a pomohl mi. 3)ano,ms az v te pauze. pokud teda nejsi tehotna.
cerazette je pro kojici,tak jestli jeste kojis,tak asi jen Azalii,ostatni HA nejsou pri kojeni vhodne