Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem téměř 3 měsíce po porodu, MS už byla 2×, teď čekám na třetí. Budu brát Lindynette. Dr. mi doporučil začít brát 3. den MS. Odkdy tedy budu chráněná, do kdy budu muset používat další ochranu, když začnu až tento den?
Děkuji za odpovědi ![]()
Janinna23 píše:
Ahoj,jsem téměř 3 měsíce po porodu, MS už byla 2×, teď čekám na třetí. Budu brát Lindynette. Dr. mi doporučil začít brát 3. den MS. Odkdy tedy budu chráněná, do kdy budu muset používat další ochranu, když začnu až tento den?
Děkuji za odpovědi
3 den cyklu máš ještě MS ne? Normální HA kterou jsem brala chránila hned po prvním prášku. Takže bych to viděla klidně hned po skončení MS bez problémů… Ale tohle by mohlo být i v příbalovým letáku… Nevím jaká HA se dává po porodu jestli tam třeba není toho hormonu míň nebo tak…
Myrha píše:Janinna23 píše:3 den cyklu máš ještě MS ne? Normální HA kterou jsem brala chránila hned po prvním prášku. Takže bych to viděla klidně hned po skončení MS bez problémů… Ale tohle by mohlo být i v příbalovým letáku… Nevím jaká HA se dává po porodu jestli tam třeba není toho hormonu míň nebo tak…
Ahoj,jsem téměř 3 měsíce po porodu, MS už byla 2×, teď čekám na třetí. Budu brát Lindynette. Dr. mi doporučil začít brát 3. den MS. Odkdy tedy budu chráněná, do kdy budu muset používat další ochranu, když začnu až tento den?
Děkuji za odpovědi
Ano, mám, myslela jsem po MS. Někde jsem totiž četla, že když nezačnu hned 1. den MS, tak účinkuje až za dýl ![]()
Jinak nekojím, takže by měla být hormonálně stejná jako ostatní atk.
Od prvního prášku. Když má někdo dlouhé cykly a ms by se jen tak nedočkal, tak vybere platíčko, tím vyvolá ms a je chráněná až od dalšího cyklu.
U kojící HA je to jinak, tam je chráněná po týdnu ms nems.
Stačí přečíst příb.leták:
První užití přípravku Lindynette 20
Počkejte, až začne menstruační krvácení, do té doby užívejte další antikoncepční opatření (užijte kondom
nebo pesar a spermicidy). První tabletu užijte první den menstruačního krvácení.
Můžete také začít užívat tablety 2. až 7. den menstruačního cyklu, ale vtomto případě musíte použít ještě
další antikoncepční metodu (kondom nebo pesar a spermicidy) po dobu prvních 7mi dní užívání tablet
během prvního cyklu.
Tak já brala taky od pátého dne (řekl mi to doktor) a nechránila jsem se ničím, protože mi taky řekl, že nemusím. I když v příbaláku stálo, že se má brát první den a když se začne dýl, musí být ještě jiná ochrana po dobu cca dvou týdnů.
Janinna23 píše:Myrha píše:Ano, mám, myslela jsem po MS. Někde jsem totiž četla, že když nezačnu hned 1. den MS, tak účinkuje až za dýlJaninna23 píše:3 den cyklu máš ještě MS ne? Normální HA kterou jsem brala chránila hned po prvním prášku. Takže bych to viděla klidně hned po skončení MS bez problémů… Ale tohle by mohlo být i v příbalovým letáku… Nevím jaká HA se dává po porodu jestli tam třeba není toho hormonu míň nebo tak…
Děkuji za odpovědi
Jinak nekojím, takže by měla být hormonálně stejná jako ostatní atk.
Já tuším, že jsem to brala od 3. dne cyklu taky. Rozhodně mi tehdy dr. vysvětloval, že je to proto, že se někdy ten první den blbě stanovuje (někdy třeba špiníš před MS), tak aby šlo opravud o MS v plné parádě. Proto to doporučuje jinak než je v příbalovém letáku. A že to fakt chrání od prvního prášku. Plus teda těsně po MS na 95% nebudeš mít ani plodné dny, tak bych se moc nebála… No ale abys mě pak neproklela ![]()
@Myrha píše:
Já tuším, že jsem to brala od 3. dne cyklu taky. Rozhodně mi tehdy dr. vysvětloval, že je to proto, že se někdy ten první den blbě stanovuje (někdy třeba špiníš před MS), tak aby šlo opravud o MS v plné parádě. Proto to doporučuje jinak než je v příbalovém letáku. A že to fakt chrání od prvního prášku. Plus teda těsně po MS na 95% nebudeš mít ani plodné dny, tak bych se moc nebála… No ale abys mě pak neproklela
Mne teda bohuzel dr nic takoveho nerekl a zrovna tu menstr, kdy jsem zacala brat, jsem prvni den opravdu jen spinila, coz se mi normalne nestava. Znamena to tedy co, je to hodne zle a nejsem chranena, nevis? Dekuji