Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, začala jsem po nějaké době brát pilulky. Na doporučení kožního lékaře Minervu. První prášek jsem dle návodu začala brát první den cyklu, menses byla klasická tak 1-2 dny, pak spíš jenom špinění další den (předtím bez prášků byla tak 4 dny silná a 1 den špinění). Teď mám pauzu po dobrání prvního platíčka, menses měla podle mě dorazit včera, zatím je to takové nijaké špinění, bolest břicha prakticky žádná. Na příbalovém letáku je napsané, že první menses po nasazení atk může úplně vynechat. Máte někdo taky takové zkušenosti. Jsem už nějakou dobu nemocná (beru ATB). Už pomalu začínám přemýšlet, jestli si neudělat test (žádné další těhu příznaky nemám), co myslíte?
Já Minervu nedobrala v září ani platíčko, špinila jsem, nebylo mi po ní dobře.
Ty jsi brala HA a ATB dohromady? Víš, že ATB o dost snižují účinek antikoncepce? Spousta žen to nevěděla a teď mají děti. Můžeš být klidně těhotná ![]()
atb beru poslední týden a ten týden mi bylo tak zle, že nic nebylo
Já brala roky minisiston, pak jsme to taky změnili na minervu že je dobrá na pleť. Bojovala jsem s ní asi tři měsíce, krvácela jsem kdy jsem neměla, naopak neměla MS když být měla, prostě děs. A výsledek viz metřík ![]()
crazzi píše:
Já brala roky minisiston, pak jsme to taky změnili na minervu že je dobrá na pleť. Bojovala jsem s ní asi tři měsíce, krvácela jsem kdy jsem neměla, naopak neměla MS když být měla, prostě děs. A výsledek viz metřík
týý jo výsledek pěknej, gratuluji
ale trochu mě děsí, já taky beru Minervu
ale teda nemám s ní žádný problémy, tak snad funguje ![]()
chelsea.aa píše:týý jo výsledek pěknej, gratulujiale trochu mě děsí, já taky beru Minervu
ale teda nemám s ní žádný problémy, tak snad funguje
A jak to teprv vyděsilo sedmnáctiletou ségru, co jí bere taky
.
Ale taky s ní dohromady nemá problém, jen prý si připadá nějaká náladovější.
katek78 píše:
atb beru poslední týden a ten týden mi bylo tak zle, že nic nebylo
Tak se ti to tím asi jen rozhodilo ![]()
já ji právě testuju od kožního (prý na dospělácký akné), kdysi jsem brala Diane 35, Minervu mi navrhl kožní, že je levnější a prakticky stejná … jestli mě bude takhle štvát, tak se na ni vykašlu a vrátím se k Triqilaru ![]()
katek78 píše:
já ji právě testuju od kožního (prý na dospělácký akné), kdysi jsem brala Diane 35, Minervu mi navrhl kožní, že je levnější a prakticky stejná … jestli mě bude takhle štvát, tak se na ni vykašlu a vrátím se k Triqilaru
Bylo mi řečeno úplně to stejný, taky jsem brala Diane 35 a Minerva je prý stejná a levnější, ale mám to přímo od gynekoložky.
A nemám s ní žádný problém, cyklus v pohodě.