Nehormonální tělísko Gynefix

350
1.12.11 21:24

Nehormonální tělísko Gynefix

Ahoj holčiny, má někjterá z vás zkušenosti s nehormonálním tělískem Gynefix ??? Mně 2× za sebou vypadla DANA, tak přemýšlím, zda je toto nové tělísko řešením? Prý se „zavrtá“ do děložní sliznice, tudíž by nemělo vypadnout…????? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
1.12.11 22:33

Indiansumme,nestraš, jak prosím, může tělísko vypadnout? Já zkušenosti s Gynefixem nemám, ale pokud je to to tělísko, co mohou i nerodící, tak právě u toho mi gynekolog říkl, že nemusí tak dobře sedět, u těch, co již rodily.Mluvil o tom tělísku, co nemá raménka, ale je v jedné přímce, takové kroužky. Já mám DANU krátce a řeším dilema, zda používat tampóny či nikoliv. Jsem na ně zvyklá a používám je, Je možné tělísko vyndat tímzo způsobem/při vyjímání tampónu?/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
2.12.11 18:25
daniela4 píše:
Indiansumme,nestraš, jak prosím, může tělísko vypadnout? Já zkušenosti s Gynefixem nemám, ale pokud je to to tělísko, co mohou i nerodící, tak právě u toho mi gynekolog říkl, že nemusí tak dobře sedět, u těch, co již rodily.Mluvil o tom tělísku, co nemá raménka, ale je v jedné přímce, takové kroužky. Já mám DANU krátce a řeším dilema, zda používat tampóny či nikoliv. Jsem na ně zvyklá a používám je, Je možné tělísko vyndat tímzo způsobem/při vyjímání tampónu?/

Ahoj, tampon používat můžeš, řekl mi to i dr. No mně ta DANA nevypadla, to jsem asi blbě napsala, ale sklouzla do děložního hrdla, tudíž nebyla v děloze a neplnila svoji funkci…Ten Gynefix se právě jaksi „zapíchne“ do stěny dělohy nebo tak nějak, tak jsem myslela, že by mohlo líp držet,víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
2.12.11 18:59

Je to možné, že se jaksi zasekne. Ale je to jen přímka a na ní jakési krátké rourky,asi těni kraji se tam zachytí. Zkus ještě napsat dotaz na inter. stránkách, kde ten gynefix nabízejí, tam jsou i nějkdy rubriky pro dotazy. Zeptej se, jestli je uchycení kvalitnější naž u nornální DANY.
A Indiasumme, ty jsi to sama zjistila, že to máš níž, třeba tím, že ty šňůrky jsis nahmatala níž než byly původně nebo ti to řekl, až doktor, že je to dole v hrdle?
To je práce s tou antikoncepcí, aby to pasovalo, bylo funkční, neškodilo..... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
2.12.11 21:05

To, že mi DANA slezla do děložního hrdla mi zjistil vždy dr. na kontrole, kam jsem šla za měsíc !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabča2012
23.1.12 12:17

Gynefix/Miréna

Já osobně jsem vyměnila Gynefix za Mirénu(protože je nehormonální a já trpím na migrény)a te´d lituji,že jsem to udělala.Gynefix nemůžu doporučit,jelikož od zavedení(už 4 měsíce)stále krvácím.S Mirénou jsem neměla problém.

• Citovat
  • Upravit
193
23.1.12 12:41

Mám gynefix a také jsem měla takové potíže,téměř ty čtyři měsíce.Ale potom se asi usadil a nemůžu si na něj stěžovat.Doktor mi říkal,že mám vydržet půl roku,že někdy trvá,než se usadí.Mám ho od dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabča2012
23.1.12 13:13

tak já ještě zkusím vydržet,jinak jsem už byla rozhodnutá si tělísko nechat vyndat.Díky za info 8) G.

• Citovat
  • Upravit
193
23.1.12 14:07

Není zač ;) Já tenkrát krvácela opravdu hodně moc,dostala jsem i nějaké hormony na zastavení a potom byl pokoj.Jako když utne.Už jsem byla z toho taky nešťastná,úplně chápu jak ti je. Není to nic příjemného.Tak ať to dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabča2012
23.1.12 17:22

No,mě právě ty hormony nezabrali.Tedy zabrali,ale jak je vysadím,krvácím opět.Taky se mi nechce ládovat hormonama v pilulkách,když jsem si nechala dát nehormonální tělísko.

• Citovat
  • Upravit
193
24.1.12 16:38

No tak to je mi jasné,ještě ty prášky na zastavení krvácení jsou pěkný svistva většinou.Mně doktor řekl,že mám přijít po tom půl roce a budeme to řešit.Tak uvidíš,dokonce mi i říkal,že by mi snad vrátili i část peněz,ale to že by musel zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frey02
24.1.12 20:11

Holky, já mám Gynefix od listopadu a musím říct, že velká spokojenost. První měsíc jsem sice nepravidelně špinila a měla výtok, ale po první menstruaci se všechno srovnalo a v pohodě. Menstruace je sice 6 dní, na což jsem nebyla zvyklá, protože jsem 8 let brala HA antikoncepci v pilulkách a měla ji jen 3 dny. Je to super pocit, že do sebe neláduju žádný svinstva a musím říct, že pozoruju i zlepšení celulitidy. :)

• Citovat
  • Upravit
6292
3.2.12 17:36

holky taky uvažuju o gynefixu už jen proto :think: že že ta cena je oproti Mireně poloviční :think: tak zvažuju zda do toho jít nebo né,ale nějak mě strašíte s tím že jste krváceli i 4 měsíce,to jste jako v kuse krváceli,a jak je to s MS,je u Gynefixu MS nebo né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4531
3.2.12 17:52

Tak já mám nehormonální tělísko,ale bohužel nevím jaké :zed: ,jediné,co vím je,že mi ho dr při zaváděné jakoby vpíchl do děložního čípku,takže asi gynefix :think: ,platila jsem 2000kč a první dva měsíce teda hrůza :cert: ,první ms taky hrůza ,trvala skoro měsíc :poblion: :cert: ,ale druhá už v pohodě,teda byla týden,což nejsem zvyklá,ale dobrý,ani bříško mě nebolelo a teď mám 3 ms a zatím taky dobrý :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.2.12 18:12

U gynefixu MS zřejmě je, neboť to není hormonální tělísko jako Mirena.
Já mám taky nehormonální tělísko měděné, nemám žádné potíže, MS je 5-ti denní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí