Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčiny, má někjterá z vás zkušenosti s nehormonálním tělískem Gynefix ??? Mně 2× za sebou vypadla DANA, tak přemýšlím, zda je toto nové tělísko řešením? Prý se „zavrtá“ do děložní sliznice, tudíž by nemělo vypadnout…????? Díky za odpovědi.
Indiansumme,nestraš, jak prosím, může tělísko vypadnout? Já zkušenosti s Gynefixem nemám, ale pokud je to to tělísko, co mohou i nerodící, tak právě u toho mi gynekolog říkl, že nemusí tak dobře sedět, u těch, co již rodily.Mluvil o tom tělísku, co nemá raménka, ale je v jedné přímce, takové kroužky. Já mám DANU krátce a řeším dilema, zda používat tampóny či nikoliv. Jsem na ně zvyklá a používám je, Je možné tělísko vyndat tímzo způsobem/při vyjímání tampónu?/
daniela4 píše:
Indiansumme,nestraš, jak prosím, může tělísko vypadnout? Já zkušenosti s Gynefixem nemám, ale pokud je to to tělísko, co mohou i nerodící, tak právě u toho mi gynekolog říkl, že nemusí tak dobře sedět, u těch, co již rodily.Mluvil o tom tělísku, co nemá raménka, ale je v jedné přímce, takové kroužky. Já mám DANU krátce a řeším dilema, zda používat tampóny či nikoliv. Jsem na ně zvyklá a používám je, Je možné tělísko vyndat tímzo způsobem/při vyjímání tampónu?/
Ahoj, tampon používat můžeš, řekl mi to i dr. No mně ta DANA nevypadla, to jsem asi blbě napsala, ale sklouzla do děložního hrdla, tudíž nebyla v děloze a neplnila svoji funkci…Ten Gynefix se právě jaksi „zapíchne“ do stěny dělohy nebo tak nějak, tak jsem myslela, že by mohlo líp držet,víš?
Je to možné, že se jaksi zasekne. Ale je to jen přímka a na ní jakési krátké rourky,asi těni kraji se tam zachytí. Zkus ještě napsat dotaz na inter. stránkách, kde ten gynefix nabízejí, tam jsou i nějkdy rubriky pro dotazy. Zeptej se, jestli je uchycení kvalitnější naž u nornální DANY.
A Indiasumme, ty jsi to sama zjistila, že to máš níž, třeba tím, že ty šňůrky jsis nahmatala níž než byly původně nebo ti to řekl, až doktor, že je to dole v hrdle?
To je práce s tou antikoncepcí, aby to pasovalo, bylo funkční, neškodilo..... ![]()
To, že mi DANA slezla do děložního hrdla mi zjistil vždy dr. na kontrole, kam jsem šla za měsíc !!!
Já osobně jsem vyměnila Gynefix za Mirénu(protože je nehormonální a já trpím na migrény)a te´d lituji,že jsem to udělala.Gynefix nemůžu doporučit,jelikož od zavedení(už 4 měsíce)stále krvácím.S Mirénou jsem neměla problém.
Mám gynefix a také jsem měla takové potíže,téměř ty čtyři měsíce.Ale potom se asi usadil a nemůžu si na něj stěžovat.Doktor mi říkal,že mám vydržet půl roku,že někdy trvá,než se usadí.Mám ho od dubna.
tak já ještě zkusím vydržet,jinak jsem už byla rozhodnutá si tělísko nechat vyndat.Díky za info
G.
Není zač
Já tenkrát krvácela opravdu hodně moc,dostala jsem i nějaké hormony na zastavení a potom byl pokoj.Jako když utne.Už jsem byla z toho taky nešťastná,úplně chápu jak ti je. Není to nic příjemného.Tak ať to dobře dopadne ![]()
No,mě právě ty hormony nezabrali.Tedy zabrali,ale jak je vysadím,krvácím opět.Taky se mi nechce ládovat hormonama v pilulkách,když jsem si nechala dát nehormonální tělísko.
No tak to je mi jasné,ještě ty prášky na zastavení krvácení jsou pěkný svistva většinou.Mně doktor řekl,že mám přijít po tom půl roce a budeme to řešit.Tak uvidíš,dokonce mi i říkal,že by mi snad vrátili i část peněz,ale to že by musel zjistit.
Holky, já mám Gynefix od listopadu a musím říct, že velká spokojenost. První měsíc jsem sice nepravidelně špinila a měla výtok, ale po první menstruaci se všechno srovnalo a v pohodě. Menstruace je sice 6 dní, na což jsem nebyla zvyklá, protože jsem 8 let brala HA antikoncepci v pilulkách a měla ji jen 3 dny. Je to super pocit, že do sebe neláduju žádný svinstva a musím říct, že pozoruju i zlepšení celulitidy. ![]()
holky taky uvažuju o gynefixu už jen proto
že že ta cena je oproti Mireně poloviční
tak zvažuju zda do toho jít nebo né,ale nějak mě strašíte s tím že jste krváceli i 4 měsíce,to jste jako v kuse krváceli,a jak je to s MS,je u Gynefixu MS nebo né?
Tak já mám nehormonální tělísko,ale bohužel nevím jaké
,jediné,co vím je,že mi ho dr při zaváděné jakoby vpíchl do děložního čípku,takže asi gynefix
,platila jsem 2000kč a první dva měsíce teda hrůza
,první ms taky hrůza ,trvala skoro měsíc
,ale druhá už v pohodě,teda byla týden,což nejsem zvyklá,ale dobrý,ani bříško mě nebolelo a teď mám 3 ms a zatím taky dobrý ![]()
U gynefixu MS zřejmě je, neboť to není hormonální tělísko jako Mirena.
Já mám taky nehormonální tělísko měděné, nemám žádné potíže, MS je 5-ti denní.