Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den ,
Holky moje posledni menstruace byla 20 listopadu a ja nezacala ( jako obvykle delam ) brat antikoncepci. Pritel nemel byt doma az do ledna tak taky proc , ze? Ale vcera jsem zjistila ze bude doma od utery pristiho tydne .
Ja beru Yadine , ktery mam doma , Chranena bych potrebovala byt od 13 prosince , ale ma menstruace prijde az kolem 20 teho prosince.
Rada bych si zjistila ci by bylo mozne zacit brat napr . Yadine hormonalni antikoncepci uz dnes a po kolika ci vubec nejakych dnech bych byla chranena pred otehotnenim? tim pade bych asi ani menstruaci 20 teho prosince nedostala .
Chapu , ze si asi rozhazu uplne svuj menstruacni kalendar ale i tak nechtene otehotneni je ted pro me dulezitejsi .
Prosim odpovezte co nejdrive . Omlouvam se ze naleham kontaktovala jsem i sveho gynekologa , ale bohuzel to v ordinaci nikdo nebere tak ma asi volno
.
Jeste jednou Vam moc dekuji za rady a vas drahoceny cas.
Preji Vam krasny den
ahoj,tak to nevim,ale asi bych to začla brát tak jak se má,od prvního dne ms,radsi…ale jsou i jiné ochrany,napr cipky,v lekarne bez predpisu......a yadine jsem brala taky,je slaba,tak ze kdyz jsem to nechtela dostat a brala jsem ji v kuse,tak to stejne prislo i pres prasky.......
dr říkala, že mám začínat 5DC (abych si nerozházela krvácení)
Zhruba v půlce cyklu bych to brát nezačala
boze mam dilema , pry ty cipky co rikala kamoska dnes v lekarne stejne nezabiraji ,, tak nevim
jedno dite doma uz mame a na druhe bych si jeste par mesicu pockala ![]()
Zenskyyy radte prosim
haaaaaa ![]()
Hele, na čípky bych nespoléhala (my jsme si je jednou koupili a fakt hrůza děs, oba jsme si užili šílené pálení). Normálně kup krabičku kondomů a je to. Začneš brát hned, jak se MS dostaví, ne?
V půlce cyklu bych teda s HA nezačínala.
haaa Liduse
mas pravdu , ale uz vidim milacka po trech mesicich jak se bude na krabku tvarit
on je hlavne pro druhe mimi vis??
Ale svet by se nezboril,, normalne vime kdy prijede tak mesic predem ,, ale tentokrat rikal ze to v prosinci nepujde a vcera mi oznamil joo lasko cekej me pristi tyden na vanoce nepojedete vy za mnou ale ja za vami,, v jednom me probrala radost a na druhou stranu jsem si hned uvedomila ,, aaaaaaaaaa do prdelky
ja to mela minuly mesic tim padem zacit brat hehee,,, a pak ze neexistuji nechtena ci neplanovana tehu hehehe,,,
anomisisi píše:
haaa Lidusemas pravdu , ale uz vidim milacka po trech mesicich jak se bude na krabku tvarit
on je hlavne pro druhe mimi vis??
Ale svet by se nezboril,, normalne vime kdy prijede tak mesic predem ,, ale tentokrat rikal ze to v prosinci nepujde a vcera mi oznamil joo lasko cekej me pristi tyden na vanoce nepojedete vy za mnou ale ja za vami,, v jednom me probrala radost a na druhou stranu jsem si hned uvedomila ,, aaaaaaaaaa do prdelky
ja to mela minuly mesic tim padem zacit brat hehee,,, a pak ze neexistuji nechtena ci neplanovana tehu hehehe,,,
samozrejme ze to pochopi
jen takovy sprymar ,, to by jste ho musela znat,, jak se vylozene smal kdyz jsem mu rekla ze si musi davat pozor
a tak jsem si rekla ze se poptam tady mezi babama :p_)0 jak se clovek muze chranit jaksi jinak atd,, i tak dekuji,, uprimnost mam rada !!