Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jsou to cukrové kuličky, nebo cukrové roztoky, které v sobě nemají na dávku ani molekulu účinné látky, takže účinné je to podle toho a ublížit to může jako pár gramů sacharózy, tj. nijak, teda ublížit to může, pokud věříš téhle šarlatánštině a neléčíš řádně
Stačí zagooglit " jak fungují homeopatika" a vyjede ti tolik materiálu, že můžeš celý den číst.
Takhle to i s těmi podotázkami vypadá jako další snaha rozpoutat vášně.
Dopady to nebude mít žádný maximálně budeš pumplá o pár peněz. Dětem to neškodí. Šarlatánství to je, ale i to může fungovat. Podle některých studií to má úspěšnost na úrovni placeba, podle některých studií to funguje i na psy, kteří prý placebu nepodléhají (ale proč to má pak jen účinnost na úrovni placeba u lidí?
).
Asi osobně věřím, že nejvíc pomáhá víra, že to pomáhá, že se u homeopata vypovídáš, že máš pocit, že podstupuješ nějakou léčbu. Kolegyně si pochvaluje, jak to na angínu synovi krásně zabere a nemusí ho cpát antibiotikama, ale marodí jí cca 12× do roka. My děteme na bakteriální nemoc antibiotika dáme, a marodí nám 1 za dva roky.
@annlady píše:
Jsou to cukrové kuličky, nebo cukrové roztoky, které v sobě nemají na dávku ani molekulu účinné látky, takže účinné je to podle toho a ublížit to může jako pár gramů sacharózy, tj. nijak, teda ublížit to může, pokud věříš téhle šarlatánštině a neléčíš řádně
Jo, díky. Riziko, že něco nezaléčíš včas a budeš mít komplikace, tam je.
@Kryptozoo k čemu by mi bylo tady rozpoutávat vášně. Tohle nemám zapotřebí. Normálné se jen ptám, protože mě to zajíma.
Četla jsem si k tomu věci. Většinou je to odborně napsané, takže tomu pak moc nerozumím (nejsem na to odborník). Proto se ptám tady 🙂
@riccius jo, tak to já nechci léčit své dítě jen pouze tím. Dcera měla normálné antibiotika na zánět průdušek. Normálné používám Nurofen na vysoké horečky.
Spíše mě to zajíma jak to funguje. Třeba Viburcol používám když rostou zuby a vždy to zabere na uklidnění. Jak je nedám, tak dcera probrečí noc.
@Barbarellka píše:
@riccius jo, tak to já nechci léčit své dítě jen pouze tím. Dcera měla normálné antibiotika na zánět průdušek. Normálné používám Nurofen na vysoké horečky.Spíše mě to zajíma jak to funguje. Třeba Viburcol používám když rostou zuby a vždy to zabere na uklidnění. Jak je nedám, tak dcera probrečí noc.
Nepovažuji se za odborníka na homeopatii a už vůbec ne na konkrétní homeopatika. Četl jsem + doktoři mi říkali, že v principu to funguje tak, že se vezme účinná látka, která je potřeba na nějaké onemocnění, rozředí se tak, že je v dávce jedna nebo několik molekul dané látky. A podle lékařské vědy je minimální potřebné množství několik tisíc až miliónů molekul. (Nevím jak se rozpozná, že je tam zrovna jedna).
A ta jedna molekula nastartuje tělo tak, že si s tou nemocí poradí.
U toho tvého homeopatika bych tipnul, že je to kombinace nějaké chuti a pro dítě uklidňujícího sajícího reflexu.
Já mám s homeopatiky dobré zkušenosti hlavně pro děti (molusky, bradavice, psychické problémy, vlčí zrno…), nechodím k homeopatovi, nastuduji si a vyberu pro dítě sama (znám ho nejlépe)
@Barbarellka píše:
@riccius je to čípek do zadku 😁 🙂
A ty se divis, ze dite prestane plakat? ![]()
@riccius píše:
Nepovažuji se za odborníka na homeopatii a už vůbec ne na konkrétní homeopatika. Četl jsem + doktoři mi říkali, že v principu to funguje tak, že se vezme účinná látka, která je potřeba na nějaké onemocnění, rozředí se tak, že je v dávce jedna nebo několik molekul dané látky. A podle lékařské vědy je minimální potřebné množství několik tisíc až miliónů molekul. (Nevím jak se rozpozná, že je tam zrovna jedna).
A ta jedna molekula nastartuje tělo tak, že si s tou nemocí poradí.
U toho tvého homeopatika bych tipnul, že je to kombinace nějaké chuti a pro dítě uklidňujícího sajícího reflexu.
- Nám máma dávala proti bolesti zubů dudlík namočený v cukru.
. A taky to prý pomáhalo.
to jsou jednoduché počty, prostě znáš původní koncentraci látky a víš, kolikrát se to ředilo a homeopatika se ředí tolikrát, že tam nezbyde na dávku ani jedna
Mně se to osvědčilo. Záleží, co chceš řešit.
Dokknce se mi stalo, že jsem začala brát jeden typ homeopatik a uzdravil se pes z hypothyreozy ![]()
Doporučuji aspoň do začátku homeopata.
Napr. Mudr. Bartůšková, věnuje se homeopatii léta a původně je pediatrička.
Asi zopakuji co napsali jiní. Homeopatika v podobě kuliček jsou cukrové kuličky, které, podle definice, obsahují zjednodušeně řečeno hrozně naředěnou účinnou látku, avšak metoda je dnes nějak tak potvrditelná poznatky z kvantové mechaniky, protože homeopatika nesou především informaci.
A vlastní zkušenost. Cca před 10ti lety se mi na obou holeních udělaly jakési zánětlivé fleky, postupně mi z holení slezly chlupy. Návštěva u obvoďáka, doporučení na kožní kliniku do Ďáblic. Strašně sympatická a hezká paní Dr. s jakýmsi východním přízvukem, jak jinak, napsala kortikoidní mast. Po spotřebování cca do 3 měsíců stav stejný jako dříve, tedy 4. měsíc Ďáblice, kortikoidní mast… To trvalo skoro 4 roky. Tak jsem se rozhodl že zkusím Dr. v Klánovicích, kde jsme měli velké úspěchy s léčbou akné u dětí. Průběh skoro stejný - kortikoidy - ale paní Dr. mi otevřela oči, když prohlásila „naučte se s tím žít“. Kolega z práce měl problémy s rozpraskanými a hnisajícími dlaněmi vždy v zimě, také asi 7 let po kožních a nakonec vyhledal homeopata, který ho do roka a půl problému zbavil. Navšívil jsem tedy MUDr. Hrušovského v Praze, první návštěva 1 500,–, další pak po 1/4 roce 500,– celkem jsem tam byl tuším 4×. Nebudu to prodlužovat, za 3/4 roku byl problém prostě pryč a nevrací se.
Příspěvek upraven 16.03.23 v 13:28
Ahojte,
máte některá zkušenost s homeopatií. Myslím tím, jestli chodíte přímo k homeopatovi (jak kvůli sobě, tak kvůli dětem).
Vysvětlí mi prosím někdo i co to jsou homeopatika, jak to funguje, je to škodlivé pro děti atd.
Známá chodí k homeopatikovi s dětmi (dává jim pak homeopatika na očkování, aby neměli tolik toxínu v těle. Já tomu moc nerozumím jak to funguje, tak mě to zajímá.
V rodině to zase odsuzují, že to je šarlatánství a že kdo ví jaké to bude mít dopady na tělo za pár let.