Homeopatika a hyperaktivní dítě

603
20.1.12 07:37

Homeopatika a hyperaktivní dítě

Ahojky,
mám tříletého syna, který je hyperaktivní a potřeboval by zklidnit, na neurologii mi bylo řečeno, že to není na nějaké řešení léky typu ritalin apod.,tak bych chtěla vyzkoušet něco přírodního, od září bere homeopatika, ale nepozoruji žádné zlepšení, máte někdo s něčím dobré zkušenosti, co opravdu pomáhá?
Moc děkuji za odpovědi.
 Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
20.1.12 07:41

Ahojky dopuručila bych ti bachovy kapičky, jestli budeš chtít písni mi do sz a dám ti kontakt na jednu maminku z emimina, je vážně suprová a já sama kapičky užívám a problémy které jsem řešila jsou vyřešené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
20.1.12 08:20

Já doporučuju do aromalampy antistress olej, je vhodný pro zklidnění dětí a využiješ ho i pro sebe, já s ním usnu raz dva když se s ním namažu. kdyžtak mi pisni SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
20.1.12 11:08

Na hyperaktivitu je nejlepsi homeopatikum zvane: Vychova! A nebat se ji davkovat denne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.1.12 11:46
74paja píše:
Na hyperaktivitu je nejlepsi homeopatikum zvane: Vychova! A nebat se ji davkovat denne!

Nezlob se, Pájo, ale tohle může říct jen ten, kdo žádné hyperaktivní dítě ještě nezažil. Výchova a ukázňování je velmi důležitá, ale nestačí. Nic ve zlém :kytka:

Verujan,
pokud dá homeopat správný lék, tak se zlepšení projeví za 5 týdnů, nejdéle za 2 měsíce.
Jestli berete homeo od září a není žádné zlepšení, tak to není správný lék! A pokud není správný, tak není dobré ho brát, protože nesprávný lék zhoršuje stav pacienta. Tohle by si měl každý homeopat hlídat.
Dostali jste více léků nebo jeden? A v jaké potenci? (Obvyklé potence jsou 5CH, 9CH, 15CH, 30CH, 200CH.)
Jinak buď ráda, že není potřeba Ritalin, není to nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
26.1.12 09:48

A jak to vlastně dopadlo:
Verujanin malý dostával od září dva léky v potenci 15CH, tedy poměrně nízké. Ale hyperaktivita se nezměnila, naopak se objevily problémy se spánkem. To znamená, že předepsané léky nebyly správné - lék působil, ovšem neměl léčivý efekt, ale zhoršující.
Po vysazení obou léků problémy se spánkem během pár dní zmizely. Organismus byl naštěstí dost silný, aby se účinkem nesprávného léku rychle vyrovnal. V jiných případech návrat do původního stavu trvá déle.
Psáno se souhlasem Verujan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
14.6.14 10:15

Ahoj maminky ráda bych obnovila téma.
Máme syna 2 roky hrozně hyperaktivní kolikrát se mi z něj chce brečet jak už mám pocit, že nezvládám. Je jinak hodný, nemlátí miluje děti miluje to venku.
Ale doma iněkdy venku je to šílené.
Nemáte radu jaké homeopatikum by bylo pro něj nejlepší? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
14.6.14 11:20

Určitě má vliv i strava. Neříkám, že můj syn je hyperaktivní - nejsem lékař, logopedka tvrdila, že je, a hodně se mi podařilo ovlivnit stravou, cílenou klidnou činností, kterou mi doporučila. Pokroky nebyly vidět hned.
Musím říci, že se nám tohle vyplatilo.

Ohledně stravy a hyperaktivy už nějaké knížky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
14.6.14 11:36

@-Evka- Co se týče stravy neřekla bych, že synovi podávám něco špatného. Vyřadily jsme díky domu „sladké“ větší nožství ovoce, zeleniny, obědy polévky výživné večeře i svačiny, tvarohy, jogurty domácí kaše. :-/
Klidná činnost tohle opravdu abych pravdu řekla neznám. U nás snad neexistuje nic co by ho zabavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
14.6.14 11:53
@Jannys píše:
Ahoj maminky ráda bych obnovila téma.
Máme syna 2 roky hrozně hyperaktivní kolikrát se mi z něj chce brečet jak už mám pocit, že nezvládám. Je jinak hodný, nemlátí miluje děti miluje to venku.
Ale doma iněkdy venku je to šílené.
Nemáte radu jaké homeopatikum by bylo pro něj nejlepší? Děkuji

Jannys,
to je jako kdybys ty měla hodně vysoký krevní tlak. Ptala by ses, jaké homeo by na něj bylo nejlepší? Ne, ptala by ses, jaký homeopat je nejlepší. (Aspoň doufám.)
Stejně tak je to s hyperaktivitou. Homeopatie jí léčit umí. Ale není na to jeden lék, je jich víc. Homeopat musí zhodnotit stav pacienta, rozhodnout, co je nejzávažnější a dát nejvhodnější lék. A pak musí také léčbu sledovat, hodnotit reakci na lék. Někdy je potřeba lék zopakovat, někdy dát silnější apod.
Na dálku se dají léčit akutní nemoci. Tedy včera jsem prochladla, dneska mám horečku, přitom… Dlouhodobé, chronické problémy na dálku řešit nejde. Když ti tady někdo poradí lék a ty ho dáš, tak to může stav tvého synka zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
14.6.14 11:56

@Jankap Jasně chápu, myslela jsem to spíše tak:Můj syn je rozhořčený ze všeho, vzteká se pro nic za nic, chce si vynutit věci které vynutit nelze, a pod.
A také to, zda-li tu není „někdo“ kdo má stejný problém s dítětem a podle toho by mi poradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
14.6.14 12:10

@Jannys To jídlo není jen o sladkostech. Jsou to i jiné druhy potravin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
14.6.14 12:18

Už si tak moc nepamatuji, ale vím, že třeba tam byl jeden druh luštěnin…

Klidná činnost, syn také nechtěl. Logopedka říkala, pracujte vy, on se bude codit dívat. Tak jsme třeba začínali - na konferenční stole jsem nalepila balící papír, malovala silnice, polepovala krabičky a jezdila autíčky. Syn to později začal dělat taky.
Podobné to bylo růžnými ručními činnostmi, ať již stříháním, lepením, tvořením, nyní už je v polovině základky a třeba umí i háčkovat, vyšívat, rád pomáhá vařit.
Dovede v klidu posedět u knížky.
Divoký občas je také - klasicky, když je unavený, když je porušená strava apod.

A myslím, že ty rady logopedky se 40 letou praxí byly k něčemu dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
15.6.14 13:18
@Jannys píše:
@Jankap Jasně chápu, myslela jsem to spíše tak:Můj syn je rozhořčený ze všeho, vzteká se pro nic za nic, chce si vynutit věci které vynutit nelze, a pod.
A také to, zda-li tu není „někdo“ kdo má stejný problém s dítětem a podle toho by mi poradil.

Rozumím.
Na stravu se můžeš zeptat @Bubiii, měla s dcerou problémy a určitý druh stravy jim hodně pomohl.
Ale homeopatika ti nikdo z maminek neporadí. Tam to chce opravdu konzultaci s profíkem, v žádném případě samoléčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová