Homeopatika a nespavost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
21.9.12 10:10

Homeopatika a nespavost

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat zda máte některá zkušenosti s podáváním homeopatik na nespavost u kojence. Malá (3měs) nemůže večer usnout - uspáváme i tři hodiny a nakonec usíná většinou s pláčem :-(. Přes den většinou nespí vůbec nebo usne po dlouhém snažení tak na 20minut. Takže je podrážděná, přetažená a opět se to ukazuje na večerním usínání. V noci se také budí tak 2× a k ránu už většinou nezabere takže opět pláč. Mám pocit, že pláče proto, že nemůže usnout ne že by nemohla usnout kvůli pláči…Zkouším se držet určitých rituálů ( koupel, masáž, dudlíček, ukolébavka…) ale nikdy nefunguje nic dvakrát, pokaždé musím vymýšlet novou strategii. Zkoušeli jsme i Karpa ale nic moc :-(.Už jsem unavená a je mi moc líto maličké, když vidím jak se jí chce spinkat a ne a ne zabrat…Byla nám doporučena homeopatika Pulsatilla 30ch tak jsem zvědavá…Máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
21.9.12 10:18

@luucacb Ahojky, určitě bych homeopatika vyzkoušela. Na starší dceři fungovala na spoustu věcí. Na upravení kvality spánku a lepší usínání jsem jí dávala Sedalia sirup… je to taky homeo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
23.9.12 23:23

@luucacb
homeopatika zabírají perfektně, pokud se podá správný lék.
Jenže u usínání to nelze zhodnotit na dálku, protože usínání souvisí s celkovým stavem, je potřeba pacienta vidět. Těžko říct, zda je Pulsatilla správným lékem. Pokud správným lékem nebude, tak může stav ještě zhoršit. Homeopatické léky se neurčují podle diagnózy (nespavost), ale podle konkrétních projevů u pacienta. Takže pokud Pulsatilla pomohla někomu ze známých, neznamená to, že pomůže i tvojí malé.

Netáhne se to náhodou od prvního očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
24.9.12 07:49

@Jankap nejsme ještě očkované, nikolku chci nechat očkovat co nejpozději. ale je pravda, že co jsem jí lék začala dávat je to s ní ještě horší. Je plačtivější, protivnější a celkově taková vzteklá. Včera jsem to už nezvládala a nechala jí asi 15minut plakat a pak dala prs - malá byla asi do 10 minut tuhá. Takže z toho mám pocit, že má v sobě nahromaděnou energii z celého dne a ta musí pryč. A ta homeopatika působí asi tak nějak na zklidnění. Takže se to vlastně hrozně „tříská“ a niky právě kvůli tomu možná nemůže spát. Asi je to hloupost ale jen mi to tak vyplynulo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
24.9.12 08:08

@luucacb,
ne, netříská se to. „Jen“ je to špatný lék, což potvrzuje to, že je po léku plačtivější, protivnější a vzteklá. Vypadá to na tzv. proving, tedy že lék vyvolal to, co má léčit (Pulsatilla je plačtivá, protivná, vzteklá).

S tím očkováním jsi rozumná.

Co s tím… Já teď zrovna do ČB cestu neplánuju.
No, rozhodně vysaď Pulsatillu. Až se organismus s jejími účinky vyrovná, tak se situace trochu zlepší.
Jak dlouho trvaly problémy před podáním Pulsatilly? Měla ještě jiné problémy než usínání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
5.11.12 00:12

Ještě dodatek, protože se ukazuje, že nespavost u miminka zajímá hodně lidí:

Nespavost je problém, který souvisí s celkovým stavem. Proto není možné jí řešit poradou na dálku, je potřeba s miminkem navštívit homeopata.

Zakladatelce byla doporučena Pulsatilla, ale ukázalo se, že to nebyl správný lék, protože měsíc po Pulsatille bylo něco trochu lepší, něco trochu horší, ale žádný výrazný posun k lepšímu, nedošlo ke zlepšení celkového stavu. To znamená, že to nebyl správný lék.
Víc není možné na dálku posoudit. Celkový lék na dálku není možné určit.

Důležitá je ale ještě jedna věc.
Pokud někdo (homeopat, student homeopatie apod.) předepíše pacientovi nějaký lék, tak tím jeho úloha nekončí. Věřím, že předepisuje pacientovi na základě svých vědomostí ten nejlepší lék. ALE až REAKCE pacienta ukáže, zda byl lék skutečně dobrý. Pokud lék způsobí objektivní a prokazatelné zlepšení celkového stavu, pak byl dobrý. Pokud ne, je bez ohledu na přání homeopata špatný.
Pacient musí mít možnost svůj stav a reakci na lék s homeopatem telefonicky konzultovat. Není možné, aby homeopat nebyl k zastižení. Pokud se během léčby objeví nějaká nemoc (kašel, bolení v krku, teplota atd.), pak musí homeopat na takovou situaci také reagovat a posoudit, zda pacient zvládne nemoc bez léku nebo za je potřeba na tu nemoc předepsat nějaký lék. Zhruba měsíc po léku musí homeopat zhodnotit působení léku - někdy je už v tuto dobu jasně patrné, že lék dobrý není, v takovém případě musí pacientovi sdělit náhradní lék. 2 měsíce po léku by měla následovat kontrola. Na té se homeopat ujistí, že lék má skutečně léčivý efekt a nastíní pacientovi další postup. Je běžné, že při dobře zvolené potenci homeo lék funguje třeba půl roku, prostě poměrně dlouhou dobu. Ani po této době by se stav pacienta neměl vrátit do stavu jako před začátkem léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 08:14

Holky potřebuju radu. Malej se v noci budí a je jakoby už vyspalej. Večer mu dávám meduňkový čaj, ale asi žádné účinky to nemá:-(( máte nějaké tipy a rady prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.3.13 08:58

@Petulinka_2012
Kolik je malému?
Kolikrát se v noci budí?
A jak dlouho tu meduňku dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 09:33

@Jankap Malému šest měsícu a dva týdny. budí se mezi 21-22h brek(sen)pochovám a je to ok. ale po půlnoci se vzbudí, začne si povídat a chce cvičit(na bříško a snažit se lézt) a meduňku dávám asi týden. Jinak přes mi spí mezi krmením max. 30minut.jen okolo oběda se už naučil spát alespoň hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.3.13 10:04

@Petulinka_2012
když se po půlnoci vzbudí, co dělá, když nereaguješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 10:13

@Jankap nic.přetočil by se na bruško, vřískal by, povídal si a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.3.13 11:01

@Petulinka_2012
je normální, že se děti v noci budí. Ale bezproblémové dítě po chvilce samo zjistí, že je noc, že se spí, a tak třeba chvíli kouká, možná si i povídá, pak samo usne. Akorát je problém, když začne vřískat, to ho člověk těžko může nechat, kvůli ostatním :? Zkusila bych ho nechat, dokud nezačne vřískat.
Pokud má problém obecně se spaním, pokud je to problém dlouhodobý, tak by to chtělo osobní konzultaci s homeopatem a určení celkového léku. Celkový lék se nedá určit na dálku. Na dálku se dají kašlíky, bolení v krku, růst zoubků, prostě věci, které nesouvisejí s celkovým stavem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 11:13

@Jankap nojo ale kdo to má v noci poslouchat? manžele už je na větvi a já taky.:-((ten spánek nám v noci chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.3.13 16:45

@Petulinka_2012
jj, já vím. Problém je v tom, že já nevím, za jakým homeopatem tě poslat :think:, v té oblasti, kde bydlíš, nikoho neznám. Praha nebo Ostrava, ale obojí máš hrozně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaVy
10.4.13 21:03

Nespavost

Jankap, chtěla bych se zeptat, jakého homeopata bys my doporučil v ČB. Chtěla bych s někým pořešit nespavost, repsketive noční buzení u naší 2,5 leté dcery.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová