Hořčík vs hypotonie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.12.22 08:17

Ozivuji diskuzu

Dobrý den, magnesium jsme brala dal do povoleného týdne, a jen pro informaci pro ostatní lidi… Bohužel malej se opravdu narodil a je hypotonický 😤
Nechápu že se tohle předepisuje jako lék, vlastně naprosto bez dohledu, už od počítače, když nakonec nenávratně poškodí miminko. :cert:
Malej má před sebou opravdu těžký boj :zed: hlavu si teď mlatim o zeď, že jsem ho vůbec brala :think: :,( a poslechla gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
88
28.12.22 09:01

Brala jsem magnosolv na doporuceni gynekologa a maly je hypotonicky. Centralni hypotonie. Fyzioterapeutky (obehala jsem jich dost) tvrdi ze se o, epidemii’ jedna. Pry tem detem rikaji, placky’, ty deti nejsou schopne se zvednout ze zeme. Maly ma nyni rok, cvicili jsme Vojtovku, chodime na neurologii, maly bere Nootropil a bude ho brat dokud nezacne mluvit. Podarilo se to trochu zvratit, ale nehybal se vubec do konce 6m a byl apaticky. Je zajimave ze jsem cele tehotenstvi necitila pohyby, jen skytavku. Porod tezky, 2 dny s odteklou vodou snaha o normalni porod, zakonceno akutni sekci. S magneziem jsem si to zatim do souvislosti nedala, ale urcite to nepomohlo. Jsem blba ze jsem to brala. Kdyz se v tehotenstvi nema brat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
28.12.22 09:05

Holky, to je mi líto.
Drzim palce, ať se vaši prckové brzo daji do kupy. O hypotonii slyším poprvé a docela mě to znervózňuje. Beru Godasal kvůli riziku preeklampsie a tak si říkám, jestli tím miminku taky nějak neubližuju. Na druhou stranu do budoucnosti nevidíme a nemůžeme vědět jaké jiné problémy by vznikly, kdybysme ty leky nebraly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
28.12.22 09:10

A jak vis, ze to 100% zpusobil horcik? Ja brala az do konce u kazdeho tehotenstvi a deti mam OK. Ta hypotonie je zpusobena mnoha faktory, nestrasila bych tedy, ze je to pouze vina horciku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 09:21
@Mish05 píše:
Brala jsem magnosolv na doporuceni gynekologa a maly je hypotonicky. Centralni hypotonie. Fyzioterapeutky (obehala jsem jich dost) tvrdi ze se o, epidemii’ jedna. Pry tem detem rikaji, placky’, ty deti nejsou schopne se zvednout ze zeme. Maly ma nyni rok, cvicili jsme Vojtovku, chodime na neurologii, maly bere Nootropil a bude ho brat dokud nezacne mluvit. Podarilo se to trochu zvratit, ale nehybal se vubec do konce 6m a byl apaticky. Je zajimave ze jsem cele tehotenstvi necitila pohyby, jen skytavku. Porod tezky, 2 dny s odteklou vodou snaha o normalni porod, zakonceno akutni sekci. S magneziem jsem si to zatim do souvislosti nedala, ale urcite to nepomohlo. Jsem blba ze jsem to brala. Kdyz se v tehotenstvi nema brat nic.

Achjoo, to mě mrzí, že to máte také tak. :,( Fakt si to výčitam,že jsem to udělala malému tak těžké.
Jinak porod u nás vesměs normální. Já měla dráždivou dělohu právě.

@jagis píše:
A jak vis, ze to 100% zpusobil horcik? Ja brala az do konce u kazdeho tehotenstvi a deti mam OK. Ta hypotonie je zpusobena mnoha faktory, nestrasila bych tedy, ze je to pouze vina horciku.

Ano, na jednu stranu je to možné, ale ta naše intuice většinou nelže.

@Holka Lolka určitě, má to svoje opodstatnění, ale ten můj gynekolog na nic neupozornil, kdybych nevěděla že se má pak vysadit, tak bych ho brala až do porodu a kdoví co by nastalo pak.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.12.22 09:31
@jagis píše:

Ja taky, a deti v norme, a trochu napred oproti vrstevníkům. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 09:32
@mackA159 píše:
Ja taky, a deti v norme, a trochu napred oproti vrstevníkům. :think:

Já brala 2 sáčky denně :?

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.12.22 09:35
@Anonymní píše:
Já brala 2 sáčky denně :?

Ja brala magnosolv 2× denne od 26tt az do porodu u prvni dcery. A vyvijela se standartne.

• Citovat
  • Upravit
1222
28.12.22 09:35

Hořčík jsem ani v jednom těhotenství nebrala, ani doplňky stravy s jeho přídavkem, či Magnézii a pod., i když jsem stahování dělohy pociťovala denně, dokonce i už od konce prvního trimestru (nicméně porod vždy až po vypočítaném termínu), přesto jedno z 5ti dětí se narodilo jako hypotonické (porod termínový, krásný, naprosto bezproblémový, skóre 10-10-10), ale konkrétně v tomto jediném těhotenství jsem také nedokázala vnímat pohyby až do porodu (když, tak velmi jemné v naprostém klidu a soustředění), placenta vpředu, ale tak jsem ji měla ještě 2* a pohyby později, ale byly normálně nepřehlédnutelné. Hypotonie tedy v mírné formě, ale mimčo alá hadrová panenka víc jak půl roku (psáno opoždění psychomotorického vývoje cca o 3 měsíce), každopádně si myslím, že se prostě někdy tak stane, však hořčík bere spousta těhotných, hypotonických dětí ale není tolik a rodí se očividně i ženám, které hořčík nebraly. Čert ví, proč se to tak vlastně děje. Každopádně hodně sil. U nás to naštěstí bylo docela v pohodě, i když je to jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 09:40
@eryby píše:
Hořčík jsem ani v jednom těhotenství nebrala, ani doplňky stravy s jeho přídavkem, či Magnézii a pod., i když jsem stahování dělohy pociťovala denně, dokonce i už od konce prvního trimestru (nicméně porod vždy až po vypočítaném termínu), přesto jedno z 5ti dětí se narodilo jako hypotonické (porod termínový, krásný, naprosto bezproblémový, skóre 10-10-10), ale konkrétně v tomto jediném těhotenství jsem také nedokázala vnímat pohyby až do porodu (když, tak velmi jemné v naprostém klidu a soustředění), placenta vpředu, ale tak jsem ji měla ještě 2* a pohyby později, ale byly normálně nepřehlédnutelné. Hypotonie tedy v mírné formě, ale mimčo alá hadrová panenka víc jak půl roku (psáno opoždění psychomotorického vývoje cca o 3 měsíce), každopádně si myslím, že se prostě někdy tak stane, však hořčík bere spousta těhotných, hypotonických dětí ale není tolik a rodí se očividně i ženám, které hořčík nebraly. Čert ví, proč se to tak vlastně děje. Každopádně hodně sil. U nás to naštěstí bylo docela v pohodě, i když je to jiné…

No je to divné no, mě přijde že jich je celkem dost právě. Pracují ve speciální škole právě. Tak do toho trochu vidím.
moc děkuji za podporu, snad se to povede aspoň trochu zvrátit a snad není moc pozdě. Začínáme až teď s vojtovku, malej je extrémně dráždivý a nejsem si jistá jak to zvládne.

• Citovat
  • Upravit
333
28.12.22 10:45

Ano, může způsobit hypotonii. Proto se ke konci těhotenství vysazuje. Pokud člověk nemá tvrdnuti břicha ani jiné příčiny proč by měl magnesium brát, tak ho užívat jako preven i je čirý nesmysl. Jinak Magnesie vody na pití jsou v pohodě. Tam je toho málo. Magnosolv bych brala jen kvůli jasným příčinam a pokud by to bez něj nešlo. Ale rozhodně to neznamená, že ten kdo ho užívá bude mít hypotonicke dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
28.12.22 10:47

Od 25 tt do cca. 38 tt (nevim presne) jsem brala 3×2 tablety Magnesii Lactici. Porod spontanni v 40+0 trval 8 hodin (prvorodicka) a dite hypotonicke nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.12.22 10:48

Ahoj,
brala jsem hořčík v maximálních dávkách po celé těhotenství (a k tomu další velkou spoustu léků), narodila se zdravá holčička. Stejně tak všem ostatním holkám s vysoce rizikovým těhotenstvím, jako jsem měla já a jsem s nimi doposud v kontaktu - a které taky měly Mg v mega dávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 11:06
@MiliX píše:
Ahoj,
brala jsem hořčík v maximálních dávkách po celé těhotenství (a k tomu další velkou spoustu léků), narodila se zdravá holčička. Stejně tak všem ostatním holkám s vysoce rizikovým těhotenstvím, jako jsem měla já a jsem s nimi doposud v kontaktu - a které taky měly Mg v mega dávkách.

Já brala vyloženě ten magnosoft, tam je toho hodně a 2× denně :(

• Citovat
  • Upravit
187
28.12.22 11:20
@Anonymní píše:
Já brala vyloženě ten magnosoft, tam je toho hodně a 2× denně :(

Myslis Magnosolv? Tam je vstrebatelnost 20-30%, nikoliv 100%. Denni bezna davka by mela byt kolem 300 mg toho magnesia. Cili dva pytliky opravdu nezpusobi hypotonii. Spis pokud toto nepotvrdil neurolog, pak bych zbytecne nesirila paniku. Jsou uz nove nazory ve zdravotnictvi, ze neni duvod vysazovat horcik. Kdyby bylo pravdou to, ze zena pak neciti nebo nema kontrakce jak se traduje, tak by spousta zen misto epiduralu mohla brat horcik do kapacky a jak by se vesele rodilo 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí