Hematom + občasný výlet

115
22.4.22 11:35

Hematom + občasný výlet

Krásné dopoledne, holky.

Chci se zeptat na váš názor. Jsem v 13tt, jsem na rizikovém těhotenství kvůli hematomu. Mám za sebou od 6tt 2× silné krvácení, pár týdnů špinění. Díky bohu je hematom už skoro fuč a já už ani cca 2 týdny nešpiním.

Moje otázka zní - co si myslíte o občasném výletu max. do 2hod cesty autem? Jsme z Plzeňského kraje, je tu spousta zámků atd, žádné mega aktivní výlety či výšlapy do přírody určitě nechystám.

Jsem prvorodička, takže jsem sama docela ustrašená a bojím se někam jezdit, přiznám se ale že už mi to doma mezi 4mi stěnami leze trochu na mozek.

Co myslíte, je 1-2 výlety měsíčně špatný nápad?

Díky moc za názory, beru jakýkoliv. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
22.4.22 11:43

No já bych neriskovala. Co ti řekl doktor? Choď na kratší procházky po okolí a uvidíš, jak ti bude. Aby sis později třeba nemusela vyčítat těch pár výletů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.4.22 11:50

@Murka doktor je právě docela nemluvka… Řekl mi „jste dospělá a rozumná, dělejte tak jak Vám to bude vyhovovat“. Takže proto jsem chtěla slyšet i jiný názor, z doktora toho moc nedostanu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
22.4.22 11:53

Já měla hodně velký hematom od 8 do 15tt :) ale mám taky ovčáka, který potřebuje alespoň 3× denně dlouhé procházky :) byla jsem na rizikovém a měla jsem mít lůžkový režim…. Na dlouhé procházky jsem normálně chodila i na výlety …. Spíš jsem se snažila omezovat zvedání těžkých věci a tak :)

Zkusila bych pomalu na kratší kolem místa bydliště a uvidíš jak ti bude :) určitě nic na sílu… třeba na další kontrole hematom vůbec nemusí byt :) já ho ve 13tt měla dost velký a v 15tt už nebyl :)

Ale hlavně dělej podle toho jak se cítíš :) žádné přepínání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.4.22 11:53

A proč se musíš někam vypravovat autem? Začni chodit na procházky v době vycházek, nejprve půl hodinky, navyšuj. Pokud to bude v pohodě, tak později můžeš i na delší výlet. A třeba ukončit i tu neschopenku, když se cítíš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 11:54

Ano, přijde mi to jako hodně špatný nápad. A to jsem poslední těhotenství proležela dohromady asi 3 měsíce. Nejdřív kvůli cystě, a poté kvůli krvácení z nízko položené placenty.
Výlet max do 2 hodin cesty autem v tomhle případě fakt není malý výlet. Když jsem měla postupně povolenou malou procházku, spočívala v tom, že jsem šnečím tempem obešla panelák. Doktor říkal, že stačí poskočit, došlápnout z výšky a může dojít ke krvácení, co odplaví zárodek a bude vymalováno.
Ale je to samozřejmě tvoje dítě, tvoje rozhodnutí. Nemusí se stát nic a může všechno. Jde o to, jak moc si těhotenství vážíš.

• Citovat
  • Upravit
19983
22.4.22 11:57

Se zeptej svého lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
22.4.22 12:02

Jako výlet jo, ale 2h autem bych nejela. Jestli si na neschopence tak pojedeš 2h tam, na místě se akorát rozkoukas a pojedeš zase 2 zpět ať stihneš vycházky. To by mě mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.4.22 12:08

Děkuji děvčata za názory, vážím si jich, je fajn to slyšet od vícero lidí s různými pohledy.
A pro užitečné komentáře typu „zeptej se doktora“ - stačí se podívat na začátek diskuze a zjistíte, že jsem se ho již ptala. :)

25.4. jdu na screening, tak uvidím jak vše bude vypadat. Mimčo máme vymodlené, po 2,5 letech, takže vše budu dělat s rozvahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
22.4.22 12:51
@lachtanice86 píše:
Se zeptej svého lékaře

Ten je k ničemu, píše to o pár komentářů výš

• Citovat
  • Upravit
3732
22.4.22 12:59

Když se bojíš pak nikam nejezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.4.22 13:01

@Švédka87 to je rada nad zlato. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
22.4.22 13:47

@Pétina256 já bych nikde nejezdila a neriskovala. Máš vymodlený dítě, tak si toho važ. Neřeknu vyrazit na procházku nebo někam po okolí, pokud to lékař a zdravotní stav dovolí. Sama si musíš srovnat, jak bys pak brala případné další komplikace. Já jsem třeba v prvním těhotenství ležela od šestého měsíce až do porodu a chodila jen na kontrolu k lékaři. Sama si urči svoje priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí