Hořčík vs hypotonie

Anonymní
22.4.22 12:41

Hořčík vs hypotonie

Holky, beru hořčík tak od 19 tt, nyní 30 tt. Dneska mi fyzioterapieutka řekla, že to způsobuje hypotonii dětí.
Máte někdo takové zkušenosti? Beru 1× denně sáček, magnosoft, někdy výjimečně 2×. Někdy ještě Magnesii pila. Ale pravidelně, kvůli tvrdnutí břicha. Tuto informaci jsem netušila vůbec, a jsem z toho paf.
Vlastně ani nemám pocit, že by ten hořčík pomáhal, spíše ležení a klid, ale raději jsem brala a ted se dozvim toto?🤔 :oops:
Máte někdo s tím zkušenost? Opravdu se miminko narodili hypotonické?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1105
22.4.22 13:24

To je fakt zajímavý, taky jsem o tom neslyšela :think: hořčík jsem brala kvůli tvrdnutí břicha cca od půlky těhotenství a dcera je hypotonik. Na důvod hypotonie se nepřišlo.
Jsem zvědavá, jestli ještě někdo napíše zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
22.4.22 13:51

Ano, dokáže způsobovat hypotonii. Je to logické… Svaly se vyvíjí… A hořčík je neustále uvolňuje.. Korun v takových dávkách.. Chybí napětí které vede k posilování a zesilování svalů.. Je to i důvod proč hodně žen po hořčíkove substituci rodí déle a nebo děloha nechce následně kontrahovat. Není to pravidlo ale je to časté. Řekli mi to až v porodnici… Po 33 hodinovém porodu se žádnými až slabými kontrakcemi a hypo dcerou. U druhého jsem měla brát od 28 tt pro předčasný porod… Ale nebrala jsem ho vůbec!! Stačilo ležet a klid.. A rodila jsem 40+6 prosím pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 13:53

Ach jo a co s tím? :think:
Jsem z toho špatná :?
Vlastně mi ani nepomáhal a brala jsem ho raději.

• Citovat
  • Upravit
155
22.4.22 13:55
@Anonymní píše:
Ach jo a co s tím? :think:
Jsem z toho špatná :?
Vlastně mi ani nepomáhal a brala jsem ho raději.

S tím nic… Prostě oni to berou tak že radši hypo dítě nebo těžší porod než nedonošené dítě. A vlastně mají pravdu svým způsobem. Bohužel nové výzkumy ukazují že ten horcik nemá příliš vliv na to… To máš ještě dobrý dávkování. Já brala 3 x denně 2 tbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 13:57
@cassydiees píše:
S tím nic… Prostě oni to berou tak že radši hypo dítě nebo těžší porod než nedonošené dítě. A vlastně mají pravdu svým způsobem. Bohužel nové výzkumy ukazují že ten horcik nemá příliš vliv na to… To máš ještě dobrý dávkování. Já brala 3 x denně 2 tbl.

Jsem ve 30 tt, pomůžu když ho vysadím tedy? On to je ten magnosoft, takový pytlík, nevím, jak to je u něj, gynekolog říkal 2× denně max. Asi je tam toho víc v tom pytlíku.
Jako fakt jsem neměla pocit, že to pomáhá, fakt spíš klid a odpočinek. Ale když doktor řekne, že to musím brát, a pravidelně, tak to u člověk věří… :think: achjoo

• Citovat
  • Upravit
155
22.4.22 14:01
@Anonymní píše:
Jsem ve 30 tt, pomůžu když ho vysadím tedy? On to je ten magnosoft, takový pytlík, nevím, jak to je u něj, gynekolog říkal 2× denně max. Asi je tam toho víc v tom pytlíku.

Nemusíš mít nutně hypo dítě, klid. Normálně to ber a vysaď na 34 + 0 cca a dodrzuj spíš ten klid.. U druhého mě hrozil také předčasný.. A opět jsem zvládla jen s lezenim :) a to sem už chodila poslední tři týdny na 3 cm. Budou tě nutit to brát až pomalu do termínu většinou ale nedoporučuju, porod byl těžký, nepostupujíci, děloha líná. Opravdu… Měla jsem druhý tehu bez hořčíku a šlo to nádherně, za pár hodin, kontrakce ukázkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 14:05
@cassydiees píše:
Nemusíš mít nutně hypo dítě, klid. Normálně to ber a vysaď na 34 + 0 cca a dodrzuj spíš ten klid.. U druhého mě hrozil také předčasný.. A opět jsem zvládla jen s lezenim :) a to sem už chodila poslední tři týdny na 3 cm. Budou tě nutit to brát až pomalu do termínu většinou ale nedoporučuju, porod byl těžký, nepostupujíci, děloha líná. Opravdu… Měla jsem druhý tehu bez hořčíku a šlo to nádherně, za pár hodin, kontrakce ukázkové.

Noo, jako průjem z toho byl, vlastně jen placebo a ještě toto?…fakt mě to naštvalo :,( :think:
Drž palce a děkuji :srdce:

A malá to dohnala aspoň? Nebo se to táhne?

• Citovat
  • Upravit
714
22.4.22 14:05

Brala jsem u obou dětí, od půlky těhotenství kvůli tvrdnutí břicha. U obou jsme cvičili Vojtovku, ale z důvodu opačného - hypertonie.Oba porody úplně v pohodě, druhý dokonce pouze 1 hodina v porodnici a syn na světě. Takze u mě to fakt neplatí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 14:06
@marťáánek píše:
Brala jsem u obou dětí, od půlky těhotenství kvůli tvrdnutí břicha. U obou jsme cvičili Vojtovku, ale z důvodu opačného - hypertonie.Oba porody úplně v pohodě, druhý dokonce pouze 1 hodina v porodnici a syn na světě. Takze u mě to fakt neplatí. :roll:

Aha, to je zajímavé. ;) A dávkování bylo jaké?🤔 byl to také ten magnosoft, já nevím, jak to přesně jmenuje. :lol:

• Citovat
  • Upravit
714
22.4.22 14:16

Brala jsem normální hořčík 3× 2 tablety Magnosolv, tenkrát ještě nebyl. Jeden syn už je dospělý a druhý brzy bude Netrap se zbytečnými starostmi co bude nebude, myslí na to, že budeš mít zdravé miminko. Predcasny porod by byl pro mimco l mnohem horší, věř mi jsem zdravotník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 14:17
@marťáánek píše:
Brala jsem normální hořčík 3× 2 tablety Magnosolv, tenkrát ještě nebyl. Jeden syn už je dospělý a druhý brzy bude Netrap se zbytečnými starostmi co bude nebude, myslí na to, že budeš mít zdravé miminko. Predcasny porod by byl pro mimco l mnohem horší, věř mi jsem zdravotník.
:srdce: děkuji mockrát, pokusím se :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
1047
22.4.22 14:24

Zrovna v jednom sáčku magnosolvu není nějak extra velká dávka hořčíku (běžná denní dávka v těhotenství) a ještě to jsou pro tělo velmi špatně vstrebatelné formy magnezia. Mě třeba ani moc nepomáhá - brala jsem ho kdysi dávno na migrény a křeče a působil akorát projímavé (vlastnost právě těch forem magnezia, které v magnosolvu jsou). Takže v těhotenství jsem ho s díky odmítla a beru dal magnezium citrat (obsahuje o malinko víc Mg a v lepší formě), na který jsem zvykla a na křeče mi zabírá. Dle mého doktora mohu denni doporučenou dávku brát až do porodu. Takže bych se užívání Magnosolvu nebala, pokud pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.22 14:34
@Ivusska777 píše:
Zrovna v jednom sáčku magnosolvu není nějak extra velká dávka hořčíku (běžná denní dávka v těhotenství) a ještě to jsou pro tělo velmi špatně vstrebatelné formy magnezia. Mě třeba ani moc nepomáhá - brala jsem ho kdysi dávno na migrény a křeče a působil akorát projímavé (vlastnost právě těch forem magnezia, které v magnosolvu jsou). Takže v těhotenství jsem ho s díky odmítla a beru dal magnezium citrat (obsahuje o malinko víc Mg a v lepší formě), na který jsem zvykla a na křeče mi zabírá. Dle mého doktora mohu denni doporučenou dávku brát až do porodu. Takže bych se užívání Magnosolvu nebala, pokud pomáhá.

Právě že nepomáhá, spíš ten odpočinek, klid..atd. ale když doktor řekl berte, tak jsem brala. Poslednich 14 dnů, 2× denně.
No, budu doufat, děkuji za čas :dance:

• Citovat
  • Upravit
43034
22.4.22 15:11

Efekt magnosolvu na relaxaci svalů je dosti malý, v těhotenství se užívá masově a epidemii dětských hypotonií nemáme. takže bych nepanikařila. fyzioterapeutky jsou někdy chytré jak radio, nechci s dotknout, ale často mám dojem, že neznají hranice svých kompetencí, pacientům něco nakukají a nám doktorům tím pěkně „zavaří“, když to musíme napravovat.

jinak když už manosolv, tak do 1,5 litru a ucucávat celý den, jinak se vstřebátak 20%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí