Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte, syn má už 5. den horečku respektive jen ráno a večer a to přes 39 dostane sirup a horečka je pryč,
papá, pije, spí, hraje si úplně normálně. má slabou rýmu. žádný ucpaný nos, všechno mu teče samo z nosu. Co to může být? DR. myslela, že 6. nemoc ale to už by se osypal, předpokládám, že když zítra bude mít zase horečku že mu v pondělí vezme krev.
Ale prosím řekněte co by to mohlo být…jsem z toho strašně nervozní, trvá to už moc dlouho a to přeci neni normální.
Ahoj, tak by jsme měli takto horečky před 14 dny, prostě pátek ,sobota, neděle v pondělí k lékařce..prý viróza a nic. v úterý zase horečka a začalo ji pobolívat ouško ale jenom trošičku jen občas. Naše lékařka opět nic. Tak jsem šla samana ušní a měla prý slabý zánět středního ucha. Ale stejně…záněty znám kdy ucho bolí hodně, děti brečí atd. No dostala Clacid a byl klid. Z čeho to bylo stejně ale moc nevím. Jinak z legrace…ten klacid dobrala před 10 dní a zase začíná kašlat, tak to trvá asi od září co nastoupila do školky.8O
Pokud jsou horecky a neni to sesta nemoc, tak to jsou casto usi nebo zanet mocovych cest (u kluka a si neobvykle). Vypada to na nejakou virozu, mozna tu teplotu nesrazej - jedine kdyby byla moc velka. Horecka totiz leci…Dceri klesla horecka z 39,3 az kdyz jsem ji nedala paralen. Asi to zni divne…
B.
Pokud jsou horecky a neni to sesta nemoc, tak to jsou casto usi nebo zanet mocovych cest (u kluka a si neobvykle). Vypada to na nejakou virozu, mozna tu teplotu nesrazej - jedine kdyby byla moc velka. Horecka totiz leci…Dceri klesla horecka z 39,3 az kdyz jsem ji nedala paralen. Asi to zni divne…
B.
B.
jj holky díky za rady, byly jsme na pohotovosti a dostal ATB tak snad mu pomůžou
Upřímně, nikdy jsem neslyšela, že by horečka léčila, zdá se mi to divné. Já si to např. u syna nemůžu ani dovolit, řeším u něj horečku nad 38°C, jelikož si prošel febrilními křečmi. Musím dávat léky - Nurofen/Panadol, které mu velmi dobře pomáhají. A samozřejmě Diazepam. Ale je to individuální, každý řeší horečku u dětí po svém…
Ahoj holky, mám takový dotaz. Dcera 3 roky má horečku s odečtem 38,5 a paní doktorka říkala, že je to nějaká ta chřipka, dala paralen, ten už dnes prý nesmí, kvůli játrům, ale horečka nepolevuje. Poradíte něco, co by jí mohlo srazit a neprodávají to v lékárně, která je zavřená? Pohotovost nemáme, já mám doma děti a jelikož nemáme auto, tak nemám pro ní sedačku. Kdybych zavolala sanitku v případě, že to poleze ještě výš, odvezli by dceru i beze mě? Já tam s miminem nemůžu a navíc mám angínu a ještě nějaké osobní věci, kvůli kterým musím prostě být doma. ![]()
@Jedna ženská No věř, že to ještě není žádná horečka. Nicméně pokud má teplé končetiny, tak zábaly na zápěstí nebo kotníky nebo octové ponožky (octovou vodu asi jako na salát, ponožky namočit, natáhnout, přes to ještě nějaké teplé). Případně omývat vlažnou vodou. Pokud má ruce studené, tak nedávat.
Já osobně s takovou horečkou nedělám nic. Jen dávám hodně pít a snažím se dítě udržet v klidu (pokud lze). Co nejméně hluku…
Horečka má smysl, je to přirozená obrana těla proti vetřelcům. ![]()
Pokud horečka vyleze nad 39,5, dávám vlažné obklady na lýtka, ochlazuji hlavičku…
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
Jak to nakonec uděláš, je jen na tobě. Běžná doporučení jsou srážet nad 38,5. Mně se u všech třech dětí osvědčilo nechat tělo pracovat.
@Zizalka Zkusila bych ty obklady studenou vodou, jak dlouho je necháváš? Pokud máš na mysli obklady s octem, tak ten nám došel.
A studené obklady by vadily?
@Jedna ženská píše:
@Zizalka Zkusila bych ty obklady studenou vodou, jak dlouho je necháváš? Pokud máš na mysli obklady s octem, tak ten nám došel.A studené obklady by vadily?
Promiň, včera už jsem nekoukala…
Obklady určitě ne studené, ale jen vlažné (nedávám ocet). A až se ohřejou, tak ochladit. Nenechávám dlouho, max. půl hodiny.
Snaž se zbytečně neděsit a přistupuj k tomu pozitivně. Já vždycky přijdu pohladit (dát napít), vykládám o tom, jak tělíčko zabíjí bacily a že bude zase brzo dobře. Pokud možno s úsměvem. Pozitivní přístup udělá hodně.